Ką reikėtų žinoti apie kokybišką išmaniojo telefono apsaugą?

Sugedęs arba sudužęs išmanusis telefonas yra viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų, kurios ištinka šių įrenginių vartotojams. Daugumai ši situacija nutinka todėl, nes nėra pasirūpinama tinkama išmaniojo įrenginio apsauga. O taip yra todėl, nes apie šį faktorių yra pamirštama arba norima visiems parodyti įmantrų telefono dizainą. Deja, telefono apsaugos pamiršti nereikėtų, o įmantriu dizainu galima džiaugtis net ir tada, kai jūsų išmanusis įrenginys yra pilnai apsaugotos reikiamomis priemonėmis.
Kokie yra pavojai, su kuriais susiduria išmanieji telefonai?
Yra nustatyta, kad vidutiniškai kiekvienas žmogus, kuris turi išmanųjį įrenginį, jį per metus numeta net septynis kartus. Telefonų ekranai turi didesnę tikimybę sudužti nei jų nugarėlės (nors ir daugumos telefonų nugarėlės yra padengtos stiklu). Be nukritimų, išmaniesiems telefonams neigiamos įtakos turi aštrūs daiktai, purvas, dulkės, sūrus vanduo ir aukšta (žema) temperatūra.
Ekrano apsauga ir telefonų dėklai yra svarbūs kiekvienam išmaniajam telefonui, nes jūs tik sumažinate rizika jiems būti pažeistiems išorinių veiksnių. Tiesa, smulkūs įbrėžimai kasdieniam darbui su telefono netrukdo, tačiau ilgainiui jie gerokai sumažina ekrano atsparumą įvairiems smūgiams. Net ir smulkiausi įbrėžimai gali suteikti galimybę patekti įvairaus tipo dulkėms arba prasiskverbti drėgmei.
Korpusinei išmaniojo telefono daliai, didžiausią įtaką daro aukšta temperatūra. Būtent dėl to telefonų negalima neštis į pirtis arba palikti atviroje saulėje. Nuo karščio telefono korpusas gali atšokti, o aukšta temperatūra veikia ir baterijos sklandžią veiklą.
Kokia yra išmaniojo telefono ekrano priežiūra?
Sudaužius ekrano stiklą, tenka keisti jį visą nauju. Jo kaina priklauso nuo to, kokį išmaniojo telefono modelį turite ir kokio naujumo jis yra. Deja, dažniausiai tai būna brangus variantas, todėl net apsimoka įsigyti kitą naują telefoną. Jeigu nenorite nerimauti dėl savo išmaniojo įrenginio saugos, visada galite rasti būdų, kaip tai padaryti. Vienas iš puikių sprendimų yra telefono draudimas. Šis būna dviejų rūšių: viso telefono draudimas arba telefono ekrano draudimas. Pirmuoju atveju jums yra taisomas visas telefonas (arba jis yra pakeičiamas nauju), o antruoju atveju - keičiamas tik priekinis ekrano stiklas.
Taip pat nepamirškite pasirūpinti ir išmaniojo įrenginio švara. Kartais nuimkite telefono dėkliuką bei su specialiu purškalu (ar servetėle) nuvalykite atsiradusius nešvarumus. Atsiminkite, kad norint palaikyti tinkamą ekrano švarą, negalima naudoti tirpalų, kuriuose yra acto, spirito, acetono ar kitos rūgšties.
Kokia yra tinkamiausia išmaniojo telefono apsauga?
Jautriausia ir daugiausiai priežiūros reikalaujanti telefono dalis yra ekranas. Ką reikėtų padaryti tik įsigijus naują išmanųjį telefoną - ogi pasirūpinti jo tinkama ekrano apsauga! Šios būna dviejų tipų: apsauginės plėvelės ir stikliukai. Elastingos ir plonos plėvelės apsaugo telefoną nuo smulkių įbrėžimų, tačiau neapsaugo nuo stiprių smūgių. Šis variantas turėtų būti laikinas. Tuo tarpu grūdintas apsauginis stikliukas geba išmanųjį telefoną apsaugoti net ir nuo dužimo. Dažniausiai jis sumažina 20 - 30 procentų viso smūgio, o būtent tiek gali užtekti, kad jūsų ekranas būtų apsaugotas nuo skilimo.
Nors ir apsauginis stiklas yra brangesnis variantas nei apsauginė plėvelė, tačiau ši investicija išties atsiperka, nes jos apsauga yra žymiai geresnė. Kai rinksitės stikliuką, atkreipkite dėmesį į tai, kad ant pakuotės būtų nurodytas 9H kietumas (9H Hardness). Būtent šis rodiklis nurodo, jog šis apsauginis stikliukas yra praėjęs vieno kiečiausio pasaulyje - 9H, testą. Tai reiškia, kad apsauginis stikliukas yra ypatingai atsparus įvairiems įbrėžimams ir smūgiams.
Visas šias telefono apsaugos priemones galima rasti apsilankius vienoje vietoje - TavoTel.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Klausimas: ką reikia žinoti....... Gal reikėtų parašyti: ką reikia padaryti, kad ............

Sekantis straipsnis bus:"Kaip iš pirmo karto ,teisingai,surikt mėsos malimo mašinėlę"