Kerinčios Veisiejų gamtos apsuptyje – 22-asis menininkų pleneras

Šiandien Veisiejuose savo kūrybos procesą pradeda daugiau nei dvi dešimtys skirtingas sritis atstovaujančių menininkų. Tapytojai, kalviai, medžio drožėjai, žodžio ir gero ūpo meistrai vakar susirinkę į iškilmingą plenero „Veisiejų pavasaris 2022“ atidarymą džiaugėsi, kad ir vėl galės kurti kerinčios gamtos apsuptuose Veisiejuose.

„Jūs, kūrėjai, esate neatskiriama Veisiejų dalis. Juk be kultūros, meno, susitelkimo ir bendrumo net ir puikiai išpuoselėta Veisiejų aplinka ir infrastruktūra primintų tik gražų viršelį. Be esmės ir prasmės. Džiaugiuosi, kad kasmet čia vykstantys plenerai sugrįžta su nauja jėga ir naujomis idėjomis, o pasibaigus plenerams Jūsų sukurti darbai kasmet mums primena ne tik apie gražią šio krašto tradiciją, bet ir didelę meno jėgą, verčiančią kiekvieną mūsų keistis, augti, tobulėti. Ypač nuoširdžius padėkos žodžius šiandien tariu ilgamečiams plenerų organizatoriams Vytautui Žukauskui ir Zenonui Sabaliauskui, kurių entuziazmo, išradingumo ir organizacinių gebėjimų dėka šis renginys gyvuoja, klesti ir skleidžia žinią apie Veisiejų kraštą ne tik po visą Lietuvą, bet ir toli už jos ribų“, – atidarymo metu kalbėjo savivaldybės merė Ausma Miškinienė.

Pleneras iškilmingai atidarytas Veisiejų Šv. Jurgio bažnyčioje – šventovėje, kuri ne vienerius metus svetingai sutinka dalyvius, savo erdvėse saugo daugelio jų darbus. Šv. Mišias už Anapilin išėjusius praėjusių plenerų dalyvius aukojo buvęs šios parapijos klebonas, ilgametis Veisiejų plenerų dalyvis, Marijampolės dekanato vicedekanas kunigas Algirdas Žukauskas.

Renginio organizatoriai Vytautas Žukauskas ir Zenonas Sabaliauskas pristatė plenero dalyvius, jų veiklą ir planuojamus plenero metu atlikti darbus. Taip pat supažindino su plenero, kuris truks visą savaitę, darbotvarke. Organizatoriai pasistengė, kad kiekvienas vakaras būtų jiems įdomus ir turiningas: menininkai, užbaigę dienos darbus, keliaus po gražiausias Veisiejų krašto vietas, susipažins su garsiais šio krašto kūrėjais, lankysis kaimo turizmo sodybose. Lygiai po savaitės, gegužės 21 dieną, visus pakvies į plenero uždarymą Žirmūnų profesinio mokymo centro Veisiejų skyriuje, kur autoriai plačiajai auditorijai pristatys savo kūrybos darbus.

Į 22-ąjį kartą organizuojamą plenerą Veisiejuose susirinko 21 menininkas iš Sakartvelo, Izraelio, Latvijos ir Lietuvos.

Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

reikėjo dar RALIO, RALIO!

kažkas rajoni vyksta sabalauskas nuotraukoj prie meres nesedi, kiba laukia kad margelis sugriš?

Supplements affiliate programs for beginners registration<br> <br> online jobs for introverts<br> <br> remote work culture<br> <br> high paying affiliate programs for natural supplements<br> <br> <br> <br> My web-site ... <a href="http://www.mjyoung.net/weblog/index.php/forums/users/adabloodsworth/">Barry</a>