Įspėjimą apie pareigybės naikinimą gavęs R. Krugelis: „Abejoju, ar tokios apimties reorganizacija tikslinga“

R. Krugelis: „Metelių regioninio parko panaikinimo nereikia dramatizuoti.“        

Kaip žinia, Vyriausybė priėmė sprendimą atlikti Aukštadvario, Dieveniškių istorinio, Metelių, Nemuno kilpų, Neries, Panemunių, Veisiejų, Vištyčio regioninių parkų ir Žuvinto biosferos rezervato reorganizaciją, kurios metu numatyta šiuos regioninius parkus sujungti į vieną ir įkurti biudžetinę įstaigą – Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkciją. Ji įsikurtų Alytaus rajone – dabartinėse Žuvinto biosferos rezervato administracijos patalpose.

 Ką galvoja apie tokią reorganizaciją Metelių regioninio parko direktorius Ramūnas Krugelis, gavęs įspėjimą apie direktoriaus pareigybės naikinimą nuo liepos 1 dienos?

 „Turiu pasakyti, kad reorganizacijos procesas prasidėjo ne tik man, bet ir visiems Metelių regioninio parko darbuotojams, jiems irgi įteikti atleidimo lapeliai. Lauksime, kaip bus“, – teigė R. Krugelis.

 Jo manymu, kažkokios regioninių parkų reformos reikėjo: „Tik nežinau, ar tokios apimties, kai jungiami 9 parkai į vieną įstaigą. Lazdijų rajonas jau išbandė visas reformų pasekmes ir žino, ko laukti ir ko tikėtis. Mano nuomone, tos reformos turi kažkiek ne tik pliusų, bet ir minusų, kurie atsiskleidžia ateityje.“  

 „Manau, visgi jos daromos skubotai, neišanalizavus praeitų reformų klaidų, todėl gyventojai po jų visad patiria daug nepatogumų. Tokių kliuvinių dėl sulėtėjusio aptarnavimo patiriame apsilankę Registrų centre ar „Sodroje“, nes šios įstaigos irgi dirba po reorganizacijos. Štai vakar buvau užsukęs į vieno banko filialą ir nustebau, kad iš pirmo karto man nepavyko sutvarkyti savo reikalų. Tai tik parodo, kad tos reformos buvo įvykdytos gerai neapgalvojus ir nepasvėrus visų niuansų. Visos reformos daromos dėl ekonominių priežasčių, norint sutaupyti pinigų atsisakoma administracinių išlaidų, atleidžiami įstaigų, įmonių vadovai, sumažinamas darbuotojų skaičius. O paaiškėja, kad nukenčia klientų aptarnavimo operatyvumas, kokybė“, – samprotavo direktorius.

 R. Krugelis teigė, kad reorganizacijos metu jam siūlomos patarėjo pareigos nelabai žavi.

 „Dar sprendžiu, ką daryti, ko gero, ieškosiu įdomesnio varianto. Man gaila ir savo darbuotojų, kuriuos slegia nežinomybė, ar pasiūlys darbą naujoje įstaigoje. Su jais daug metų dirbome, patyrėme ir šilta, ir šalta, jie tikrai kompetentingi savo srities specialistai, darbo metu parke įgavę daug patirties. Juk tokie specialistai, kaip kraštotvarkininkas ar ekologas, nesimėto. Norisi tikėti, kad jie suras savo vietą naujoje kuriamoje įstaigoje“, – dėl bendradarbių išgyveno R. Krugelis.

Jis įsitikinęs, kad Metelių regioninio parko panaikinimo nereikia dramatizuoti: ,,Dėl to rajono vystymasis nesustoja, sukurtas turtas ir įdirbis niekur nedingsta. Juk išlieka pastatai, lankytojų centras, kuriuose toliau savo veiklą vykdys ir saugomų teritorijų nuostabią gamtą prižiūrės darbuotojai.“

Kęstas Sukackas, „Lazdijų žvaigždė“

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Pirdylcikai, nieko gero nedarydavo ir gaudavo algu, o dar verkia.

Tep tep, asara bego cik del taves,kap arei jaunas i da is idzejos

Matyt, kad padirbėta iš paties nes prie Dusios per tvoras nei prieisi nei privažiuosi. Apie " atrastus" senus kaimus ir čia pastatytas naujas rančias jau legendos metas rašyt. .

Kiek aplink Dusia nelegaliu statybu. Ir nieko nemato