Slaugomiems ligoniams reikia atjautos ir pagalbos, o ne politinių ambicijų

V. Venckuvienė: „Merė negalėjo duoti pažadų, kad visi darbuotojai, pasibaigus projektui, bus įdarbinti.“

Šiomis dienomis viešojoje rajono erdvėje platinama informacija apie tai, kad Lazdijų valdžia uždarė integralią pagalbą į namus lovose gulintiems ir artimųjų slaugomiems ligoniams, įžeidė ne tik mūsų UAB Lazdijų sveikatos centro kolektyvą, bet ir Lazdijų socialinių paslaugų centro darbuotojus. Suprantu, kad dabar, kai jau ruošiamasi naujiems savivaldos rinkimams, politika kišama į įvairias gyvenimo sritis. Tačiau įžeidinėti žmonių, kurie labai atsakingai ir nuoširdžiai dirba, siekia pagelbėti kiek įmanoma daugiau sergančiųjų, suteikti jiems kuo daugiau reikalingų paslaugų, neetiška ir neteisinga.

Tiems, kas nežino situacijos, norėčiau paaiškinti, kad ne merė su savo bendražyge ir jos mama, o Lazdijų rajono savivaldybės administracija metų pabaigoje užbaigė projektą, pagal kurį buvo vykdoma integralioji pagalba namuose slaugomiems ligoniams. Penkerius metus projektas buvo finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis. Tačiau projektas baigėsi. Jei rajono vadovai nieko nebūtų darę – suprasčiau priekaištus. Iš rajono pirminės sveikatos priežiūros paslaugas teikiančių įstaigų tik UAB Lazdijų sveikatos centras turi licenciją teikti slaugos paslaugas namuose, todėl natūralu, kad administracijos darbuotojai, ne merė, dar gruodžio mėnesį paprašė perimti slaugos paslaugų namuose teikimą, pagelbėti žmonėms, kadangi didžioji dauguma jų yra prisirašę prie mūsų įstaigos, taigi, jau yra mūsų pacientai. Su Socialinių paslaugų centru jau turėjome, o su A. Vaišnoro ir VšĮ Lazdijų PSPC sudarėme sutartį dėl paslaugų teikimo. Mes būsimą paslaugų perėmimą iš anksto taip pat aptarėme ir su Lazdijų socialinių paslaugų centro direktore Lina Saladuoniene. Noriu pabrėžti – būtent PASLAUGŲ, o ne TURTO – automobilių, vonių ir kito, dėl ko yra kaltinamas mano vadovaujamas kolektyvas. Nors aš iki šiol net nežinau, kokiu turtu integralią pagalbą teikiančios darbuotojos naudojosi, nes visas turtas liko Socialinių paslaugų centrui.

Taigi, integralią pagalbą jos reikalingiems mūsų rajono gyventojams mes tikrai teikiame – ne tik maudome juos, teikiame visas medicinines paslaugas, o Socialinių paslaugų centro darbuotojai – socialines paslaugas. Visi pacientai, kuriems buvo teikiamos integralios pagalbos paslaugos, buvo mūsų slaugos namuose komandos prižiūrimi, konsultuojamasi dėl sveikatos problemų su šeimos gydytojais, todėl paslaugos buvo ir yra kokybiškos. Tačiau visa tai kol kas darome vykdami pas ligonius savo transportu, naudodami savo priemones, medikamentus. Mes realiai matome situaciją labai dažnai lankydami šiuos žmones, bendraudami su jais pačiais ir jų artimaisiais.

Negalėjo merė duoti pažadų, kad visi darbuotojai, pasibaigus projektui, bus įdarbinti, nes, pavyzdžiui, ergoterapeuto etatas nei į gydymo įstaigos, nei į Socialinių paslaugų centro etatų skaičių nėra įtrauktas. Mes teikiame kineziterapijos paslaugas. Lazdijų socialinių paslaugų centre, pasibaigus projektui, visi galimi etatai buvo užimti, darbuotojos iš anksto žinojo, jog yra priimtos dirbti pagal terminuotą darbo sutartį, žinojo, kada projektas, o kartu ir jų darbo laikas baigsis.

Labai negraži politizuota manipuliacija faktais, jų galutinai nepatikrinus. Kalbu apie kaip pavyzdį pateikiamą moterį iš Šventežerio, kuri buvo mūsų darbuotojų lankoma, ją prižiūrėjo socialinis darbuotojas 8 valandas per dieną. Mano turimomis žiniomis, ši moteris iš Šventežerio išvežta į gydymo įstaigą operuotis po to, kai susilaužė šlaunikaulį, o ne todėl, kad negavo integralios pagalbos paslaugų. Ji po operacijos gydoma, o po to ruošiasi sugrįžti į namus. Jei toks bus jos sprendimas, mes ir ja rūpinsimės, kaip rūpinamės kitais savo ligoniais.

Šiandien vyksiančiame Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje tarybos nariai turėtų nutarti, ar patikės mūsų kolektyvui – UAB Lazdijų sveikatos centrui – slaugos paslaugų namuose teikimą rajono gyventojams. Ne tik prie mūsų įstaigos prirašytiems. Tiksliau – spręs, ar perduoti pagal panaudos sutartį automobilį, kuris šiuo metu priklauso Socialinių paslaugų centrui.

Manau, kad beveik kiekvienas rajono tarybos narys savo artimoje aplinkoje turi žmonių, kuriems integrali pagalba yra reikalinga arba gali būti reikalinga artimiausiu metu. Todėl sprendimą priimti siūlau ne politinių ambicijų, o atjautos, noro padėti rajono žmonėms kupina širdimi.

Ir dar. Jei į gerbiamus tarybos narius ar šiaip skaitančius šį straipsnį kreipiasi žmonės,  kuriems reikia medicininės pagalbos, praneškit apie tai šeimos gydytojams ar administracijai. Visi turite teisę būti išgirsti.

Virginija Venckuvienė, UAB Lazdijų sveikatos centro vadovė (,,Lazdijų žvaigždė", 2022-02-11)

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Gerb. Gydytoja labai gaila bet dabar pas mus rajone dirbantys ir blaiviai mastantys žmones pastoviai šmeižiami, gaila bet jie dirba moka mokesčius ir turi dar visiems įrodinėti kad jie nekalti.

Projektas baigėsi tik todėl, kad soc.paslaugų centras nepateikė paraiškos projektui pratęsti. Paslauga buvo finansuojama iš projekto lėšų, o dabar bus finansuojama iš rajono biudžeto lėšų. Kas gali paneigti, kad tai nebuvo padaryta specialiai, norint padėti merės draugės mamos "firmelei"?

O tai ką veikia socialinių paslaugų vadovė Šukienė su Apolskiene? Gali parašyti tą projektą. O gal jos kitus projektus Rašo?

Tikrai taip reikėjo socialinių paslaugų centrui pateikti projektą. Taip pat šis klausimas turėjo būti svarbus ir vedėjai, kuri kontroliuoja socialines paslaugas. Buvusi centro direktorė visada buvo už šią paslaugą ir planuose buvo pas ją teikti paraišką šioms paslaugoms. Kiek aš ją pažinojau tai tikrai būtų dėjusi visas pastangas už integralią pagalbą, bet merei ji buvo nepalanki, nes žinojo kad bus vargas su Marcinkiene derinti ir tartis dėl šios paslaugos. Nauja direktore ne visi mes patenkinti, ji dėl darbuotojų taip nesistengs kaip buvusi Centro direktorė.

Nepažįstu jūsų naujos vadovės bet ten dirbančias moteris sutiksi darbo metu prekybos centre , mokyklose. Susidaro nuomonė kad ten burdakai nesilaiko darbo valandų ir pan. Darbo metu važinėjasi kas kur nori. Marcinkienė matyt pati neišmokino žmonių dirbt.

Iš naujos vadovės kaip iš ožio pieno. Bet juk mūsų rajone nereikalingi gabūs darbuotojai ir vadovai. Va, Malvina išmetė visus. O kokių gabumų pati? Matome. Pasigirti ir laikraščio visuose puslapiuose pozuoti.

Panašu, kad ir Jūs apie socialines paslaugas išmanot tik tiek kiek ir išmanė J.M. :D

Manau kad buvo viskas apgalvota... Drauge yra drauge:))))

Kol kas VISOJE LIETUVOJE dar nėra galimybės teikti paraiškù projekto pratęsimui. Čia visiškai ne rajono politika. Laba diena.

iki šiol kai kurie pacentai nesulauke apsilankant sveikatos centro darbuotoju.nei mediku. aplanko tuos ,kurie kelia triukšmą.Ačiū integralios darbuotojoms, kurios nuoširdžiai rūpinosi.

Prieš rinkimus visi sujudo, perdaug jau tų darbuotojų dabar savo senus tėvus, uošvius slaugo ir dar pinigus gauna. Peržiūrėti netik slaugytojus bet ir slaugomus. Pinigų taškymas kur nereikia .

O tie projektai baigėsi kada buvo verdama ir dalijama sriuba seneliams Apolskienė privalėtų atidžiau vykdyti projektus , ypač tuos kurie reikalingi soc. pažeidžiamiems monėms. Sriuba buvo dalijama už ją buvo mokami pinigai. Gal vertėjo pasižiūrėti atidžiau kur ir kaip panaudojami pinigai.

Koks ten slaugymas nuperka dešros permeta per tvorą ir viskas, toli toms slaugytojoms iki europinių slaugytojų oi toli. Vyt tokias slaugytojas.

Asilai komentuotojai, ar jums nedaeina. Projektas baigėsi, nėra jokių naujų projektų, kuriuos kažkas turėtų rašyti. Paprasčiausiai reikėjo viską testi kaip buvo, ponia ,,nėra pinigų" (merė) turėjo surasti lėšų paslaugų testinumui, paskui tos lėšos savivaldybei būtų buvę kompensuotos. Dabar gi kažkas, kažkaip, kažkur paslaugas suteiks, ar paslaugos bus suteiktos ir ar kokybiškos, niekas nežino, niekas negarantuoja, tik neabejotina, kad kažkieno kišenės pasipildys. Kieno? Kam merė planavo perduoti neatlygintinai naudotis automobilį įsigytą iš projekto lėšų projekto vykdymui? Dar klausimų kam kyla?

O iš kur jums taip viskas daina? Iš kur žinote kad nėra pinigų? Turbūt sedite merės dešinėje ir žinote viską apie projektus? Gal ir jums laikas pasitraukti? Mes parašėme kad pinigai buvo taškomi sriuboms ir visa kita o jūs taip puolame.

Įsižeidė....kas teisus ir sąžiningas, pasiaiškinimų nerašinėja.

"Manau, kad beveik kiekvienas rajono tarybos narys savo artimoje aplinkoje turi žmonių, kuriems integrali pagalba yra reikalinga arba gali būti reikalinga artimiausiu metu. " Ar tik tarybos narių artimos aplinkos žmonėmis bus pasirūpinta, ar visais rajono gyventojais ?

Mūsų rajonas nedidelis,visi vieni kitus žinom.Žinom kam reikalinga pagalba ir kaip ji suteikta.O čia ką rašo tai tik juokinga!

Kam ta integrali pagalba - geriau po fotografą iš visų keturių pusių !!! Veidrodėli, veidrodėli - kas pasaulyje gražiausia, protingiausia ........

Ir dar koki bizguti, ar ilgas kelnes nufotkintu.

Tai kiek teisingai supratau, jeigu būtų teikę šias paslaugas socialinių paslaugų centras , finansavimas turėjo būti iš savivaldybės, o paskui būtų grąžinus ministerija savivaldybei kiek šiai paslaugai buvo skirtas finansavimas. O dabar savivaldybei nebus grąžintos šios išlaidos šiam UAB. . Tai įžvelgiu merė nėra rwcionali.

Šitą "UAB" senai laikas tarnybom patikrinti. Kaip ir kiek jie paslaugų teikia ir kiek prirašinėja. E-sveikatoje viskas matosi.

Pamačius įrašus e sistemoj ir mane šaltas prakaitas išpylė, bet kam čia įdomu, juk dabar vakcinos ant bangos .

Kol duktė nešios Malvinai rankinuką ir lūpdažį tikrai UAB dirbs gerai.

Daug labiau rūpi sužinoti, ar tiesa, kad neįvykus ūkininkų šventei, bet nuspirkus vaišes iš Gojaus, tos vaišės buvo stumdomos savivaldybėje, raginant darbuotojus įsigyti brangius užkandžių padėklus...

Čia jūs rimtai?

Kas rimtai?

Ar rimtai taip buvo, kad padėklus maisto siūlė įsigyti?

Straipsnis tai ne apie sumuštinius ... bet Dzūkai klaba, kad buvo , buvo toks reikalas

Alanlarında çok önemli geliúmeler kaydedilmiú, fizik, kimya, biyoloji, <br> <br> tıp ve eczacılık bilimindeki geliúmeler sonucunda eczacılık giderek bilimsel temellerini oluúturmaya <br> <br> baúlamıútır. Osmanlı döneminde ise eczacılıkla <br> <br> ilgili ilk yasal düzenlemeler ' da.<br> <br> <br> <br> my blog post :: <a href="http://stromectol4pro.top/cl/1fow4vn">Clomiphene citrate for men</a>

Aš suprantu, kad gydytojai ir slaugytojos pas negalią turinčius ir be projekto turi atvykti, jei kviečiami. O jei turi projektą, tai kodėl iki šiol ligonių nemaudė. Kam tada ministerija dubliuoja projektus. Visi rajone buvo integralios pagalbos aptarnauti, o jei perima UAB, tai nereikia integralios.

Neden Eczacılık Öğrenci Görüşleri Ders Planı Ders İçerikleri Bu bakımdan eczacılık, kimya bilimleri ile biyolojik bilimlerin kesiştiği bir alanda.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my blog - <a href="http://ww7.aitsafe.com/cf/review.cfm?userid=93130000&return=bentyl4pro.top%2Fcl%2F9cy9h">yakınımdaki costco eczane telefon numarası</a>

Aš suprantu, kad gydytojai ir slaugytojos pas negalią turinčius ir be projekto turi atvykti, jei kviečiami. O jei turi projektą, tai kodėl iki šiol ligonių nemaudė. Kam tada ministerija dubliuoja projektus. Visi rajone buvo integralios pagalbos aptarnauti, o jei perima UAB, tai nereikia integralios.