Po 12 metų Anglijoje – į Vytautų kaimą: visą širdį atiduoda mėgstamai veiklai

Anglijoje 12 metų gyvenę Ramunė ir Irmantas Andruškevičiai laimę rado Vytautų kaime. Čia jiedu įsisuko į darbus. 

R. Andruškevičienė su vyru Irmantu po 12 metų, praleistų Anglijoje, sugrįžo į Lietuvą, į Vytautų kaimą. Kaip pati sako, gal nebūtų taip drąsiai žengusi tokio žingsnio, bet vyras paraginęs ir taip jiedu apsisprendė sugrįžti: „Vyro iniciatyva sugrįžome.“ 

Vytautų kaime – Irmanto tėvų sodyba, čia kuriasi, stato namą ir planų išvykti į užsienį jau neturi. Šiemet jau šešti metai, kaip jie savame krašte darbuojasi, penktokas sūnus Ąžuolas, devintokė dukra Margarita lanko mokyklą. „Vaikai apsiprato visai neblogai. O aš pati, kai tik grįžome iš Anglijos, nuo pat pirmų metų ėmiau daržininkauti“, – teigia Ramunė. 

Dabar Ramunė visą savo širdį atiduoda tam, kas jai labiausia patinka – savo ūkeliui. Tuo užsiimti galimybės Vytautų kaime kur kas didesnės nei Anglijoje. „Vyras man leidžia atsiduoti savo mėgstamai veiklai“, – patikina jauna, žavi moteris.

Nors kilusi iš Buteliūnų kaimo, tačiau niekad negalvojo, kad tokie kaimiški užsiėmimai kada nors patiks. 

Turi du šiltnamius. „Tačiau auginu pomidorus ir lauke. Galima sakyti, pusę šiltnamyje, pusę lauke. Dera gerai ir lauke, gamtinės sąlygos jiems puikiausiai tinka“, – teigia daržininkė. 

Ramunė sako, kad nors pomidorų daug užaugina, tačiau turguose stovėti neturi laiko, kas nori jos pomidorų, atvažiuoja į namus. 

Ar turi kokių paslapčių pomidorų augintoja, kad ją kasmet pradžiugina gausus pomidorų derlius? „Turiu vieną paslaptį, bet nenoriu jos niekam atskleisti“, – teigia daržininkė. Pasako tik tiek, kad tai biologija – tikrai ne jokia chemija. Šią paslaptį pasakys dukrai, jei ši kada nors parodys susidomėjimą daržininkyste. 

Ir laimės užsienyje jau ieškoti neketina. „Tikrai ne. Na, žinote, kartais planuoji vienaip, išeina kitaip, bet dabar kuriamės čia, niekur neketiname išvykti“, – tikina R. Andruškevičienė. 

Plačiau - D. Babarskienė naujausioje ,,Lazdijų žvaigždėje" (2023-09-08).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Šaunuoliai, darbštuoliai, teko pažinti.

VYRAS JAI LEIDZIA SODINTI PAMIDORUS :)))))))) O KAS JIS TOKS KAD GALETU NELEIST!!!! NU DURNIAU NEPARASYSI NEPASAKYSI ....IR STRAIPNYJE TRIS KARTAI APIE TAPATI ))))

Gaila išduot paslaptį? Kur įrodymai, kad ne chemija?