Savivaldybės administracijoje – gausus būrys naujų specialistų

Lazdijų rajono savivaldybės administracijos komandoje laisvas darbo vietas per vasarą papildė  didelis būrys specialistų.

Kai kurie jų jau yra dirbę savivaldybės administracijoje ir atgal sugrįžo išbandę save kitose įstaigose, kitose veiklose.  Vieni jų – jau darbo patirties sukaupę specialistai, kiti – dar tik pradedantys savo profesinę karjerą.

Po COVID-19 sąlygoto nuotolinio darbo, nežinios ir išbandymų kupino laikotarpio situacija pagaliau stabilizavosi. Grįžus į normalų darbų ritmą, savivaldybės administracijos  kolektyvo komanda beveik visiškai suformuota. Visi darbuotojai buvo atrinkti konkursų būdu, kurie vyko skaidriai, todėl turėjome puikią galimybę iš visų kandidatų išsirinkti geriausius.  

Ypač malonu, kad visi pradedantys darbą – jauni, gabūs, aktyvūs žmonės, įžvelgiantys Lazdijų rajono perspektyvas, planuojantys čia ne tik dirbti, bet ir gyventi. Vien tik nuo šios vasaros pradžios savivaldybės administracijos kolektyvo gretas papildė 15 naujų darbuotojų.

Apie save ir motyvaciją dirbti savivaldybės administracijoje pasakoja jie patys:   

 

Ligita Banevičienė, Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vyr. specialistė:

Esu gimusi ir augusi Lazdijų rajone.  Visada norėjau likti ir gyventi čia su šeima. Todėl darbo paieškos prioritetas buvo savas rajonas. Dirbti Lazdijų rajono savivaldybės komandoje paskatino noras tobulėti ir įgyti naujos patirties, žinių. Labai viliuosi ir tikiuosi, kad Lazdijų rajonas bus ir mano vaikų rajonas, kuriame jie kurs savo gyvenimą ir ateitį.

 

Tadas Talandzevičius, Vietinio ūkio skyriaus inžinierius:

Lazdijai yra mano gimtasis miestas, kuriame gyvenau iki 16 metų. Po to dvejiems metams išvykau gyventi į Alytų, tačiau miestas man nepatiko. Išvykau gyventi ir studijuoti į Kauną, buvau visiškai įsitikinęs, kad ten ir liksiu, bet gavau darbo pasiūlymą laisvu grafiku (iš namų) dirbti Lazdijuose. Vis dažniau čia grįždavau, praleisdavau vis daugiau laiko. Taip ir gimė mintis, kad galbūt čia ir yra ta vieta, kur turėčiau pasilikti. Ir anksčiau dirbau projektavimo darbus, prisidėdavau prie Lazdijų rajono gražinimo. Atsiradus darbo pasiūlymui Lazdijų rajono savivaldybės administracijoje, supratau, kad jei man pasisektų įsidarbinti, galėčiau dar labiau prisidėti prie Lazdijų rajono įvaizdžio kūrimo ir tam tikrų problemų sprendimo.

Marius Valenta, Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyr. specialistas:

Mano pasirinkimas dirbti savivaldybėje  buvo labai paprastas. Studijuodamas miškininkystę, buvau atlikęs praktiką, kuri, beje, labai sužavėjo, Architektūros ir teritorijų planavimo skyriuje. Todėl atsirado noras baigus mokslus įsidarbinti savivaldybėje. Darbas savivaldybėje patinka ne tik todėl, kad dirbu pagal specialybę, bet ir dėl to, kad galiu gauti didelį žinių bagažą iš darbo patirtį turinčių darbuotojų.  Jų žinios ir darbinė patirtis padeda tobulėti ir tapti tikrai rimtu savo srities specialistu. Manau, kad savivaldybė yra labai geras pradinis taškas pradėti dirbti, jei nori tobulėti ir vėliau pereiti į kitas valstybines įstaigas.

Kol Lazdijuose ūžia jaunimas, Lazdijų ateitis šviesi.

 

Sandra Černeckaitė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė:

Prieš grįždama į jaunimo politiką, keletą metų dirbau versle. Nuolat galvoje sukosi mintys, kad būtų labai gera vėl dirbti su jaunimu, tačiau vis delsiau. Mintyse dažnai pagalvodavau apie šį darbą. Gal todėl, kad pati esu jaunas žmogus... Širdyje esu ir būsiu lazdijietė, Lazdijai – mano gimtasis kraštas, mano mylimas miestas. Šiuo metu esu dėkinga už visa tai, kur esu, ką veikiu.

 

Gitana Slavinskienė, Teisės, civilinės metrikacijos ir personalo skyriaus vyr. specialistė:

Pasirinkau dirbti Lazdijų rajono savivaldybės komandoje, nes motyvuoja galimybės tobulėti naujoje sferoje. Besišypsantis ir geranoriškai nusiteikęs kolektyvas, kuris skuba padėti darbinėje veikloje. Šiuo metu sugrįžau gyventi į Lazdijų rajoną, į vaikystės išbėgiotą sodžių. Lazdijų miestelis patraukė išpuoselėta tvarka ir aplinka. Patinka čia gyventi, nes savivaldybė įgyvendina daug įdomių projektų, o miestelis nuolat gražėja.

 

Karolina Kunigiškytė, Vietinio ūkio skyriaus vyr. specialistė:

Pasirinkau dirbti Lazdijų rajono savivaldybėje, nes gimiau ir augau Lazdijų mieste. Statybos inžinerijos studijas baigusi Kauno technologijos universitete supratau, kad didelis, pilnas triukšmo ir eismo miestas manęs netraukia, todėl grįžau į tėviškę. Studijų laikais teko kelis mėnesius padirbėti Lazdijų rajono savivaldybėje specialiste-inžiniere, todėl darbo aplinka man jau buvo žinoma. Geriausia motyvacija, kad gali dirbti ir būti naudingas savam kraštui, taip pat tobulėti ir įgyti žinių.

 

Laura Urbanskaitė, Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėja

Džiaugiuosi, kad Lazdijų savivaldybės administracija pasirinko ir priėmė mane į kolektyvą.

Lazdijuose gimiau, užaugau, mokiausi ir dirbau.

Į darbą savivaldybės administracijoje nusprendžiau grįžti dėl noro būti naudinga Lazdijų krašto žmonėms, prisidėti prie krašto aplinkos puoselėjimo ir, žinoma, – dėl gausios ir puikios savivaldybės komandos. Džiugu matyti, kaip keičiasi, atsinaujina ir gražėja mūsų aplinka.

 

Judita Češkevičienė, Komunikacijos ir dokumentų skyriaus specialistė

Daugiau nei dešimtmetį dirbau administracinį darbą UAB ,,Ecoservice projektai“ Lazdijų padalinyje. Vykstanti optimizacija neaplenkė ir šios įmonės, taigi, padaliniui persikėlus į kitą miestą, ieškojau alternatyvų Lazdijų rajone, kadangi savo gimtojo krašto palikti nenorėjau. Ilgai laukti neteko. Sužinojau, jog yra ieškomas Komunikacijos ir dokumentų skyriaus specialistas. Po minimalios pertraukos išsiilgtas administracinis darbas privertė ilgai nemąstyti ir dalyvauti atrankoje. Dabar džiaugiuosi dirbdama čia, juolab, kad yra galimybių augti ir tobulėti, jaučiuosi šiltai priimta į komandą. Gera dirbti savame krašte, Lazdijuose, kur gražu ir širdžiai miela, kur užaugo vaikai ir gyvena šaunūs žmonės.

 

Ugnė Misiukevičiūtė, Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus socialinio darbo organizatorė

Studijuodama universitete jau žinojau, kad baigusi studijas grįšiu į savo gimtuosius Lazdijus. Mane žavėjo vis didesnės savivaldybės pastangos į mūsų mažą miestelį susigrąžinti, pritraukti kuo daugiau jaunų žmonių. Darbą Lazdijų rajono savivaldybėje pasirinkau dėl puikios galimybės čia pradėti savo kelią darbinėje sferoje ir galimybės įgauti kuo daugiau patirties. Čia aš radau savo mėgstamą darbą ir itin šaunų kolektyvą, kuris visada pasiruošęs padėti ir patarti.”

 

 

Vaida Kardokienė, Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus socialinio darbo organizatorė

Gimiau ir užaugau Lazdijų rajone. Man šis kraštas mielas, mylimas. Nutariau studijuoti socialinį mokslą, kad turėčiau galimybę padėti  savo krašto žmonėms. Darbą savivaldybėje pasirinkau dėl puikios galimybės čia pradėti savo profesinį kelią, įgauti kuo daugiau patirties. Savivaldybės administracijoje radau ne tik mėgstamą darbą, bet ir šaunų kolektyvą, kuris pasiruošęs padėti ir patarti.

 

Inga Šukytė, Biudžeto, finansų ir turto valdymo skyriaus vyr. specialistė

Kadangi pati esu kilusi iš Lazdijų rajono, todėl šis kraštas man visada buvo arčiausiai širdies. Nors šiuo metu gyvenu gretimame rajone, tačiau, sužinojusi apie savivaldybės paskelbta konkursą vyr. specialisto pareigoms eiti, nusprendžiau  dalyvauti. Džiaugiuosi, kad mane pasirinko. Lazdijai yra patrauklus ir puikiai besitvarkantis miestas, gera čia dirbti.

 

Agnė Milkuvienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė

Gimiau, augau ir dirbau nuostabiame mūsų rajone. Kultūros srityje turiu  daug patirties, puikiai žinau kultūrinių įstaigų veiklos specifiką, kadangi šioje srityje  dirbu beveik dešimt metų. Esu kūrybinga, mėgstu saviraišką. VDU esu įgijusi viešojo administravimo bakalauro bei politikos mokslų magistro laipsnius. Džiaugiuosi galėdama savo žiniomis, gebėjimais prisidėti prie Lazdijų krašto kultūros politikos formavimo, darant ją kokybiškesne, profesionalesne, patrauklesne.

 

 

Ramunė Kajokienė, Vietinio ūkio skyriaus ūkvedė

Besąlygiškai mylėti savo kraštą išmokė tėvai. Nebuvo net minties, kad baigusi studijas Kaune galėčiau likti jame. Todėl su savo šeima gyvenu Lazdijų rajone. Visa šeima esame aktyvūs Aštriosios Kirsnos bendruomenės nariai.  21 metus dirbau muitinės tarpininko atstove. Bet, susiklosčius nepaprastajai padėčiai dėl Rusijos invazijos į Ukrainą ir dėl to sumažėjus darbo apimčiai bei mažinant etatus, netekau darbo. Užimtumo tarnybos internetiniame puslapyje radusi Lazdijų rajono savivaldybės administracijos skelbimą, jog ieškomas Vietinio ūkio skyriaus ūkvedys, nutariau dalyvauti atrankoje. Darbas savivaldybėje suteikė galimybę tobulėti naujoje sferoje. Atėjusi dirbti, radau puikią komandą, šaunius žmones, kurie visada pasiruošę patarti ir padėti.

 

 Vytenis Veselga, Informacinių technologijų skyriaus vyr. specialistas

Esu gimęs ir augęs Lazdijuose. Nors nemažą dalį savo gyvenimo  praleidau dirbdamas kituose Lietuvos rajonuose ar užsienio valstybėse, tačiau visada save laikiau ir laikau lazdijiečiu. Atsiradus galimybei prisijungti prie šaunios Lazdijų rajono savivaldybės administracijos komandos, nusprendžiau tai padaryti. Manau, kad mano patirtis ir žinios pagelbės tiek Lazdijų rajono savivaldybės administracijai, tiek kitoms rajono organizacijoms.

 

Karolina Berčiūnaitė, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos savivaldybės gydytoja

Iš Kauno grįžau čia, į Lazdijus, į savo gimtąjį kraštą. Čia labai graži gamta, jauku ir ramu. Čia mano miestas. Mokydamasi ir dirbdama Kaune įgijau reikšmingos patirties tiek visuomenės sveikatos, tiek sveikatos priežiūros srityse. Net ir dirbdama Kauno miesto savivaldybėje, nuolatos domėjausi Lazdijų rajono sveikatos priežiūros įstaigų veiklos srities aktualijomis. Gyventi savo gimtajame krašte ir dirbti jų labui buvo mano svajonė.

Nuo šių metų pradžios dirbti Lazdijų rajono savivaldybės administracijos komandoje pradėjo ir daugiau naujų specialistų: Socialinės paramos ir sveikatos skyriuje – Violeta Strankauskienė, kuri buvo išvykusi dirbti kitur, tačiau po neilgos pertraukos sugrįžo, Asta Kaušauskienė, anksčiau dirbusi kitose pareigose. Komunikacijos ir dokumentų skyriaus gretas papildė Gintarė Škarnulytė ir Greta Paulauskienė, Centralizuotos buhalterinės apskaitos skyriaus – Simona Megelinskienė.

Džiaugiamės, kad draugiškai ir nuoširdžiai, ranka rankon savivaldybės administracijos kolektyve dirba tiek ilgametę patirtį turintys specialistai, tiek  jauni, tik pradedantys gyvenimo kelią. Sutelkus patirtį ir jaunatvišką energiją, idėjas, galėsime geriau ir operatyviau atliepti rajono gyventojų lūkesčius, geriau suprasti įvairaus amžiaus grupių žmonių poreikius ir problemas.

Lazdijų r. sav.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Vaiku darzelis,kur nieko nesupranta,o esant reikalui neina susikalbet

Reikia tikėtis bent iš pusės naujų darbuotojų bus rimti savivaldos specialistai. Tikėtina kita pusė, pareikalavus realių darbo rezultatų, ieškos kur kitur galima sėdėti Faceboke ir gauti už tai algą.

Smagu jauni žmones jų vaikai lankys darželius, mokyklas. Tėveliai apsipirkinės parduotuvėse lankysis kultūros namuose , bibliotekose, sporto salėje. Smagu daugėja rajono gyventojų ir dar smagiau kad visų išsilavinimas labai geras.

Teisingas žingsnis jaunimas pirmyn o pensininkams laikas užleisti vietas jaunimui, tai mums visiems tik į naudą. Aš už išsilavinusios jaunus žmones.

Smagu kaip dirba jauni ir dar su išsilavinimu, vyresnė karta turi ko pasimokyt iš jaunimo. Tai tolerancijos ir pagarbos kitiems. Dabar kai kurie vyresnės kartos darbuotojai kultūra nepasižymi.

Ιt is in point of fact a great and useful piece of info.<br> <br> I'm glad that ү᧐u just shɑred this helpful information witһ uѕ.<br> <br> Please keep us up to date like thіs. Thank you for sharing.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my homepaցe; <a href="http://Maxgo.Synology.me/mediawiki/index.php?title=Giving_Your_Own_Foot_Massage">광주유흥</a>

work from home writing jobs for moms<br> <br> pharmacy affiliate marketing programs<br> <br> fitness affiliate programs for bloggers<br> <br> herbal supplement affiliate marketing tips and tricks<br> <br> <br> <br> Here is my homepage: online jobs for introverts - http://savetheworldforum.com/forum/profile/gretta946696466/

Va turim nuo 2019 jauna,tai neduok Dieve kokia paspūtus ir arogantiška. Matysim kaip šie jaunikliai elgsis.

Gal pasikeis ir ponia Gitana, prisimins kad dirba žmonių kolektyve o ne zoologijos sode.

Netizniok, dirba visi kaip dirbo., net artimi margelio giminaičiai. O darbuotojai kalba kad dirbti geriau nei buvo nereikia lakstyt ir atraportuot apie kolegas Artūrui. Ji pletkais neužsiima.

Tai, kad girdėjau Siga labai gerai dirba sekliu ir neša visą info, tai kitiems nei nešti nereikia

O kam neša ar Ausmai?

Ne Ausmai neša, o man.

I simply could not go away your website prior to suggesting <br> <br> that I extremely enjoyed the standard information a person supply on your guests?<br> <br> Is gonna be again frequently to investigate cross-check new posts<br> <br> <br> <br> Have a look at my web site - <a href="https://topxbases.blogspot.com/2022/05/blog-post_20.html">Качественный прогон сайта</a>

Gal kas galite pasakyti o kiek jaunų (ir ne tik) žmonių išėjo iš savivaldybės per šią kadenciją.

Netiek ir daug išėjo, išeidavo ir prie Artūro net kojų neapšilę.. Baikit su tais išėjusiais liko visa Artūro giminė kaip dirbo taip dirba.

Tai, kad jau dviejų nematyti savivaldybės koridoriuose.

O ką tu stebi darbuotojus, reikėtų ir tave pravyt, matosi darbo neturi.