A. Mikelionis: nei pakarta, nei paleista – nepavydėtina Lazdijų merės padėtis

Reikia pripažinti, kad nelemtas čekučių skandalas sudavė labai rimtą ir skaudų smūgį Lazdijų rajono merei A. Miškinienei. Bokso terminais tai dar ne nokautas, bet galingas nokdaunas. Pasirodo, yra dalykų, kurie išverčia iš klumpių net tokią nepataisomą optimistę, trykštančią milžiniška energija. Ir nors viešumoje ponia Ausma vis dar bando žavingai šypsotis, energingai ploti ir krykštauti iš džiaugsmo, per visą tą teigiamos energijos pliūpsnį ima ir prasimuša neužtikrintumo ir liūdesio gaidelė, kurią gali įžvelgti tik gerai kūno kalbą išmanantis žmogus. O dabartinė Lazdijų rajono merės padėtis tikrai nepavydėtina, nes gyvenime nieko nėra blogiau kaip neapibrėžtumas, kai padėtis yra neaiški ir reikia nerimastingai laukti, į kurią pusę pakryps situacija – į blogą ar į gerą.

Kitais metais Lietuvoje nusimato net trys rinkimai: Prezidento, Europos Parlamento ir Seimo. Kol nebuvo kilęs čekučių skandalas, sudrebinęs visą Lietuvos ir kartu Lazdijų savivaldą, mūsų rajono merė galėjo dalyvauti ir Seimo, ir Europos Parlamento rinkimuose. Kadangi 2024 metais patekti į Seimą planuoja ir S. Skvernelio demokratai, jų rinkimų sąraše šansų turėjo ir ponia Ausma, nors ji visuomet mušėsi į krūtinę, kad nepaliks gimtojo rajono ir merės pareigų. Bet jeigu ponas S. Skvernelis po pergalingų rinkimų būtų pakvietęs A. Miškinienę į ministrės postą, manau, ponia Ausma vargu ar būtų nesutikusi.

Dar didesnis ir žymiai skanesnis kąsnis – patekimas į Europos Parlamentą. Atsidurti jame – milžiniškas pasiekimas, nes jau po vienos kadencijos Europos Parlamente gali užsitikrinti finansinę gerovę visą likusį gyvenimą. Bet dabar gerbiama merė A. Miškinienė yra sustabdžiusi savo narystę Demokratų sąjungoje ir yra pasmerkta nerimastingai laukti teisėsaugos verdikto dėl daugiau kaip keturiasdešimt kortelių panaudojimo įsigyjant čekučius automobilio kurui.

Vis dėlto galima drąsiai teigti, kad yra nemažai žmonių, kurie džiaugiasi tokia merės A. Miškinienes nesėkme ir linki šiai poniai blogo. Tai – praeitos ir šios kadencijų metu ponios Ausmos atleisti žmonės. Ir nors merė visuomet teigė, kad visiems yra vienodai teisinga, to niekuomet nėra buvę. Pirmoje ponios Ausmos kadencijoje visi Lazdijų rajono žmonės buvo lygūs, bet priklausę „žaliųjų valstiečių“ partijai buvo lygesni už kitus. Dabar vėl, remiantis klasiku, galima pasakyti, kad visi Lazdijų rajono žmonės yra lygūs, bet Lazdijų skyriaus Demokratų sąjungos nariai yra lygesni už kitų partijų narius.

Algimantas Mikelionis, rašytojas (,,Lazdijų žvaigždė", 2023-07-21)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Pasitikėjau šia politike, pirmą kartą balsavau už ją tik tam, kad savo carystę baigtų ponas Margelis, norėjau balsuoti už Petrauską, bet gimė sako, balsuok už jauną žmogų. Bet antrą kartą balsavau, tam nes tikėjau, kad bus kažkas kitaip, nes per pirmą kadenciją buvo ir skolos grąžintos ir jaunimui veiklų, galvojau davar tai va bus kol pabus antroj kqladencijoj. Nu tai ir buvo, o buvo tai iš didžiosios raidės su visais čekiukais... nu visi prie to lovio šlamščia, bet čia gi jaunas žmogus, nu mažum tėvam ūkin pagelbėjo, bet negražu

Labai tikiuosi, kad šitai arogantiškai damai viskas nenubėgs kaip vanduo nuo žąsies.

Kažkaip ėmė ir pritilo net ir ištikimiausi merės gerbėjai. Matyt, jau ir jiems aišku, kad karalienė nuoga.

O tai jau buvo teismas ir nuteisė? Kažką praleidau?

Jie pradėjo kai kurie į šventes valstiečius kviestis net iš Druskininkų ir Alytaus. Turbūt suprato kad iš ausmos neliko ko išmelšti dabar kitus melš.

Viešumoje tai šypsena iki ausų. Labai jau trumpam buvo palindus po lapais. Vėl sijonas iki pažastų ir į renginius. Tas kelia abejonę, ar kažkoks teisingumas vyksta. Sunku rajone žmogui, jei nesi jos garbintojas. Jei tik galėtų visas geras pareigas padalintų vos keliems savo klapčiukams.

Normalus politikas jau seniai būtų atsistatydinęs, bet tik ne Ausma. Tikiuosi teisėsauga turės ištvermės priimti teisingus sprendimus.

Apie jokius atsistatydinimaus nieks ne tik nekalba, bet net ir negalvoja ir net negalvojo. Toliau skirstosi pareigas komitetuose ir ruošiasi sėdėt amžinai. Čia eilinį kartą iš didelio debesio, jokio lietaus. Laukit rinkimų ir rinkit tuos pačius! Tik va skųstis, kad blogai, jau nereikėtų.

Siūlau per daug neskubėti, nes vyksta ikiteisminis tyrimas. Tuomet ir bus matyti. Nemanau, kad 42 kortelių rekordas bus taip lengvai pamirštas.

Ach tu Mikelioni,konservatoriaus rupore,tenka pritarti tavo straipsniui