Įteikti Lazdijų krašto „Metų ūkis 2022“ apdovanojimai

Penktadienio vakarą Lazdijų kultūros centre pagerbti ir iškilmingai apdovanoti rajono ūkininkai, apžiūros-konkurso „Metų ūkis 2022“ nugalėtojai. Ypatingo dėmesio, kaip ir kasmet, sulaukė tie, kurie pastaraisiais metais padarė didžiausią ūkio vystymosi pažangą, siekia gamybos efektyvumo ir ekologinės pusiausvyros, puoselėja savo ūkį ir namų aplinką.

„Geras Jus matyti čia taip gausiai susirinkusius. Žinau, kad laikai nelengvi, bet kažin ar žemės ūkiui kada buvo lengvi laikai. Aš puikiai suprantu iššūkius, aplinkybes ir sąlygas, kuriomis Jums tenka dirbti ir kaip retai turite laiko atsipūsti, pailsėti, pasidžiaugti gyvu bendravimu ir vieni kitais.  Džiaugiuosi, kad šiandien tokią galimybę turime“, – sveikindama susirinkusiuosius teigė Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Renginio pradžioje sveikinimo žodį taip pat tarė Lazdijų dekanato dekanas Nerijus Žvirblys, vyko duonos šventinimas.

Iš viso renginio metu įteikti devyni konkurso „Metų ūkis 2022“ apdovanojimai bei paskelbtas nuotraukų konkurso „Mažasis ūkininkas“ nugalėtojas. Juo tapo Herkus Karauskas, savivaldybės feisbuk paskyroje sulaukęs daugiausiai simpatijų.

Teikdamas apdovanojimą „Gražiausiai tvarkoma sodyba“ Aldonai ir Valdui Gruzdžiams Lietuvos Respublikos seimo narys Zenonas Streikus akcentavo, kad svarbiausia šiais sunkiais laikais, kuo daugiau gerus darbus skleidžiančių žmonių, besirūpinančių ne tik savimi, bet ir aplinkiniais. „Pagarba Jums, ūkininkai“, – savo kalbą baigė Z. Streikus. Aldonos ir Valdo Gruzdžių sodyba išsiskiria preciziškai prižiūrima aplinka ir išpuoselėtomis erdvėmis.

,,Pažangiausias ekologinis ūkis“ nominaciją įteikdamas Lietuvos Respublikos Seimo narys Dr. Kęstutis Mažeika linkėjo didžiausios kantrybės ir stiprybės. Pasak K. Mažeikos labai svarbu visiems suprasti, kokia iš tiesų yra ūkininkų darbų svarba. Apdovanojimą gavę Nerijaus ir Agnė Sukackai ūkininkauja Metelių regioniniame parke, tad  kasdien kruopščiai apgalvoja kiekvieną žingsnį.

„Stipri bendruomenė – kaimo ateitis“ nominacija atiteko itin aktyviai Gegutės kaimo bendruomenei, jungiančiai ne tik Gegutės, bet ir aplinkiniuose kaimuose gyvenančius žmones. Gražiu bendruomeniškumo, susitelkimo ir darbštumo pavyzdžiu tapusi bendruomenė dalyvauja projektinėse veiklose, prižiūri bei puoselėja turimas patalpas, sukūrė ir prižiūri Lazdijų rajono bendruomenių sodą. Teikdamas nominaciją bendruomenei, kurią renginyje atstovavo pirmininkė Vilma Sabaliauskienė Vyriausiosios rinkimų komisijos narys Justas Pankauskas, pažymėjo, kad labai svarbu ne gyventojų skaičius kaime ar gyvenvietėje, o jų darbai ir veiklos.

Renginio metu buvo įteikta ir „Pažangiausias naujakurys“ nominacija. Ji atiteko Živilei Milkei, per trumpą laikotarpį sugebėjusiai ne tik pasistatyti namus, bet ir sukurti vietos regiono ypatybes atspindinčią aplinką. Natūralios gamtos augmenija apsuptoje Živilės Milkės sodyboje įrengtas ,,basų kojų“ taką, plėtojama ekoturizmo veikla.

Nominacija „Aktyviausiai plėtojamos „trumposios maisto grandinės nuo lauko iki stalo“ atiteko daugiau kaip 15 metų ūkininkaujantiems Reginai ir Algirdui Salykliams.  Ūkininkai įsirengę mėsos išpjaustymo cechą, mėsinę su šiuolaikiška įranga, sėkmingai realizuoja savo produkciją. Nominaciją įteikdamas administracijos direktoriaus pavaduotojas, laikinai einantis administracijos direktoriaus pareigas Saulius Petrauskas ūkininkams linkėjo gražios šventės bei derlingų kitų metų.

 ,,Už bitininkystės puoselėjimą“ nominaciją pelnė daugiau nei 200 bičių šeimų auginanti,  vaško žvakes pagal senovinę technologiją gaminanti ir edukacines programas rengianti Janina Lisauskienė. Per metus ūkyje prisukama 5-8 tonos medaus. Apdovanojimą, kartu su mere A. Miškiniene įteikęs Lazdijų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Valdas Petras Mikelionis teigė, kad labai džiugu po kelių metų vėl susitikti tradicinėje šventėje.

Visus tris konkurso „Metų ūkis 2022“ laureatus, kartu su mere A. Miškiniene, apdovanojimus įteikęs tarybos narys, pirmosios Ūkininkų šventės iniciatorius Benius Rūtelionis prisiminė šventės tradicijas ir linkėjo visiems sveikatos, kurios turint visi tikslai pasiekiami.

3 -oji konkurso ,,Metų ūkis 2022“ vieta atiteko jaunosios ūkininkės Ievos Kisieliūtės šeimai, auginančiai gyvulius bei puoselėjančiai grūdinių kultūrų auginimą. Ūkininkės sodybos aplinka išpuoselėta ir tvarkinga. 2-oji konkurso ,,Metų ūkis 2022“ vieta skirta Juozui Černeckui, auginančiam grūdines kultūras. Ūkininkas savo ūkyje naudoja pažangius ir naujausius žemės apdirbimo metodus. Kadangi visi dirbami plotai priklauso nederlingoms žemėms, šie metodai padeda pasiekti gerų ūkininkavimo rezultatų.

Pagrindinis renginio apdovanojimas – 1-oji konkurso ,,Metų ūkis 2022“ vieta atiteko daugiau kaip 20 metų ūkininkaujančiai Linai Arbačiauskienei. Ji su šeima puikiai suderina mišraus žemės ūkio kryptis.

Savo dovanas pirmųjų trijų konkurso „Metų ūkis 2022“ vietų laureatams įteikė UAB „Vesko“ atstovas. Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ Pietų Lietuvos filialo vadovė Laimutė Vaitiekūnienė padėką nuo Profesinio mokymo centro „Žirmūnai“ už ekologinės produkcijos puoselėjimą įteikė Petrui Šuboniui. 

Muzikinę koncertinę programą visiems šventės dalyviams dovanojo 21-uosius kūrybinės, koncertinės veiklos metus skaičiuojanti gyvo garso grupė, skleidžianti post/modernizuoto folkloro idėją KITAVA.

Lazdijų r. sav. inf., A. Liaukaus nuotr.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Pagaliau Kurauskienė išsilupo laimėjimą.

Na eilini karta pasi o…valdžia, net laikraštin skelbimo neindėjo,saviems kvietimus išsiuntinėjo, o runkeliams špyga taukuota.Ka dirba meres spaudos atstovai, patareja, padėjėja?Gėda ir dar karta gėda.

Spaudos atstovė varnelienė su savo pavaduotoja gal jau turėtų pradėti dirbti arba reikėtų ją atleist( išvyti)

Kažkaip keistai atrodo merė apdovanoja daugiausia Margelio pattiečius, ji bijo jų ar gerinasi jiems o gal jau jie perėjo į jos pusę?

pavadinimas - "rinkiminis -politinis sou'

Ausma pribusk lazdijų ūkininkai daugelis liko net nepakviesti, sukvietė seniūnijų žemėtvarkos specelistai tuos kurie nuo žemės toli . Gaila nejaugi tu antiek naivi.. Tave verčia tavo sudarbinti žmones , pribusk...

Renginiu nusivyliau , nebuvo kviesti tikri ūkininkai . Ausma nebūk pasikėlus per rinkimus norėsi jų balso bet kaži ar gausi. Airina turėtų labiau gerbt tikrus ūkininkus.

How to make money from a health and beauty blog with affiliate marketing?<br> <br> <br> <br> Affiliate marketing for vitamins and supplements Health food affiliate programs<br> <br> ideas for creating passive income as a doctor in canada<br> <br> <br> <br> Here is my web site ... <a href="https://health-innovation.ru/community/profile/leiawiegand1939/">Top-performing affiliate programs for health and beauty bloggers</a>

Beniau netikėjau bet tikri rimti ūkininkai renginyje nedalyvavo , kažkodėl gaila dėl tokio burdako.

Labai mažai ūkininkų mačiau. Seniūnai ir jų artimi giminaičiai...., seniūnaičiai, kurie su žemės ūkiu nieko bendro neturi. Rinkiminis šuo.

Benius gi neseniai skundėsi, kad ūkininkų šventė šiemet pavogta. Ji iki šiol dar ir nesurasta. Tai ko čia dabar kliedit?

Na, kai galvose vėjai ,tai visi kiti jiems atrodo vagys.O šventė surengta paslapčiomis ,kad kas nors furiju nesumenkintu.

you are truly a just right webmaster. The site loading pace is incredible.<br> <br> <br> <br> It kind of feels that you're doing any distinctive trick.<br> <br> In addition, The contents are masterpiece. you've done a excellent job in this subject!<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> Stop by my blog post ... <a href="https://duel-portal.com/wiki/index.php/User:TyronePlain9">Bloom Nutrition</a>

Bet lenkauskienė sudalyvauti spėjo , ar ji ūkininkė?

Jinai tarybos narė, o juos narius- tai visus kvietė.

Tai ko dar rėkia kad nepakvietė, eitų sniego kast.

Je ka tai Lenkauskienės vyras Ūkininkas.

o maisto buvo kur ne kur