Net ir politiškai jautrūs sprendimai negali pakeisti mūsų susitelkimo dirbti Lazdijų kraštui

Gerbiami Lazdijų rajono gyventojai,
po visą mėnesį vykusios Lazdijų rajono mero pavaduotojo Audriaus Klėjaus prašymo atleisti (vėliau – neatleisti) iš užimamų pareigų istorijos jaučiu pareigą į jus kreiptis ir išsakyti poziciją dėl tolimesnio Lazdijų rajono savivaldybės tarybos (toliau – Taryba) darbo ir savo principinių vertybių – sąžiningumo, konstruktyvumo ir bendradarbiavimo, kuriomis vadovaujuosi ir toliau vadovausiuosi.
Mero pavaduotojo A. Klėjaus prašymo atleisti iš darbo istorijos kulminacija įvyko praėjusį penktadienį. Tarybos posėdyje balsų dauguma mero pavaduotojo prašymas buvo patenkintas. Visa ši istorija – tai nebuvo paprastas noras atsistatydinti, tai buvo gana paini, daug energijos ir laiko pareikalavusi situacija. Komplikuotas A. Klėjaus prašymų pateikimas ir atsiėmimas, taip pat jo besikeičianti pozicija, viešos deklaracijos, bandymas daryti įtaką ir spaudimą natūraliai sulaukė dėmesio ir sukėlė diskusijų dėl teisinio ir politinio vertinimo.
Priminsiu, kad A. Klėjus prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų pateikė prieš mėnesį, po to, kai paaiškėjo jo ir kitų Lazdijų sporto centro lankytojų galimi pažeidimai karantino metu. Taip pat pažymėsiu ir tai, kad tiek aš, tiek kiti savivaldybės vadovai bei koalicijoje dirbantys Tarybos nariai A. Klėjaus teikti prašymo būti atleistam iš užimamų pareigų neraginome, priešingai, net ir pateikus jį kvietėme gerai pagalvoti ir, jei yra noro ir galimybių dirbti Lazdijų kraštui, jį atsiimti. Paskutinis raginimas atsiimti prašymą būti atleistam iš užimamų pareigų A. Klėjui visų koalicijoje esančių Tarybos narių buvo išsakytas trečiadienį (gegužės 26 d. vakare vykusio pasitarimo metu). Neabejoju, kad A. Klėjus, pats ne vienus metus dirbęs savivaldybės administracijos direktoriumi ir Tarybos nariu, puikiai žino Tarybos veiklos reglamentą ir administracines procedūras. Pagal Tarybos veiklos reglamentą papildomi klausimai į posėdžio darbotvarkę gali būti įtraukiami, jeigu jų projektai įregistruoti ne vėliau kaip prieš 24 valandas, išbraukiami iš jos tik parengus darbotvarkės pakeitimo projektą, jeigu yra komiteto, komisijos, frakcijos narių arba ne mažiau kaip 1/3 dalyvaujančių posėdyje Tarybos narių siūlymas. A. Klėjaus prašymas neatleisti jo iš užimamų pareigų nustatyta tvarka pateiktas ketvirtadienį (gegužės 27 d.) 22.08 val. Posėdis vyko penktadienį (gegužės 28 d.) 10.00 val. nuotoliniu būdu.
Taip pat svarbu tai, kad A. Klėjaus prašymas atleisti iš užimamų pareigų nebuvo vertinamas galimų karantino pažeidimų Lazdijų sporto centre kontekste. Ne kartą esu aiškiai deklaravusi, kad A. Klėjaus elgesį ir galimus pažeidimus galima bus vertinti tik tuomet, kai bus aiškios galutinės galimo nusižengimo tyrimo išvados ir teisinis veikų vertinimas. Tokio vertinimo nėra. Mano manymu, suklysti, neapdairiai pasielgti ar priimti neteisingą sprendimą galime kiekvienas, klystame visi. Visgi apie mus daug ką pasako tai, kaip mes elgiamės suklydę.
Vietoj konstruktyvių diskusijų A. Klėjus pasirinko kitą kelią. Taip, rinktis – kiekvieno žmogaus teisė. Kiekvienas renkasi, kaip spręsti iškilusias problemas, kaip elgtis ir kokį kelią rinktis siekiant rezultato. Lygiai taip pat kiekvienas Tarybos narys pats pasirenka, kaip atliepti rinkėjų lūkesčius ir vykdyti jiems duotus pažadus. A. Klėjaus pasirinkimas buvo dviprasmiškas – ir noras pasitraukti iš pareigų, ir noras likti. Kiek tame buvo nuoširdaus apsisprendimo, o kiek politikavimo, galime vertinti kiekvienas.
Nors šios situacijos sprendimas nebuvo lengvas, tačiau Taryba dar kartą įrodė, kad nusiteikimas dirbti Lazdijų krašto žmonėms, nepaisant iškylančių sunkumų ir politinių batalijų, yra visa ko prioritetas.  Todėl tikiu, kad ši istorija neišardys koalicijos ir netrikdys visos Tarybos darbo. Mano nuomone, Tarybos nariai įrodė, kad gali atsiriboti nuo politinių intrigų ir priimti teisėtus sprendimus, taip pat atskirti konstruktyvaus darbo siekį ir savų interesų demonstravimą.
Esu tvirtai įsitikinusi, kad ir toliau būtina brėžti aiškią takoskyrą tarp politinių nuomonių išsiskyrimo ir mūsų pareigos įgyvendinti svarbius Lazdijų rajono bendruomenei projektus bei vykdyti duotus pažadus.
Nesileisdama į galimas manipuliacijas, spaudimą ar intrigas, ir toliau dėsiu visas pastangas, kad koalicija būtų tvirta ir nusiteikusi efektyviai dirbti Lazdijų krašto žmonėms. Neabejoju, kad bet kuris iš keturių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Tarybos narių, kuriems balsus patikėjo rinkėjai, gali eiti mero pavaduotojo pareigas ir tęsti pradėtus darbus mūsų krašto žmonių labui. Mano nuomone, mūsų Taryba dirba vieningai. Dėl to nėra ryškios ribos tarp pozicijos, opozicijos ar atskirų frakcijų. Tikiu, kad esame pavyzdys daugeliui.
Iki šiol gebėjome diskutuoti ir spręsti problemas, tad tikiu, kad ir toliau tai darysime priimdami sprendimus, kurie naudingi ir reikalingi mūsų kraštui bei jo žmonėms.
Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Kaip būtų puiku, jei mūsų jaunoji merė sugebėtų dirbti taip, kaip moka liežuviu malti ir smegenis pudrinti.

tik liežuviu malti ir intrigas regsti ir temoka.Intrigante ir veidmaine

Atidirbo vienam amoralui, pakaks cirko. Kurpkit knyga - "Kaip sugriaut rajonas per du metus".

Dvaro moterytės jau neskiria asmeninės ir visuotinės gerovės savokų ribų. Lieka tik laukimas.

Liežuviu malti tai merė tikrai moka.Vienareišmiškai.

Jau gražuolei gal geriau patylėti reikia, sugriovė savo šeimą, sugriovė koaliciją, sugriaus ir rajoną ir bus kiti kalti.

Rinksim Klėjų meru.

Rink Klėjų, bus nuo vilko ant meškos.

Netiks Klėjus rinksim kitą merą.Tik ne A.M.

Good day very cool website!! Man .. Beautiful .. Amazing ..<br> <br> I'll bookmark your blog and take the feeds also?<br> <br> I am glad to find numerous useful info right <br> <br> here in the post, we'd like work out extra strategies in this regard, <br> <br> thank you for sharing. . . . . .<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my blog :: <a href="http://oboi-santehnika.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://amicidellestelle.it/">Nancy</a>

Labai buvo gaila merės šeimos kaip skyrėsi o dabar matau,kad Miškinis susiras protingesnę .

Tuojau nebeliks kam telktis, visi bėga.

Taip, prieitas liepto galas... Baisi situacija rajone, ne darbingumas vienas didžiausių Lietuvoje, net dešimt vadovų trūksta rajone, niekas nenori dirbti savivaldybėje, priežastis-Mere. Nuveikti darbai rajono labui? Projektai ir fotografijos spaudoje! Nesugebėjimas išsaugoti šeimos daug ką pasako! Tai pati blogiausia valdžia kada nors buvusi Lazdijų rajone. Bedarbystė, supriešinti žmonės! Ši taryba jau sugriauta!

Tiesa,o kaip miestas atrodo zolem apauges,miesto simbolis briedis guli zole nei ragu nematyt

Kodel nieks nekaltina ponios A.kuri galėjo atnešti virusą į sporto centrą nes namuose klientus priiminėjo,blakstienas klijavo o Šventežerio mokykloje pastoviai neaiškias dešras pardavinėja .

štai kaip elgiasi mūsų rajono konservatoriai, rajono gyventojų išdavikai, vadovaujami A. Klėjaus...toks jau jis yra žmogus...gaujos vadas išsiveda avinėlių bandą... to iš Audriaus ir galima buvo tikėtis... jei jis nosį pjovėsi, tai ir partijos pasekėjai tai turi daryti... gėda rajono tarybos konservatorių frakcijos nariams, kaip džiūgavo patekę į koaliciją, o dabar atsidūrė už borto... tikrai gėda...kaip jie mundūrą dabar nusiplaus prieš pat rinkimus... gyventojai atsirinks manau...

Tikiu, kad žmonės praregės kokią ponią turi, svarbiausia gražiai nusifotografuoti, įdėjų nėra, atliktų darbų nerandu, sukurtų darbo vietų nematau. Ir pagrindiniai girdimi lozungai: SUSITELKTI ATLIEPTI DIRBTI Kažin ar žino šnekantys ką jie reiškia Kur tas klestintis rajonas? Kokia bedarbystė!

O kodėl merė neakcentuoja, kad buvo galimybė išimti klausimą!? tik reikėjo surinkti kelis parašus. Bet noro nebuvo arba karūna neleido. O konservatorius sveikinu! Tik reikėjo tokį žingsnį žengti anksčiau, nes tai nebuvo koalicijos partneriai, nes jau iš laikraščių buvo matyti.

O liberalams, socialdemakratams rankos nukrito, kad balsavo kitaip nei valstietukai? Tuo valstiečiai ir parodė, kad jiems tokios koalicijos nereikia. Nors manau, kad dalis valstiečių labai jau sunkiai spaudė "už" , nes jautė, kad tai blogas merės ir beniaus sugalvotas žingsnis.

Ne vice, o visa "komanda" turi pasikeist nes realiai senosios koalicijos neturim, tai ir jos spendimai , potvarkiai stabdomi. Merei reikia pasielgt garbingai ir atsistatydint. Jau neturit nei daugumos nei palaikymo.

I wwas suggested this website by my cousin. I'm no longer sure whether this publish is written by himm <br> <br> as no onne else understand such speciified about my trouble.<br> <br> You're amazing! Thank you!<br> <br> <br> <br> my website; <a href="https://www.haberarsivim.com/">güncel haberler</a>

Sugriovė mokyklas,pritarė paštų uždarymui,leidyklos neteko daug klientų nes mobilūs laiškininkai per didelį darbo krūvį laikraščius neša dažnai vėlai vakare arba kitą dieną.Seniau laikraščius laiškinininkai užsakinėjo namuose o dabar net nieko nepaklausia ar nori ar ne spaudos.Pusė pensininkų pensijas persivedė per bankus.Naujų darbo vietų nesukūrė nei vienos merė.Ačiū,kad yra Jurkevičiai ir Megelinskai.

Valstiečiai buvo valdžioje Vilniuje ir Lazdijuose du metus. Ir ką gero padarė? ir dar Miškinienė buvo Skvernelio nežinau ten dešinė ar kairė ranka.

sucinku pilnai, Petrą in merus o taribų rūmus in kepyklą!

I love your curly hair.<br> <br> http://7735.Adminka.cc/<br> <br> <br> <br> my page - <a href="http://7735.adminka.cc/">сайт</a>

Apgailėtina informacija iš rūmų. Geriau mažinkit nedarbą, o ne pilstykit purvą. Pradėsim kalbėti faktais kas liečia Lazdijų rajoną: nedarbo lygis 2020 m. - 21 proc., 2019 - 15 porc. Pagalvokit dar kartą balsuojant.

Tai čia ne konservatorius išmetė, o patys parodė ryžtingumą ir išėjo. Sveikintinas ir tikrai retas dalykas regionų politikoje.

Nu miskiniene dazykis raudonai lupas ir bek pas margeli. klupk ant keliu ir prasyk atleidimo. Cha cha bus gerai dabar dirbti su zmogumi kuris su STT reikalu turejo ir rinkimu pazeidimus dare, o kur dar knygynelis ir t.t. bet tiks, o ko gi del valdzios nepadarysi.

Pas Skvernelį tegul bėga kuris liko be vietos valdžioje.Ar nepagalvojo Miškinienė prieš kelis metus kuo baigsis jos pačios nemastymas o pritarimas Skverneliui.Lazdijams jūs ponia nereikalinga.

Kodėl Lazdijuose pradėjo veikti naktinis darbas, iš vakaro paduodami prašymai, pakeitimai, šovė į galvą ir rezgu vadovei pinkles,.... terminų nesilaikoma, tik pinklės rezgamos, argi negalima padaryti tvarkos šioms užmačios...žydas muša... žydas rėkia... STOP šiai dviveidystei...

o tai tau. O kaip rinkdavo parašus likus kelioms valandom iki posėdžio, nes norėdavo keisti darbotvarkę? ir tai buvo normalu! O Ausmutė darė pinkles kitam, o papuolė pati.

Reikia rinkti parašus ir ruošti priešlaikinius Lazdijų mero rinkimus nes kitu atveju Lazdijuose baisu bus gyventi.Ponios merės Skvernelis laukia nes ji vykdė jo nurodymus viską uždarinėdama.Jei norėjo dirbti ir toliau Lazdijuose tai galėjo savo nuomonę išreikšti .

Manipuliacijos, mere. Visos investicijos tik į savireklamą, viešuosius ryšius, pigus populizmas, naudojat savivaldybės resursus. Žmonės nekvaili, rajonas dūsta, merdėja, kur naujos darbo vietos, investicijos? Juk visi matė jūsų santykį su koalicijos partneriais, dabar galėsite Margeliui rankas bučiuoti. Gėdinga ir apgailėtina, deja.

Antri metai nieks nepjauna valdiškos žolės seniūnijose.Negi negalima nors vieną kartą į mėnesį nupjauti žolę.

kokios savivaldybės kelių pakelės. Žiauru.

1. Miesto parkas visas apaugęs žolėmis. Gėda prieš rajono svečius! Vasarą parkas juk lankomas ne tik vietinių gyventojų, bet ir miesto svečių. 2. Lazdijų kraštas yra puikioje geografinėje vietoje, šalia Lenkijos sienos. Kodėl negalima sugalvoti pritraukti Lenkijos investuotojų? 3. Susidaro įspūdis, kad savivaldybės administracijoje ir savivaldybei pavaldžiose įstaigose vyrauja mobingas ir žaidžiama žmonių likimais. Taip negalima elgtis. Kiekvienas Lazdijų krašto žmogus yra kraštui reikalingas, jis yra neįkainojama vertybė.

merė padarė didelę klaidą klausydama Beniaus. Tai kodėl valstiečiai nebalsavo prieš Klėjaus atleidimą, o dabar merė srėbs purvą

o valstiečiai tą nutarė slapčia iš vakaro, kad taip balsuos. Taip "koaliciškai" pasielgė. Ane? nors aš manau ne vienas iš jų norėjo balsuoti kitaip.

2021 m. paskelbti A, Klėjaus metais. Paskelbti A. Klėjų nacionaline vertybe.

Aren’t you awesome?<br> <br> https://babodral.com/<br> <br> <br> <br> Here is my site - <a href="https://babodral.com/">сайт</a>

Hello to all, it's in fact a pleasant for me to go to see this site,<br> <br> it contains important Information.<br> <br> <br> <br> Look at my web page - <a href="http://217.149.7.140/index.php?title=Usuario:EmmettGreenhalgh">How to prevent hair loss from hormonal changes</a>

Klėjus dėl savo ambicijų praras rinkėjų balsus, o A.M tuo pasidziaugs

Aš čia Klėjaus ambicijų nematau. Žmogus pasielgė gerai. O visą TS-LKD frakciją su tokiu žingsniu tik pasveikinti galiu.

as manau, kad balsus prarado savo elgesiu ausmute

Nieko kitaip nebus, reikia skelbti pirmalaikius rinkimus. Dabartinė merė nesusitvarko su savo pareigomis.

Pritariu 100 proc., kad reikia pirmalaikių mero rinkimų. Merė sugeba tik patirtį turinčius savo srities profesionalus iš pareigų atleisti.

Tikrai gėda turėti tokią vaidmainę merė. Prieš visą Lietuvą apkaltino Audrių. O kai jis nepdarė pažeidimo, tai nedrįso atsiprašyti ir asmeniškai. Jeigu tokia sąžininga, tai atsprašyk dabar prieš visą Lietuvą viešai. Tikrai reikia mums pirmalaikių mero rinkimų, šita tegul mauna iš kur atėjusi.

pritruks ir cigarų