„Lazdijų vanduo“ skundžia teismui Darbo ginčų komisijos sprendimą dėl atleisto darbuotojo

Lazdijų rajono savivaldybės valdoma bendrovė „Lazdijų vanduo“ teismui apskundė Darbo ginčų komisijos sprendimą grąžinti į darbą atleistą bendrovės darbuotoją ir išmokėti jam kompensaciją už priverstinę pravaikštą.

Tačiau motyvų, kuriais toks skundas grindžiamas, kol kas sužinoti nepavyko – bendrovės direktorius Eimantas Zaburas neatsiliepė telefonu, o skundą rengusi savivaldybės samdytos advokatų kontoros „Leximum“ advokatė Jonė Valčiukienė tikino be kliento leidimo nesanti įgaliota teikti informacijos žiniasklaidai.

Redakcija kreipėsi raštu į bendrovę, tačiau iki laikraščio parengimo spaustuvei atsakymo nesulaukėme. Bendrovės komentarą, jei toks bus, pateiksime artimiausiame numeryje.

Ginčas tarp buvusio UAB „Lazdijų vanduo“ budėtojo Algirdo Cimakausko ir bendrovės vadovybės kilo praėjusios vasaros pabaigoje, kai rugpjūčio 23 dieną ilgametis darbininkas direktoriaus E. Zaburo įsakymu buvo atleistas iš pareigų.

Su tuo nesutikdamas A. Cimakauskas kreipėsi į valstybinę Darbo ginčų komisiją prie Valstybinės darbo inspekcijos, kuri nustatė, kad darbuotojas iš pareigų buvo atleistas nepagrįstai.

A. Cimakauskui buvo pripažinta teisė grįžti į ankstesnes pareigas, o bendrovė įpareigota sumokėti darbuotojui už priverstinę pravaikštą.

Minėtos pravaikštos suma, pasak paties A. Cimakausko, siekė 3 600 eurų, taip pat priskaičiuotos palūkanos, po kiek daugiau nei 60 eurų kasdien, iki bus visiškai įvykdytas Darbo ginčų komisijos sprendimas.

Į darbą A. Cimakauskas turėjo būti grąžintas praėjusių metų lapkričio 17 dieną.

Tačiau bendrovės „Lazdijų vanduo“ direktorius E. Zaburas tokio sprendimo nevykdė, o baigiantis apskundimo terminui sprendimą apskundė teismui.

Atleistasis A. Cimakauskas sako, kad teismo pranešimą jis gavo šių metų sausio 6-ąją.

„Skaičiuojant nuo sprendimo įvykdymo termino, vien palūkanų jau prikapsėjo apie 1 500 eurų, taigi dabar, jei bendrovė pralaimės, turės padengti daugiau nei 5 000 eurų ir mano advokato išlaidas“, – sakė A. Cimakauskas.

Vyras patvirtino, kad jo šviesios atminties sesuo, buvusi bendrovės „Lazdijų vanduo“ direktorė ir buvusi Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narė bei Darbo partijos Lazdijų skyriaus pirmininkė Marija Bakšienė kartu buvo ir dalies bendrovės „Lazdijų vanduo“ akcijų valdytoja.

Akcijų įmonėje turi ir A. Cimakausko brolis.

Iš darbo atleistas ir ginčą Darbo ginčų komisijoje laimėjęs A. Cimakauskas sako, kad „priekabių ieškojimas“ prasidėjo po to, kai pernai po sunkios ligos mirė jo sesuo.

„Toks sutapimas, kad tada ir ėmė direktoriui labai rūpėti mano darbas, prasidėjo įvairūs tikrinimai ir atleidimas“, – sakė A. Cimakauskas.

Vilma Danauskienė, „Lazdijų žvaigždė“, 2022-01-14

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Šaunuolis Algis. Daug kas tylėjo, kai atleidinėjo žmones suvesdamas asmenines sąskaitas Zabūra....o nei savivaldybė , niekas nemato , kad mobingas ten didelis, bet visi užmerkę akis....

Labai jau primena pokarį...

Ausmos buduliai dar tampys žmogų po teismus. Prie Margelio Zabura dirbs 2 valandas.

O tai margelis ruosiasi but zaburos virsininku?