Darbo vietas surado 19 Lazdijų rajono gyventojų: gyvenimą iš naujo pradeda net šešiasdešimtmečiai

Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja R. Šukienė: „Patikėkite, lengva nebuvo.“

Kasdieniame gyvenime dažnai vartojami žodžiai „projektas“, „programa“, „modelis“ kartais sukelia prieštaringas emocijas. Nes viešojoje erdvėje dažnai sklando istorijos apie bereikšmes, mažai naudos duodančias veiklas. Kartais ir tokias, kurios duoda naudos vos vienam ar keliems asmenims.

Šįkart kalba – apie visai kitokią veiklą. Nors ji nepapuošė kurios nors mūsų gyvenvietės pagražėjusiu statiniu, nenudžiugino kurios nors bendruomenės sporto aikštynu ar nauju gėlynu, tačiau iš esmės pakeitė beveik dviejų dešimčių mūsų rajono žmonių gyvenimą. Suteikė vilties, pasitikėjimo savo jėgomis, parodė, kad norint galima rasti darbą, pakeisti profesiją, įgyti naujų žinių, pasitikėjimo savimi net tada, jei tau jau per 50 metų. Ir net – per 60!

Apie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą modelį „Užimtumo skatinimo ir motyvavimo paslaugos nedirbantiems ir socialinę paramą gaunantiems asmenims“ atsitiktinai išsikalbėjome su viena lazdijiete, dalyvavusia specialiuose, savivaldybės organizuojamuose mokymuose ir jau kuris laikas sėkmingai dirbančia. Buvo įdomu sužinoti, o kaipgi sekėsi kitiems dalyviams?

Plačiau apie įgyvendinamą modelį „Lazdijų žvaigždei“ sutiko papasakoti rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja Rima Šukienė.

Apie tai - naujausioje "Lazdijų žvaigždėje" (2022-08-26).

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Siarvizan pas Kestū yra darbo kėdziū.

Tai pats prasčiausias skyrius, kuris prasčiausiai dirba.

O koks atlyginimas šitos ponios?

Atlyginimas 3500€ į rankas. Dabar jau ramiai miegosi?

Nu bet nelengvas darbas skyriaus vedėjos. Prie vieno mero prieit reikėjo, atėjo kita - vėl kažkaip įtiko. O jei buvusysis grįš... Dieve, dieve, kaip žinot, kas laimės...

A tai užtai ir skyrius taip maloniai sutiko merę o dabar vėl kažko dairosi kad buvęs nesugrįštų, nu vedėja su pavaduotoja tai tikrai pakeistų nes nematyti jų darbo, nu nebent su projektais....

Nei prie margelio dirbo nei prie ausmos dirba. Turbūt nesugeba dirbti ....

O gal atvirkščiai. Jei sugeba ir gerai atlieka pareigas, tai kiekvienas vadovas norės tokio pavaldinio.

Jo sugeba be muilo suklysti..... bet ne pareigas atlikti.

Oho, koks ekspertas atsirado...

Šita pone jau antras laikraštis iš eilės kaip žvaigždė, darbomatyt trūkumas. Ar artėjantys rinkimai protą maišo.

Aš visuomet galvojau kad ši pone turėjo atsistatydinti .

O kam dirba dabar pavaduotoja , lygtais anksčiau už margelį buvo bet dabar persivertė prie Ausmos. Su benium naktimis važinėjo ir po namus ir padėkas dalino net nebuvo už ką, O gal jau vėl pas Artūrą sugrįžo? Jau feisbuke ausmai širdučių nedelioja. O gal projektai baigėsi?