Pirmoji „Metų ūkis 2023“ vieta - Kučiūnų seniūnijos ūkininkui S. Jančiuliui

Penktadienio vakarą Kučiūnų laisvalaikio salėje pagerbti ir apdovanoti rajono ūkininkai, apžiūros-konkurso „Metų ūkis 2023“ nugalėtojai. Ypatingo dėmesio sulaukė tie, kurie pastaraisiais metais padarė didžiausią ūkio vystymosi pažangą, siekė gamybos efektyvumo ir ekologinės pusiausvyros, puoselėjo savo ūkį ir namų aplinką.

„Net neabejojau, kad į šią šventę jūsų susirinks daug ir turėsime daug gražaus laiko. Gera matyti tiek daug garbingų svečių. Žemdirbys – be galo svarbus asmuo – šeima, gyvenimo būdas. Linkiu jums visiems kantrybės, ištvermės, sveikatos, nepasiduoti ir lai ne tik orai, bet ir politiniai vėjai kitą sezoną būna palankesni. Labai jus visus branginu, gera matyti jus čia.“, – sveikindama susirinkusiuosius teigė Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Renginio pradžioje sveikinimo žodį taip pat tarė Kučiūnų Šv. Kazimiero parapijos klebonas Vytautas Sakavičius, vyko duonos šventinimas.

„Linkiu visiems sėkmės ir didžiausi sveikinimai nugalėtojams.“, – renginio metu sveikinimo žodį tarė savivaldybės tarybos narys, šios šventės pradininkas ir rėmėjas Benius Rūtelionis.

Taip pat nuoširdžiausius linkėjimus bei sveikinimus tarė Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademijos kanclerė Astrida Maceikienė. „Žinau, kad mes visi gyvename didelių pokyčių metais, daug iššūkių, žemdirbiams ypatingai, ne tik gamtiniai, bet įvairūs kiti iššūkiai lai padaro jus stipresniais, gyvenime niekada netrūksta ryžto keistis, gyventi ateitimi ir įveikti iššūkius“, – teigė kanclerė Astrida Maceikienė.

Iš viso renginio metu įteikti aštuoni konkurso „Metų ūkis 2023“ apdovanojimai bei paskelbti nuotraukų konkurso „Mažasis ūkininkas“ nugalėtojai. Jais tapo Matas ir Paulius, daugiausia simpatijų sulaukę savivaldybės feisbuko paskyroje.

„Stipri bendruomenė – kaimo ateitis“ apdovanojimas, kurį įteikė nominacijos rėmėjai Danutė ir Petras Jurkevičiai, atiteko Žemaitkiemio bendruomenei už sėkmingai vykdomų projektų įvairovę, renginių bei išvykų organizavimą ir bendruomeniškumo skatinimą.

Nominaciją „Už bitininkystės puoselėjimą“ teikdamas Lietuvos Respublikos Seimo narys dr. Kęstutis Mažeika linkėjo puoselėti bitininkystę toliau. Apdovanojimas atiteko Šeštokų seniūnijos bitininkui Anicetui Launikoniui už bitininkystės tradicijų puoselėjimą, gaminamų bičių produktų įvairovę ir aktyvią visuomeninę veiklą.

Lietuvos Respublikos Seimo narys Zenonas Streikus apdovanojimą „Už žirgininkystės-arklininkystės puoselėjimą“ įteikė Ryčiui Lepeškai už žirgininkystės puoselėjimą, žirgų veisimą, edukacijų ir užsiėmimų organizavimą supažindinant su žirgais.

Į renginį atvykęs Lietuvos Respublikos Seimo narys Viktoras Pranckietis apdovanojimą „Už inovacijų diegimą ūkyje“ įteikė Būdviečio seniūnijos ūkininkui Raimundui Svipui už inovacijų diegimą ūkyje.

Už gražiai tvarkomą ir puoselėjamą sodybos aplinką Laimai Orliukienei atiteko apdovanojimas „Gražiausiai tvarkoma sodyba“. Ją įteikė šios nominacijos rėmėjas UAB „Ravilas“ direktorius Andrius Vetchoratovas.

Didžioji vakaro kulminacija – „Metų Ūkis 2023“ nugalėtojai. Juos įteikė Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė kartu su savivaldybės tarybos nariu, Kaimo reikalų ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininku Deivydu Palačioniu.

3-oji „Metų Ūkis 2023“ vieta atiteko Šventežerio seniūnijos ūkininkui Mantui Jančiukui už atsakingą požiūrį į aplinką, už aktyvumą, uolų darbą ir domėjimąsi pažangiomis technologijomis.

2-oji „Metų Ūkis 2023“ vieta atiteko Seirijų seniūnijos ūkininkams Justinui ir Ugnei Dzemydams už mėsinių galvijų ūkio įkūrimą ir jaunatvišką entuziazmą.

Pagrindinis renginio apdovanojimas – 1-oji „Metų ūkis 2023“ vieta atiteko Kučiūnų seniūnijos ūkininkui Sauliui Jančiuliui už šeimos ūkininkavimo tęstinumą puoselėjant tradicijas, už ilgametį ūkininkavimą ir mažo pieninio ūkio gyvybingumo išlaikymą.

Muzikinę koncertinę programą visiems šventės dalyviams dovanojo grupės – „DOLCE“ ir „Giedriaus Trio“.

Dėkojame šventės rėmėjams: UAB „Paukščių Gojus“, UAB „Ravilas“, E. Jurkevičiaus įmonei, „Swedbank“, AB, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybai, UAB „Vesko“, UAB „East West Agro“, AB „Linas Agro“, VH Lietuva, AB „Lytagra“, UAB „Jurkeda“, Lazdijų krašto medžiotojams.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Gaila bet daugelis tikrų ūkininkų net pakvietimų į šventę negavo.

tai kad vardiniu kvietimu aplamai nebuvo, buvo viešas kvietimas visiems, kas norejo tas galėjo dalyvauti

Kalbi kaip nori viešo kvietimo nemačiau, gal neūkininkai galėtų susimokėti už dalyvavimą renginyje.

tai reikia kartais savivaldybės puslapį atsiverst, būtum radęs kvietimą

Nu jo matosi nuotraukose kad pakviesti net ne ūkininkai, svarbu savi....ar svetimi....

Tai krušinskienė vėl ūkininkaut pradėjo?

O tai tarybos narių kai kurių žmonos ar vyrai irgi ūkininkauti pradėjo.

Labai puiki šventė.Ačiū merei ir visiems organizatoriams.

O linelus Tamašauskas buvo apdovanotas?

Per prastas ukininkas ir nelenda merei subinej Tamasauskas todel medalio negavo ,o va Mantukas Janciukas su mamyte meres padlaiziai ir medali gavo,geda

Nu žinokit tikrai dėl kaikurių gėda.

Ūkininkai nerūpi valdžiai, manau prieš rinkimus prisimins ir juos. Merė turėtų pasižiūrėti kodėl nebuvo ūkininkų ir kas sukvietė pašalinius.

Pritariu ūkininkai net pakviesti nebuvo.

Nesusireikšminkite sekite naujienas o ne vardinių kvietimų laukę, visi galėjo ateiti ir ačiū Mere už puikų renginį