Vertinimo komisija išrinko geriausias bei originaliausias komandas – nugalėtojas

Ryškiausia eisenos komanda – jaunimo teatras „Kaukutis“.

Per Lazdijus nuvilnijo „Pasienio fiestos“ eisena – pagrindinis šventės akcentas, demonstruojantis mūsų vienybę, jėgą, ryšius su užsienio savivaldybėmis. Tradicinis eisenos maršrutas – nuo Lazdijų kultūros centro link Nepriklausomybės aikštės, o tada – jau artimiausiu keliu į Lazdijų miesto parką, kuriame dvi dienas vyks apdovanojimai, koncertai, varžybos ir kiti renginiai. „Danguje ir žemėj, vandeny“ – tokia šiemet šventės ir eisenos tema. Ją padiktavo žymaus mūsų kraštiečio, unikalus poeto, pirmojo Lazdijų rajono garbės piliečio Sigito Gedos kūrybos motyvai, juos analizavo ir savo puošyboje panaudojo eisenoje dalyvaujantys kolektyvai. 

Eisenoje matėme daugiau kaip 1500 dalyvių, kurie atstovavo beveik 70 kolektyvų. Tai  ir užsienio šalių delegacijos, kurių šį kartą atvyko net 12: Aizkrauklės savivaldybės delegacija iš Latvijos. Gausus būrys delegacijų iš Lenkijos:  Dravsko, Elko, Augustavo, Oržyšo, Tikocino, Seinų ir Veleno miestų, Punsko valsčiaus, Seinų apskrities, Seinų valsčiaus.Atvyko savivaldybės bendradarbiavimo partneriai iš Ukrainos, Novohuivinsko savivaldybės bei Torvos miesto Estijoje.

Pirmose eisenos gretose žygiavo Lazdijų kultūros centro meno saviveiklos kolektyvai,  Lenkijos Elko kultūros centro Mozūrijos dainų ir šokių kolektyvas „ELK“, Latvijos Jaunjelgavo kultūros centro jaunimo šokių kolektyvas „Kodolinš“. Bendroje eisenoje matėme Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narius, savivaldybės administracijos, rajono savivaldybės įstaigų, organizacijų, ugdymo įstaigų, nevyriausybinių organizacijų atstovus.

Viena už kitą margesnės, originalesnės eisenos dalyvių komandos, ne vieną vakarą plušę įgyvendindami savo ir Sigito Gedos idėjas eisenos dekoracijose, savo aprangoje. 

Vertinimo komisija išrinko geriausias bei originaliausias komandas – nugalėtojas: Rajono savivaldybės mero pavaduotojas Dalius Mockevičius  prizą už originaliausią eisenos meninę idėją įteikė Lazdijų meno mokyklai.  Už geriausiai atskleistą eisenos temą apdovanojo  Žagarių kaimo bendruomenę.  Prizą už originaliausią prisistatymą pelnė Lazdijų rajono savivaldybės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Nuotaikingiausios eisenos prizą pelnė krepšinio klubas „Lions“.

Ryškiausia eisenos komanda – jaunimo teatras „Kaukutis“. Už stulbinamai skambų ir efektingą sveikinimą miestui prizas atiteko Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos komandai.

Dėkojame visiems, kurie savo idėjomis ir darbu papuošė eiseną ir taip įsiamžino Lazdijų krašto istorijoje. Šeštadienį ir vėl būsime kartu – laukia kupina įspūdžių antroji šventės diena.  

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Cikras pestivalis, kap prie ruskio.

Tai tu „cikras“ lietuvis, vis dar besiilgintis ruskio.