A. Mikelionis: A. Miškinienė + A. Margelis = 2023 metų Lazdijų valdžios koalicija

Nesinori būti banaliam ir kartotis, bet eilinį kartą pasakysiu, kad laikas bėga labai greitai. Atrodo, dar visai neseniai, 2019 metų pavasarį, įvyko Lazdijų rajono savivaldybės tarybos ir mero rinkimai. Tuo metu rajone siautė galinga ir nenugalima jėga, vardu Ausma. Simpatiškoji ir jaunoji Lazdijų valstiečių kandidatė į rajono merus jautėsi pakiliai, lyg atėjusioji įpūsti permainų rajono politiniame ir visuomeniniame gyvenime. Jeigu pirmame mero rinkimų ture ji dar nesugebėjo surinkti tiek balsų, kad nereikėtų antro mero rinkimų turo, tai antrame ture ryškia ir įtikinama persvara įveikė ilgus metus rajonui vadovavusį A. Margelį.
Nors pastarasis politikas visais laikais, nuo pat savo pirmojo tapimo rajono meru, buvo rimtas ir solidus politikos sunkiasvoris, bet reikia pripažinti, kad 2019 metais jis neturėjo jokių šansų kovoje su A. Miškiniene. Tuomet A. Margeliui buvo priminti jo prasti sprendimai per ilgą vadovavimo rajonui laikotarpį, bet dar daugiau buvo išgalvotų ir pramanytų faktų apie poną Artūrą. Jis buvo padarytas tokiu baubu, kad juo mamos gąsdindavo neklaužadas vaikus.
Yra toksai sparnuotas posakis: reikia mokėti pralaimėti. Jeigu visuomeninio judėjimo „Pirmyn! Kartu mes galime“ vadas A. Margelis pralaimėjimą pasitiko aukštai pakelta galva, tai laimėjusieji visiškai prarado bet kokį taktą, mandagumą ir sveiką nuovoką. Tada gimė naujas sparnuotas posakis, kad ir laimėti reikia mokėti. Tuomet Lazdijų rajono valstiečių vadas B. Rūtelionis kalbėdamas su A. Margeliu telefonu atvirai iš jo šaipėsi ir vadino melagiu. Jam pritarė ir rajono konservatorių pirmininkas, garsiai liepdamas perduoti jau buvusiam merui linkėjimus nuo konservatorių. Tada, kai kam galėjo pasirodyti, kad kaip politikas A. Margelis sutryptas, nugalėtas ir daugiau niekada nebebus rajono valdžioje.
Kai kam tai buvo taip seniai, kad net, atrodo, visai nebuvo arba tai pramanyta ir išgalvota. Sulauksime kitų metų pavasario ir iki 2023 metų savivaldos ir mero rinkimų tebus likę vieni metai. Prisimindami 2019 metų įvykius grįžkime į dabartį ir pažvelkime į tai, kas beliko iš tuomet atrodžiusios amžinos Lazdijų konservatorių ir valstiečių koalicijos. Valstiečius ir konservatorius suvienijo valdžios troškimas ir kerštas minėtam politikui. Dabar gi rajono valstiečiams konservatoriai yra dar didesni priešai nei visuomeninis judėjimas „Pirmyn! Kartu mes galime.“ Prasti ir visuomeninio judėjimo „Pirmyn! Kartu mes galime“ ir Lazdijų konservatorių santykiai.
Tad jeigu nieko ypatingo neįvyks po 2023 metų savivaldos ir mero rinkimų, Lazdijų rajono valdančiąją koaliciją, ko gero, sudarys politinė jėga (S. Skvernelio suburta partija), kurios Lazdijų skyriui vadovaus A. Miškinienė, ir visuomeninis judėjimas ar politinė partija, vadovaujama A. Margelio. Be nieko turėtų likti konservatoriai – patys kalti, nes sudegino tiltus ir su valstiečiais, ir su visuomeniniu judėjimu „Pirmyn! Kartu mes galime“.
Kad būtų kaip nors kitaip, reikia rimtų pokyčių Lazdijų konservatorių partijoje. Pirmiausia jiems reikia būtinai pakeisti partijos pirmininką, nes šis neturi politikui labai reikalingos savybės: iš oponento priešo jį padaryti neutralų savo atžvilgiu, o iš neutralaus – draugu. Dabar gi matome atvirkščią reginį, nes šis politikas turi didelę ydą – du kartus būdamas Lazdijų rajone antras pagal politinį rangą bet kokiomis priemonėmis siekė būti pirmas ir prarado viską. Kartais būnant politikoje reikia būti labai kantriam ir ištvermingam – pereiti ugnį ir vandenį ir atkakliai laukti, kada išmuš tavo valanda. Taip pat konservatoriams reikia atnaujinti ir atjauninti savo gretas. Juk net konservatorių vyriausybėje ir Seime vyrauja jauni žmonės.

Algimantas Mikelionis (,,Lazdijų žvaigždė", 2021-11-19)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Kažkodėl manau kad merė be Beniaus palaikymo būtų O. Gal reikėtų Beniui į merus eiti, žmones tikrai balsuotų. Už poną Margelį bijosi balsuoti tie kurie jį išdavė, nors jau dabar matyti kad tie kurie išdavė margelį ir glaudėsi prie ausmos, vėl pradėjo lysti margeliui i draugus.

O man atrodo, kad ponas gavo premiją, tai pradėjo politikuoti ir nuomones reikšti.

Ar dar kažkas neatsidžiaugė beniuko pavadovavimais, ar sauliuko mažvaikiškom intrigėlėm. Aulinukai, ar dar kaip nors davilksit Lazdijus iki naujų rinkimų? O ten rykštės per š.

Malvina jei bus gudri tai turėtų bėgti uodega pabrukusi. Nieko nėra ir nebus iš jos vadovo. Ir jai bėda čia ir rajonui bėda.

Iškalbinga ponios Vilmos tyla, tik rodo, kad užvaldytas paskutinis valdžios bastionas. Geros puotos dvarininkai!

Staidarų tvartelinis gal galės dar pabandyt sudalyvaut , kokio skersgatvio ar aikštelės prie stoties, apleisto stulpo rinkimuose. Visiškas nulis.

ramiai svarstant imanomas variantas...bet is kitos puses ir Margelis ir Miskiniene butu pabegeliai ,vienas is koservatoriu kitas is valstieciu-kitaip sakant spajaunantys ant visko ,ieskantys naudos tik sau...tai kaip sakoma trukt uz vadziu vel is pradziu....tokie begiojantys tikrai pasitikejimo nekelia,nes neaisku kaip jie pasielgs iskilus kokiai rimtai bedai

O kur Jurgita ? Nėra ? Keista

Auridas iki rinkimų manau išmokys Jolantą valdyti automobilį,tada turės laisvesnio laiko ir galės valdyti rajoną.

Jūs Dakaro ralio čempionas ,kad apie kitų vairavimo įgūdžius taip puikiai išmanote?

jau taip norisi Mikelioniui ar kaip jis ten Kelioniui Margelį pasodyti į merus. Tokia didelė neapykanta konservatoriams

Pritariu anonimui, tikrai jau Mikelionis mato margelį kaip būsimą merą. Manau, kad save gerbdamas Artūras neis į mero rinkimus, bet stums savo judėjimo žmogų. O konservatoriai šaunuoliai ir Audrius puikus ir gerbiantis save ir savo partiją, kad neleido savęs žeminti ir purvu draibstyti.

Kaip visada Algucio svajonės apie nuskriaustą Artūrą

Pasakykit, ką gero ši valdžia padarė rajonui? man tai jau baisu, šitaip bėga žmonės iš savivaldybės.

Parašyk kas pabėgo?

buhalterių ne vienas, iš soc. paramos skyriaus ne viena, iš ūkio skyriaus ne vienas ir t.t. ir manau, kad dar ne pabaiga.

Iš soc skyriaus reikėtų vos ne visas su vadove ir pavaduotoja priešaky į biržą išsiųsti, nenori ar nesugeba jos dirbti.

Anonime pasiklausk juridinio skyriaus ir sužinosi atsakymą

Gal tas seniūnas AidAS JUOS VISUS PAVADUOS JUK JAU TRIS SENIŪNIJAS VALDO IR DAR SUGEBA NAUJAM SKYRIUI VADOVAUT?

Pasakyk dabar Beneli, ar paties 2el pusbrolis gali 3 seniūnijom ir bendrovei vadovaut tuo pat metu? Jau daugiau niekuo nepasitikit?

o tai tas seniūnas Beniaus giminė?!

Gal labai didelė klaida. Nemanau, kad Kirsnos , kaip pats save vadina, DVAROKAS būtų seniūno giminė.

Na straipsnio autorius inirtingai "ruošia" balsuoti už AM+AM, bet juk jau visi pasisotinę abiejų vadovavimo, abu visiškai aiškūs. Čia žmonės nuspręs, atsirado didis politologas. Nepamiršom kaip benius šėrė artūrui. Žodžiu galit likti su savo prognozėm ant suoliuko.

Aš tikrai paklausiu apie pažadus, kiek žadėjo, kad klestėsim, kiek žadėjo.. turėsim analizuoti visus rodiklius ir KLAUSIM! KLAUSIM.

O aš manau, kad bus AM+AK+SP

Bus Benius ir taškas.

Benius tik kiaulėms šerti. Ir tai tik iki pietų. Tuoj vėl grįš pas Artūrą padu laižyti. Nebeilgai liko laukti.

Man tai daugiau negu keista, kad prognozuotojai patys sau prognozuoja sėkmę, laiko save būsimais laimėtojais. Lazdijų žmonės nepatikėjo jums savo balso ir abejoju ar patikės

Man tai daugiau negu keista, kad prognozuotojai patys sau prognozuoja sėkmę, laiko save būsimais laimėtojais. Lazdijų žmonės nepatikėjo jums savo balso ir abejoju ar patikės

Išifruokite šiuos inicialus: AM+AM+AM

Išifruokite šiuos inicialus: AM+AM+AM

Liberalams iš vis manau jau šansų nėra, tai ir toks šifravimas.

Beniukui bus dabar liūdna. Dar anksčiau vaidydavo skyriaus pirmininką, o dabar pas Skvernelį bus eilinis. Tradišauskas - šaunuolis, sąžiningas žmogus. Mindaugai, sveikinu!

Gal laikas ir pono Tradišausko draugei namo eit , jei jos sugyventinis merės nepalaikė.

Tradišauskas - šaunuolis. Žmogus ne išdavikas. O manau mere eis namo. Kaip vienas komentarą rašė turėtų palikti ir merės postai, nes tai valstiečių. Jau benius nelakstys su tiek maišukų kiek su Karbauskio lakstė. Jau matyt baigė dalinti Karbauskio knygutės, tautinius drabužiukus, jau dabar reikia kito dėdės.

earn passive income<br> <br> health coach affiliate programs<br> <br> nutritional supplement affiliate programs<br> <br> how to earn money from home without any investment<br> <br> <br> <br> My site :: <a href="https://scppfussball.de/forums/users/philomena36k">Supplements affiliate program sign-up process</a>

nurse retirement income ideas<br> <br> how much can i earn from home as a student? stock photography for medical professionals<br> <br> side businesses for therapists<br> <br> <br> <br> My web page ... part-time work for hospital-based pharmacists - http://iclubs.ca/openclass/full-time/attention-mums-who-are-doctors.html