Dauguma to niekada nematę: „Galsto” bendruomenėje – linarovis (nuotr. galerija)

„Galsto“ bendruomenė pardavinės linus puokštėms, dovanos svečiams, naudos švenčių dekoracijoms.

Kadaise  linus dažnas ūkininkas augino, be jų apsirengti juk nebuvo kuo. Tačiau pasikeitė gyvenimo būdas, linai tapo kone egzotika.

Ir štai įdomybė: „Galsto“ bendruomenėje - linarovis. Vargu, ar dar kur rajone panašų lauką rastume.

„Mūsų bendruomenės narės žemės davę, tai ir pasėjome“, - aiškina „Galsto“ bendruomenės pirmininkas Arturas Margelis. O paskui jau puokštes iš linų dėlioję ir iš širdies dovanoję. Tik štai atėjo laikas visus linus nurauti. Darbas rimtas. Ar patys įveiksią? „Rita, galima sakyti, - linarovio iniciatorė“, - prisipažįsta Arturas.
    
„Galsto“ bendruomenė glaudžius ryšius palaiko su Stebulių ateities bendruomene: pagelbsti darbuose, švenčia kartu šventes. Visai neseniai „Galsto“ bendruomenė pakvietė  stebuliečius paplaukioti po gražuolį Galstą laivu, plaukė ir Gegutės kaimo bendruomenės nariai. Smagu, linksma buvę, šokę, dainavę, o moterims „Galsto“ bendruomenės pirmininkas Arturas po linų puokštę įteikęs. „Tokios puokštės niekad negavę“, - aikščiojo iš džiaugsmo moterys.

 Taip Stebulių ateities bendruomenės narė Rita Sabestinienė sužinojo, kad „Galsto“ bendruomenės linai dar nerauti, o ir nemažas jų plotas. Ji greit sumanė, ką daryti. Tokios pagalbos „Galsto“ bendruomenės žmonės nė nesitikėjo. Rita tuoj parašė skelbimą savo feisbuko paskyroje, kad organizuoja talką linams rauti. Greit atsiliepė ir Gegutės kaimo bendruomenės nariai. „Reikia vieni kitiems padėti, negalima palikti nerautų, man linai - šventas dalykas. Linas - mūsų lietuvybė! Mūsų šaknys, mūsų grožis!“ – patikino pakalbinta Rita.

Plačiau – D. Babarskienė naujausioje „Lazdijų reklamoje“ (2023-08-08).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Aferistu kompanijos susijunge

svarbiausia, kad zmonems patinka toks darbas. As ir uz pinigus to nedaryciau.