Miestelio gyventojai sunerimę dėl reabilitacijos centro kaimynystės

Kapčiamiesčio seniūnas V. Golikas: „Teko kviesti policiją.“

Palaidi vilkšuniai, išpjautos vištos, papjautos avys ganykloje, pavogtas bibliotekininkės dviratis, naktimis į kapčiamiestiečių trobas besibeldžiantys iš pažiūros apsvaigę asmenys, alkoholį parduotuvėse perkantys reabilituojamieji – vos prakalbus apie Kapčiamiesčio seniūnijoje, Padumblių kaime, įsikūrusį viešosios įstaigos savanoriškų gyvenimo namų „Gyvenimo raktas“ reabilitacijos centrą, Kapčiamiesčio bendruomenės gyventojai ima vardinti, kokias problemas į miestelį atnešė minėta reabilitacijos vieta.

Tačiau reabilitacijos centro atstovas teigia, kad išankstinis vietos bendruomenės nusistatymas – tipiška reakcija į priklausomybių turinčių asmenų kaimynystę regionuose.

Jis sako, kad ieškoma sprendimų ir būdų, kaip vietos bendruomenes išmokyti tokius asmenis priimti, tačiau tai nėra lengva dėl esą iš sovietmečio perimtų stereotipų apie priklausomybių turinčius asmenis.

Plačiau – V. Danauskienė naujausioje „Lazdijų reklamoje“ (2022-10-11).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Vis tik šudinas reikalas su tais reabilituojamais. Juk visi puikiai suprantame, kad tokios kaiminystės niekas niekas nenori, bet... kur juos daugiau nukišt jei ne į užkampį. Kentėkit kaimynai, o mes jus tik užjaust tegalim. Sovietiniais laikais jų lyg ir nesimatė.

Tai ar apie šį centra nerašė lygtais dineta dar Artūrui margeliui vadovaujant rajonui. Lygtais rašė kaip ten fauna......? O dabar matai kas darosi...

Tai kad šis centras įsikūręs prieš pora metų

Turbūt šis seniūnas labai labai nusipelnęs merei?

Jis turbūt dviem frontais varo Ausmai Ir Artūrui?