Savivaldybėms įteikti svarbiausi metų apdovanojimai - „Auksinių krivūlių“ statulėlės

Antradienio vakarą Vilniuje jau šešioliktus metus įteikti svarbiausi šalies savivaldos apdovanojimai - „Auksinės krivūlės“. 
Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) rengiamų apdovanojimų ceremonijoje, vykusioje Nacionaliniame dramos teatre, tradiciškai visų 14 šalies ministerijų, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje bei Lietuvos verslo konfederacijos vadovai įteikė „Auksinės krivūlės“ statulėles konkrečiose srityse nusipelniusioms savivaldybėms. 
„Svarbiausias mūsų visų pasiekimas - augantis Lietuvos gyventojų pasitikėjimas savivalda. Tačiau kartu iš savivaldybių vis daugiau tikimasi – ar tai būtų laiku suteikiamos sveikatos paslaugos, ar darnų miesto veidą kuriantys dviračių takai, bendruomenių saugumo klausimai ar kokybišką ugdymą užtikrinanti aplinka. Šis pasitikėjimas ir didėjantys gyventojų lūkesčiai ir yra pagrindinė savivaldybių motyvacija judėti į priekį, keistis bei tobulėti. Būtent tai įvairiose srityse ir daro šios dienos laureatai,“ - renginyje kalbėjo LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius.
Šiais metais Aplinkos ministerijos apdovanojimas nominacijoje „Už žaliąjį pokytį“ atiteko Birštono savivaldybei, Ekonomikos ir inovacijų ministerija „Už turizmo paslaugų įvairovę ir inovatyvumą“ įvertino Kėdainių rajoną. Nominaciją „Pažaboję vėją“ pristačiusi Energetikos ministerija statulėlę įteikė Telšių rajono savivaldybei, o Finansų ministerija „Už finansinio savarankiškumo pavyzdį pandemijos akivaizdoje“ apdovanojo Radviliškio rajono savivaldybę.
Net du apdovanojimai šiemet teko Vilniaus miesto savivaldybei – Susisiekimo ministerijos ji buvo įvardinta kaip „Darniausia savivaldybė“, o Lietuvos verslo konfederacijos – kaip „Draugiškiausia verslui aplinka.“
Palangos miesto savivaldybei apdovanojimą skyrė Kultūros ministerija kaip „Savivaldybei – kultūros puoselėtojai“, o Socialinės apsaugos ir darbo ministerija „Už pagalbos pažeidžiamoms grupėms plėtrą ir bendruomeniškumo stiprinimą“ įvertino Pasvalio rajono savivaldybę. Nominaciją „Už pagalbą Afganistane dirbusiems vertėjams“ įsteigusi Krašto apsaugos ministerija statulėle apdovanojo Raseinių rajono savivaldybę. Ši savivaldybė buvo apdovanota ir Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje  „Už pastangas ugdant skaitmeninį raštingumą“. 
Sveikatos apsaugos ministerija „Už svarų savivaldos indėlį kovoje su Covid-19 pandemija“ „Auksinę krivūlę“ įteikė Akmenės rajono savivaldybei, o Teisingumo ministerija  - Vilkaviškio rajono savivaldybei „Už solidarumą atliepiant valstybės iššūkius krizės akivaizdoje.“ Kasmetinę savo nominaciją „Už viešosios diplomatijos puoselėjimą“ Užsienio reikalų ministerija šiemet skyrė Klaipėdos miesto savivaldybei. „Už švietimo pažangą pandemijos sąlygomis“ Klaipėdos rajono savivaldybę apdovanojo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.
„Už iniciatyvas gerinant bendruomenės saugumą“ Vidaus reikalų ministerija apdovanojimą įteikė Ignalinos rajono savivaldybei, o Žemės ūkio ministerija “Už vietinės ekologiškos produkcijos vartojimo skatinimą ikimokyklinio ugdymo įstaigose“ įvertino Panevėžio rajono savivaldybę.
LSA prezidentas M. Sinkevičius taip pat įteikė „Auksinės krivūlės“ riterio ženklus  už nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui. Šiemet apdovanojimus pelnė Natalija Kazlauskienė, Europos Komisijos deleguota Vyriausybės kanceliarijos vyriausioji patarėja ES sanglaudos politikos, investicinės paramos, regioninės plėtros klausimais,  Ričardas Juška, Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas, bei  Lazdijų rajono visuomenės veikėja Birutė Vanagienė.
Lietuvos savivaldybių asociacijos inf. ir nuotr.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Gražiausi sveikinimai ir nuoširdžiausi linkėjimai. MOTERIS, kuri tikrai nusipelnė šio apdovanojimo.

Gerb. Mere Ausma norėčiau paklausti ką rajone veikia investicijų skyrius. Tylu.

Nuosirdziausi sveikinimai poniai Birutei,Jus Žmogus id didziosios raides...

Smagu, kai apdovanojimus gauna to nusipelnę žmonės. Nuoširdžiausiai sveikinu ir linkiu stiprios sveikatos, visada išlikti kūrybinga, gerbiama direktore, "Dzyvų dzyvai" įkūrėja, scenariste, režisiere, Birute Vanagiene. Ir geros šypsenos su lengvo humoro šviesele.

Tai jau tikrai kovidas "nustos" plisti. Nei kaukių "nereikia". Liuks pavyzdį merė rodo. Gėda.

Baikit savo jau lojimus vieną kartą. Nusibodot su savo žinojimais, Čia rašo tik pletkininkai ir nelaimingi , pavydūs žmonės. Nieko šviesaus neįžvelgiat

Gaila, kad pas mus savivaldybėje dvigubi standartai. Kas galima ponam, to negalima eiliniams.

Jūs, Anonime, noro rašinėti turite daug, bet galvoje protelio tikrai nesimato.

Blyn, čia taikiau Anonimui, verkšlenančiam dėl kaukių naudojimo.

Visiems blogai rašantiems--"Auksinės Krūvelės" apdovanojimas.(Atsiimti miško sustojimo aikštelėse...dažnai ir ant tako...)

Viskas gražu, bet kodėl be kaukių , atstumai neišlaikomi... vieniem galima , kitus policijai skundziat...negražu...

O todėl, Arsenai, kad Jūs visiškai nesusigaudote nei danguje nei žemėje.

Tai kur kaukės ponuliai? o Danauckienė čia akla, vat ir objektyvumas jos. Ir susirgimų skaičius rajone toks sakyčiau nemažas. Koks pavyzdys? aaaa?

Jei Anonimas, tai skaityk, kad ir su galva jam kažkas negerai...

Paskaičiau skelbimus žvaigždėje ir manau, kad po gausių šiandienos renginių rajone, covido sitaucija rajone "pagerės"...

O krosnoje renginys kodėl neatšaukiamas lofte?

Turbūt ten mokiniai bus suskirstyti srautais ir koncentrais

Turbūt ten mokiniai bus suskirstyti srautais ir koncentrais

Perskaitem šiandieną laikraštį ir supratom kaip kuriamos darbo vietos tie patys rašo projektus tie patys juos tikrina ir tie patys skirsto žmonems darbus. Nejaugi mere antiek ... kad nesupranta kas vyksta?

An tiek

Rajono vadovai ragina viešai visus laikytis atstumų, dėvėti kaukes, o patys kokį pavyzdį rodo. Vaidmainystė ir ne kitaip.

Rajone yra daug svarbesnių bei didesnį indėlį rajonui davę asmenys nei Merės draugė Jurgita :) Jau net " neskanu " matyti visur J. Kurauskienę :) Ar čia politis " piaras" ar kas, bala žino , bet tikrai gana...

Jeigu nezunojote dar šito, tai Jurgita Kurauskienė yra tarybos narė ir tai svarbu atstovauti Lazdijus valdžios atstovams.

Ir dar, merės draugė, jeigu dar nežinojote ir tai taip pat daug ką pasako

Na čia straipsnis ne apie kurauskienę. Įsijautė moteriškė į vaidmenį, tipo labai svarbi asmenybė. Kai nieks nepakviečia, pati pasiprašo, kai niekur nepasiūlo, pati pasisiūlo. Dėmesio stoka matyt.

Sakot bala žino. Merė ruošia Kurauskienę kitai kadencijai į meres. Tai dabar vežiojasi visur kartu. Kaip sako- reklamuoja. Tikėkit netikėkit, bet tokia tiesa.

paskaiciau komentarus ir liudesys...ne ,kad pasidziaugt ,kad apdovanota buvusi mokyklos direktore,prie kurios ne vienas baigeme mokykla ir tikrai ne eiline asmenybe, bet puolame narsyti kazkokius purvinius apatinius,kas ka ir kaip ir su kuo. Na ka,matyt pilstyt purvas ir pavarinet pletkai yra daug smagiau ir nereikalauja pastangu ikinkyti smegenis....juo labiau kada tai viskas slepiasi po anonimiskumu...tipo cia pavariau,bet zmonese as sventa(s)

Sutinku! Maišo ir draugės merės ir aplamai knaisiojasi kur nereikia , kad tik įgelti kuo daugiau.

Kelnes ar undarokas,nesuprasi.