A. Mikelionis: nieko nėra pastoviau už laikinumą. Arba Lazdijai – l. e. p.’ų rajonas

Lazdijų rajono politinį gyvenimą atidžiai seku nuo 1997 metų. Neseniai susizgribau, kad per ketvirtį amžiaus teko matyti visko: dar pamenu laikus, kai rajono meru buvo dabartinis Lazdijų rajono tarybos narys, konservatorius ponas R. Leščinskas, pamenu pirmąją A. Margelio kadenciją mero poste, pamenu 2000 metus ir į Lazdijų rajono mero postą trankiai įžengusį J. Matulevičių, kuris pažadėjo visiems valdininkams nuskusti barzdas ir nukirpti ilgus plaukus, o jo valdymo laikotarpį šviesaus atminimo S. Klimavičius pavadino „kariniu komunizmu“, taip pat laikotarpį, kai sąjungą sudarė, atrodo, iš pirmo žvilgsnio nesutaikomi politiniai oponentai – socdemas ponas R. Apanavičius su konservatoriumi A. Margeliu. Ir dar daug įvairiausių įvykių, nutikimų ir anekdotų.

Na, prisiminimai prisiminimais, bet jeigu dabar kas paklaustų, kuo pirmiausia  išsiskiria dabartinė Lazdijų rajono valdžia nuo kitų, buvusiųjų, pirmiausia, manau, atsakyčiau, kad savo laikinumu. Ne, neturiu omeny to, kad viskas šioje žemėje laikina ir anksčiau ar vėliau pasibaigs. Turiu omeny tai, kad dabartinei valdančiajai koalicijai valdant rajoną itin didelė darbuotojų ir vadovų kaita. Sakoma, kad vienas kartas yra atsitiktinumas, du kartai – sutapimas, o trys kartai – jau sistema. Kad 2019 metais į valdžią atėjus valstiečių ir konservatorių koalicijai vyko labai didelė darbuotojų kaita arba kadrų valymas (kaip kam geriau patinka), jau rašiau, o ir atidžiau sekantys rajono savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų kadrų kaitą tai tikrai pastebėjo ir neleis sumeluoti. Na, žinoma, niekas šiais laikais netrukdo ieškoti geresnės darbo vietos, geresnių darbo ir buities sąlygų ar net naujos gyvenamosios vietos.
Bet vis tiek neapleidžia stiprus įspūdis, kad darbas Lazdijų rajono savivaldybės administracijoje ar jai pavaldžiose įstaigose yra labai jau laikinas dalykas. Šiuo metu net keturios Lazdijų rajono įstaigos dėl vienų ar kitų priežasčių neturi direktorių. Lazdijų viešosios bibliotekos direktoriaus pareigas laikinai eina direktoriaus pavaduotoja, Lazdijų meno mokyklos direktoriaus pareigas laikinai eina taip pat direktoriaus pavaduotoja, Lazdijų muziejaus direktoriaus pareigas laikinai eina muziejininkė-edukatorė, o Lazdijų rajono turizmo informacinio centro direktoriaus pareigas laikinai eina vadybininkė. Visos šios keturios moterys yra puikios darbuotojos ir niekas nesako, kad jos negali laikinai eiti direktoriaus pareigų. Bet kiek gali tęstis tas laikinumas ir minėtų įstaigų vadovų paieškos? O gal darbas Lazdijų rajono savivaldybėje nevilioja jį atlikti gebančių talentingų ir kompetentingų vadovų? O gal jie nenori būti įsukti į politinius partijų žaidimėlius ir intrigas? Norėtųsi, kad direktoriais būtų lazdijiečiai ir šio rajono gyventojai. Žinoma, nieko baisaus, jeigu jais taps atvykėliai iš kitų rajonų ir savivaldybių, bet šiuo atveju įspūdis, kad Lazdijų rajonas yra kažkokia laikina teritorija su čia tik laikinai dirbančiais, o ne šaknis įleidusiais specialistais, tik stiprės. Labai norėtųsi, kad pastarasis scenarijus liktų tik popieriuje, svarstymuose ar šiame straipsnyje. 

Algimantas Mikelionis (,,Lazdijų žvaigždė", 2022-02-18)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Esu nei už merę Ausmą nei už buvusį merą , tiesiog labai greitai pamiršom kaip rajonui vadovavo vaikų klasiokai, draugai, bibliotekai mero giminės, aplink buvo tik draugai ir giminaičiai.

Aukso zodziai!!

Kokie aukso žodžiai? Atsipeikėk, žmogau. Beniulio pusseserė į darželį direktore prasmuko greitai. Nors iš jo buvo išgrūsta prieš keletą netų. Kokia jos kompetencija? Tik apie kiaulieną, šiaudus ir paršelius išmano. Tai ugdymo įstaigai tinkanti persona!!? Ūkvedžio ir kiemo darb darbą dirbti gali. Patarėja merės, beniulio sesers mergšė. O pačios ausmos-malvinos giminės į gaisrinę sukišti, ir dar į kitas įstaigas, nes nelabai ką sugeba. Buvęs meras nors jau gabius žmones darbino. POKYČIŲ REZULTATAI, MALVINOS, MATOSI !!!!! Gerai, kad TIK METAI LIKO TOKIOS GUDRUOLĖS VADOVAVIMUI.

o dabar kas dirba? miškinienės giminės, draugės ir net yra tokių iš Kauno, beniaus giminės, ex. valstiečių giminės ir artimieji. Nieko nesiskiria kas buvo anksčiau.

nu labai idomu kas dabar bibliotekai vadovaus, gal biski praretis gimines ir vius tuos kurie visada jautesi nepajudinami. gal jau ir pavaduotoja krausis lagaminus namo ?

Tai kad jau visas rajonas yra Lep. Lep lep ir žiūrėk, kad atsitiks tep - iš Lazdijų bus Alytaus ir Druskininkų rajonas.

O kaip nebus lep. Vadovus visus išvijo malvina. Neįtiko juk. Nes buvo ano mero. Įstaigos kurios neturi vadovų , o tik laikinai einančius pareigas darbuotojus, tai įstaigų darbinės veiklos paraližavimas. Bet malvinai tai nieko nereiškia. Ugdymo įstaigose vadovavo tai ukvedės tai pavaduotojai ugdymui. Baisu. Betvarkė kasdien. Kiekvieną dieną nukentėdavo ugdymo procesas. Nėra vadovo, nėra tinkamos įstaigos darbinės veiklos. Malvina be tik kad naujų darbo vietų nesugebėjo sukurti, bet ir tas pačias , esamas, sunaikino.

Nepajudinami ir toliau liks nepajudinamais, Beniuko užuojautos jau visi pasiprašė. O jo čebatai bibliotekoje nemažai purvo prinešė

Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you're just extremely wonderful.<br> <br> I actually like what you've acquired here, certainly like what you're saying and the way in which you say it.<br> <br> You make it entertaining and you still care for to keep it sensible.<br> <br> <br> <br> I can't wait to read much more from you. This is really a terrific website.<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> my page <a href="https://pi.amicidellestelle.it/de/yzdsv0mb">sleeping pills for pregnancy headaches</a>

I feel this is among the most important <br> <br> info for me. And i am satisfied reading your article.<br> <br> However want to observation on few basic things, The site taste is wonderful, the articles is really great : D.<br> <br> Just right activity, cheers<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my web blog ... Spencer - https://sejong-el.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=28780

Netrukus vadinsimės "Laikina Druskininkų savivaldybės seniūnija" su laikinu seniūnu Mėšlačebočiu priešakyje.

O kodėl paskirta laikina muziejaus vadovė, tegul skelbia konkursą gal atsiras?

Manau, kad dar ne vienas bendražygis paliks miškinienę.... Sonata pradžią padarė...

Koks ?

Hurrah, that's what I was exploring for, what a material!<br> <br> present here at this blog, thanks admin of this web site.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my website: <a href="http://hsmg.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=43332">compazine kopen voor een effectieve behandeling</a>

Aš manau , kad furijoms reikalingas ,,gydomasis popierius" ir vyniotis juo galvas. Gal padės : pradės mąstyti kaip protingiau vadovauti rajonui.

Kodėl A.Kirsnos skyriui vadovauja ūkvedė? Ji yra įsijautusi į direktoriaus vaidmenį ir jo neatiduoda tam ,kuriam priklauso. Merė sakė, kad visi mokytojai turi būti aprūpinti reikalingomis priemonėmis(popierius, Kasetės...) tai čia net nesvajok, nes ,,direktorė,, sako, kad nusipirkit, nėra lėšų.Tai kaip čia suprasti? Kodėl šita mokykla niekam nerūpi? Atrodo, kad jos likimas toks bus kaip kitų jau uždarytų.

Esmė ta kad Ausma nesuvaldo situacijos niekur. Galvojo bus lengva bet dabar suprato kad ne. Bet svarbu pašnekėt gražiai moka užburiant žmonėm ausis. Bet žmonių kažkaip jau tie būrimai gražiom kalbom pradėjo neveikt.

Nenormalu kada pro kaimus laksto trys mokykliniai autobusiukai ir po pora vaikų vežioja į skirtingas rajono mokyklas. Ir dar kam mokyklose bibliotekos jei jos veikia miesteliuose, reikėtų uždaryti arba mokyklos arba miestelio biblioteką ir palikti vieną.

A.Kirsnos mokykla valdziai nerūpi...! Merei patarčiau pradėti tvarką nuo rajono mokyklų vadovų, taip įsijautę į savo pareigas naudojasi savo padėtimi ,tyčiojasi iš darbuotojų ir t.t....Merė manau gera, išrinkus kitą nieks nepasikeis,tik reikia imtis iniaciatyvos daugiau dėmesio skirti mokykloms skirti vadovauti kompetetingus žmones....

O sakykit ar yra rajone švietimo skyrius? Anksčiau tai buvo, ypač aktyviai dirbo vyr. Specialistai. O kur jie dabar, surenka reikalingą informacijąir nežino kas dedasi mokyklose. Pandemija kalta...taigi jiems irturi rūpėti, kaip ir kuo mokyklos gyvena, o netik rudenį paskelbti, kad mokykla uždaroma, nes nesurinkot vaikų. Turi dirbti visi, kas priklauso šitai sistemai.

Very descriptive post, I liked that bit. Will there be a part <br> <br> 2?<br> <br> <br> <br> My site ... <a href="http://xn--299ar49b1vk.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=45623">Find the Best Deals on rentibloc Online</a>

Nuo pakankamai neblogo rajono gyvenimo ir tvarkymo išpind..ę rajono rinkėjai užsimanė draivo, t.y. pokyčių. Išsirinko mergaitę, kuri nuo jaunystės, kaip pati prisipažino ir aš girdėjau, nepasižįmėjo drausmingumu ir pareigingumu. Mėgaukimės. Šiaip rajonui gal reikia ne pliauškiančio, o gebančio darbus organizuoti, komandai užduotis duoti (bet jokiu būdu ne komandą terorizuoti) vadovo.

Pasakykit man ar tiesa kad net Ausmos gimtųjų Būdviečio seniūnijos valstiečiai nėjo kartu iš Valstiečių pas Skvernelį sako nepalaikė jos gimtieji Būdviečio žmones ir net seniūnė nėjo pas Skvernelį , kaži ar tiesa? Nepalaiko jos Būdviečio žmones , turbūt yra už ką?

Seniūnė turi būti ten, kas jai padėjo tapti tuo kuo šiandien yra. Bet jei reikės tai ji greit pasikeis, nes tai jau ji sugeba ir moka prisitaikyti...

Ar čia tie teisinguoliai ir skaidruoliai, seniūnė turi atidirbti už pareigų gavimą? Šiukšlės jūs. Tphu.

Ar tiesa kad ruošėsi bėgt Indrė?

Nu bet savivaldybė duoda. Sniego nėra jau kiek laiko, o sutarčių dėl sniego valymo tik pilasi? ar aš čia kaip yra?

Evet Laurie Bunu denediğim gibi at Dong gibi kokuyor ama sadece <br> <br> o gün için çalışıyor ve sonra vücudum <br> <br> buna alışıyor ve daha fazla almaya çalıştım ve Anksiyete <br> <br> sadece ısrar ediyor ama teşekkür ediyor! Vik. HE hernandaz123 Merhaba, YARDIM.<br> <br> <br> <br> Antidepresanlar gibi Anksiyete için kullanılan pek çok farklı türde.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my blog post ... <a href="http://pievedispaltenna.it/cl/ws6lxwx11c">3 runda Clomidu</a>

A person essentially lend a hand to make severely articles <br> <br> I'd state. This is the first time I frequented your website page and thus far?<br> <br> I amazed with the research you made to create this actual post incredible.<br> <br> <br> <br> Excellent process!<br> <br> <br> <br> My homepage - diclofenac gel disponibile per l'acquisto in Francia - http://www.19-gong.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=161