Naujoji Ūkio skyriaus vedėja R. Kajokienė: „Noriu tikėti, kad niekas neliūdins“

Naujoji Ūkio skyriaus vedėja R. Kajokienė: „Mes dideli tada, kada esame vieningi.”

Tęsiame pažintį su naujais Lazdijų rajono savivaldybės administracijos vadovų komandos nariais. Nuo spalio 1 d. vadovauti Strateginio planavimo ir investicinių projektų valdymo skyriui pradėjo Ieva Stalevičiūtė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriui – Asta Zablackienė. Praėjusią savaitę Ūkio skyriaus vedėjos pareigas pradėjo eiti Ramunė Kajokienė. Nuo spalio 17 d. Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorės pareigos patikėtos savivaldybės administracijos Biudžeto, finansų ir turto valdymo skyriaus vedėjai Šarūnei Dumbliauskienei. Šįkart į klausimus atsako Ramunė Kajokienė.

– Prisistatykite: kur gimėte, mokėtės, kur šiuo metu gyvenate. Kuo dirbote iki paskyrimo skyriaus vedėja?

– Gimiau, augau ir mokiausi Lazdijų rajone, Aštriojoje Kirsnoje. Gimtasis kraštas – namai, kurių negalima pamiršti, kurie palydi išeinant ir pasitinka grįžtant. Ir visada laukia sugrįžtant. Todėl po studijų sugrįžau gyventi į Aštriąją Kirsną. Iki konkurso į skyriaus vedėjo vietą dirbau Vietinio ūkio skyriaus ūkvede.

– Kodėl pasirinkote darbą Lazdijų rajono savivaldybės administracijoje? Kas Jus labiausiai darbe motyvuoja?

– Tik savo gimtajame krašte sutinkame nuostabiausius žmones, matome jų atliktus darbus.

Prieš daugiau nei metus, ateidama dirbti į Lazdijų rajono savivaldybės administraciją, tuometinį Vietinio ūkio skyrių, tikrai nėriau į man mažai žinomą sritį. Bet nuoširdžių skyriaus kolegų dėka pavyko greitai susidoroti su iškilusiais iššūkiais. Nuoširdžiausiai jiems AČIŪ.

– Esate Lazdijų rajono savivaldybės administracijos – įstaigos, kuri yra atsakinga už rajono plėtrą, gyvenimo kokybę jame, dalis.  Ko, Jūsų nuomone, labiausiai reikėtų, kad pažanga Lazdijų rajone būtų spartesnė? Ar tikite Lazdijų ateities perspektyva? Kur matote savivaldybės stiprybes?

– Man didžiausia savivaldybės stiprybė yra tai, kad šis kraštas unikalus savo gamta, niekada nebuvo teršiamas pramonės įmonių. Todėl tikiu, kad gyventi jame norinčių, kurti verslus ar investuoti tikrai atsiras. Stiprybė – tai ir šio krašto žmonės, mylintys savo gimtinę ir, kaip matome viešojoje erdvėje, sugebantys surasti naujas nišas savo veiklai, verslams. Gaila, kad jų dar nedaug.  

– Kokie pagrindiniai Jūsų, kaip skyriaus vadovės, darbo principai? Ar užtenka darbuotojų skyriui numatytoms funkcijoms atlikti?

– Skyriui vadovauti esu paskirta tik nuo praėjusios savaitės antradienio, bet skyriuje dirbančius kolegas pažįstu puikiai. Pats pagrindinis mano vadovavimo principas visada bus pagarba kitam. Nes tik gerbdami kitus galime sulaukti pagarbos ir patys. Skyriuje dirba pakankamai darbuotojų, kad visos skyriui numatytos funkcijos būtų atliktos laiku.

– Kas labiausiai dabartinėse Jūsų pareigose „veža“, o kas – liūdina? Ko labiausiai linkėtumėte Lazdijų krašto žmonėms?

– Jau kartosiuosi, bet „veža“ puikus kolektyvas. Noriu tikėti, kad niekada niekas neliūdins, nes aš žiūriu į viską pozityviai. O Lazdijų krašto žmonėms linkėčiau didžiuotis savo gimtuoju kraštu, kuris yra nuostabus savo gamtos grožiu. Daugiau šypsenų, pasitikėjimo vieni kitais ir mažiau neapykantos bei apkalbų. Mes dideli tada, kada esame vieningi.

,,Lazdijų žvaigždė", 2023-11-03

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Ramunė - puikus žmogus! Sėkmės Jai!

O mano akimis ši pone antiek pasikėlė kad net bjauru.

Kažin ar ilgai ištvers?