Naujoji skyriaus vedėjo pavaduotoja V. Savukienė: „Protui visada atrodo, kad jis žino geriau už širdį“

Drąsių sprendimų Viktorija nebijo ypač nuo tada, kai sutiko savo vyrą Tomą.

Kas naujo, Viktorija? „Lazdijų žvaigždė“ klausia Viktorijos Savukienės, kuri pradėjo eiti naujas pareigas. Dabar ji – Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja. Anksčiau ją dažniausiai sutikdavome Lazdijų krašto kultūros renginiuose.                

- Gyvenote Vilniuje, sugrįžote į Lazdijus. Nenusivylėte? Juk, ko gero, buvo daug klausimų užduota, ko sugrįžote, ką jau tuose Lazdijuose veiksite. Štai sostinėje – tai plačios galimybės...

- Tikrai buvo klausimų ir komentarų, tokių kaip „visi išvažiuoja, o jūs grįžtate, nesuprantama...“ Tačiau nuo pat pradžių nė vienos dienos nesigailėjome dėl šio sprendimo, atvirkščiai, dažnai pakalbame šeimoje, kaip džiaugiamės, kad gyvename Lazdijuose. 

- Dabar jau įgyvendinate, kaip pati vadinate, savo „projektėlį“. Kas tai?

- Tai šeimos „projektėlis“, labai paprastas ir žemiškas. Turime seną sodybą, kurioje laukia daug gražaus darbo ir kartu savotiško poilsio.

- Kaip pavyksta suderinti darbą ir šeimą? Juk Jūsų darbe darbo valandos vargu ar egzistuoja.

- Tikrai būna dienų ar savaičių, kada darbo valandų neskaičiuoju, tačiau tokiu metu ypač stengiuosi šeimai skirti kokybišką laiką. Laikausi nuomonės, kad ne taip svarbu, kiek laiko praleidžiame būdami vieni šalia kitų, o kaip tą laiką išnaudojame, ar jis padeda kurti ir puoselėti santykį. 

- Visada, kiek atsimenu, sukotės ir tebesisukate kultūros srityje. 

- Iki pradedant suktis kultūros srityje, teko išbandyti įvairių darbų. Dirbau restorane, greito maisto užkandinėje, kaimo turizmo sodyboje, drabužių parduotuvėje, prekiavau kosmetika, tačiau po to, kai Lazdijų kultūros centre atlikau praktiką ir pradėjau ten dirbti, labai pamilau kultūrą, o ir šiame etape buvo pertrauka, kurios metu dirbau su autorių teisėmis, vėliau prisidėjau prie tarptautinio švietimo srities darbuotojų tinklo kūrimo, tačiau šios patirtys tik dar kartą man patvirtino, kad esu kultūros žmogus. 

Visas interviu - naujausioje ,,Lazdijų žvaigždėje" (2024-02-02).

Nuotr. iš asmeninio archyvo.
 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Rado kuo girtis, labai įdomiai atrodo kai dabar drbinami buvę Artūro bendražygiai , turbūt rinkimai kažkokie artėja?

Nesuprantu tokių etatų steigimo,, liko keletas rajone mokyklų ir keli vaikų darželiai, kam reikia pavaduotojo, kai Dalius M. vienas su viskuo sustvarkydavo. Tiesa gi dar yra keli švietimo inspektoriai.

Nuoširdžiausi sveikinimai, gerbiama Viktorija! Gyvenime, mokykloje, scenoje - visur buvote tiesi, atvira, nuoširdi. Esate Ožiaragis - tinkama dirbti vadybinį darbą. Neabejoju, kad ir šioje srityje išliksite tokia, kokią pažinojo draugai, pedagogai, bendradarbiai, scenos kolegos. To ir linkiu iš visos širdies!

Gal reikėjo Mockevičiui šią vietą palikti ar bus paprastu specelistu kaip Margelis sugrįš?

Ne kvaili suprantam kaip šiltas vietas gauna, bet tuoj rinkimai :)

Nespėjo įlisti ir pradėjo po laikraščius rodytis, man bjauru. Ateis Artūras galės vėl jam be muilo.. .

Turbūt ir Pas Ausmą į partiją įstojo ar pirmyn dar tupi?