Lazdijietes šokti mokanti choreografė: „Nežinau, ar visame miestelyje gyvena tokie šilti žmonės…“

Choreografė S. Iešmantavičienė: „Jei atsiranda kelios, kurios tikrai nenori viešumo, jų tikrai nespaudžiu.“

Lazdijų kultūros centre šokio kalbos merginas ir moteris moko žinoma choreografė Sandra Iešmantavičienė. Jos suburtas moterų linijinių šokių kolektyvas jau sulaukė pripažinimo, dalyvauja respublikiniame linijinių šokių festivalyje Palangoje, pasirodo įvairių rajoninių švenčių metu. Patyrusi šokių specialistė atsako į ,,Lazdijų reklamos” klausimus.
 
 – Gal galėtumėte prisiminti, kada buvo pradžia, kaip sekėsi Lazdijų krašto moteris suburti ir sudominti šokiais, ar nustebino jos?

– Lazdijų kultūros centre dirbu nuo 2015 m., pirmas šokių grupes pradėjau rinkti nuo tų metų rugsėjo. Esu ne vietinė, todėl pradžia nebuvo pati lengviausia. Žmonės nežinojo manęs, o ir aš pati nė vieno nepažinojau.

Taigi šokti pradėjau su septyniomis moterimis. Nedaug, bet jos buvo labai motyvuotos ir užsidegę, visos šoko savo malonumui, be tikslų ir didelių siekių. Sistemingas darbas atnešė rezultatus. Pirmas mūsų pasirodymas buvo Pasienio fiestoje, vėliau – tarptautiniame linijinių šokių  festivalyje „Draugystės tiltas” Palangoje. Debiutas – puikus!

Su kiekvienais metais šokėjų tik daugėjo, šokiai populiarėjo. Daug kas klausė informacijos apie galimybę prisijungti prie šokančiųjų grupės. Visoms atsakiau vienodai: šokti gali kiekvienas žmogus, svarbiausia yra noras.

Beje, turėjau ir merginų grupę, jų buvo žymiai daugiau, bet visgi su merginomis ir vaikais mūsų prioritetas buvo pramoginiai–sportiniai šokiai.

Mūsų gretos nuolat didėja. Vienais metais buvo ypatingas susidomėjimas išbandyti, buvo apie trisdešimt šokėjų.

Nežinau, ar visame miestelyje gyvena tokie žmonės, bet pas mane ateina šokti be galo šiltos, nuostabios moterys. Džiaugiuosi, kad ateities planus kuriame ant pamatų, paremtų draugyste.

 – Jūsų manymu, kodėl šie šokiai patrauklūs? Ar sulaukiate iš vyrų atsiliepimų, o galbūt ir jie norėtų lankyti?

Plačiau – K. Sukackas naujausioje „Lazdijų reklamoje“ (2023-07-25).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Graži pavardė:)))