J. Stankevičius: sustokite ir pagalvokite

Vis labiau viešoje erdvėje pasigirsta kalbos apie Lazdijų ligoninės Vaikų ligų skyriaus uždarymą. Raginu nedaryti lemtingos klaidos, atsižvelgti į Lazdijų savivaldybės gyventojų poreikius ir išlaikyti šį skyrių. Įvertinkite galimas pasekmes, kurias patirs mūsų mažieji pacientai ir jų tėvai.
Visos savivaldybės stengiasi rajone išlaikyti paslaugas, kurias užsako teritorinės ligonių kasos, o mūsų savivaldybė elgiasi priešingai. Kai kurie politikai nesupranta lėšų skaičiavimo logikos, todėl jiems siūlyčiau paanalizuoti detaliau lėšų skaičiavimo metodiką.
Lazdijų mažiesiems pacientams privalo būti sudarytos sąlygos ištisą parą gauti reikiamas sveikatos priežiūros paslaugas savo rajone, o ne vykti į kitą rajoną 50 km. Juk kartais kelios uždelstos akimirkos gali būti lemtingos.
Ar šio sprendimo iniciatoriai pakankamai įsigilino, aiškinosi, kodėl Vaikų ligų skyriuje mažai ligonių, kodėl neguldomi ligoniai į šį skyrių, kodėl vaikus, Lazdijuose gavusius pirmąją pagalbą, tėvai ar greitoji medicinos pagalba išveža į kitas gydymo įstaigas? Manau, visų pirma turime gerinti esamo skyriaus paslaugų kokybę, prieinamumą, ieškoti trūkstamų gydytojų, kad tėvams nebūtų rizika guldyti mažuosius pacientus į šį skyrių.
Mes buvome pakvietę į Lazdijų ligoninę geriausią vaikų ligų gydytoją iš Kauno klinikų Rimantą Kėvalą. Kai viešojoje erdvėje iš kai kurių politikų pasigirsta kalbų, kad nebuvo racionalu ir tikslinga pasikviesti profesorių R. Kėvalą, kyla retorinis klausimas, ar tai sąmoningai daroma, ar visiškai nesuvokiama situacija.  
Iki šios dienos nesuprantu, kodėl nebuvo stengiamasi Lazdijuose išsaugoti profesorių R. Kėvalą. Profesorius buvo aiškiai pasakęs, kad yra puikių gydytojų rezidentų, kurie galėtų du kartus per mėnesį atvykti padirbėti į Lazdijų ligoninės Vaikų ligų skyrių, jiems būtų puiki praktika. R. Kėvalui dirbant Lazdijų ligoninėje, čia konsultuotis atvykdavo mažieji pacientai iš kitų rajonų – Kalvarijos, Alytaus, Marijampolės, Druskininkų. Profesoriaus R. Kėvalo planuose buvo Vaikų ligų skyriaus atgaivinimas, net Regiono vaikų ligų centro kūrimas. Jis siūlė plėsti Vaikų ligų skyrių, o dabar ketiname jį uždaryti. Situacija liūdna.
Uždarius Vaikų ligų skyrių, negalėsime vėl atidaryti šio skyriaus, nes atsiras formalūs ir biurokratiniai barjerai, taip pat artėsime prie kitų ligoninės skyrių ir jų teikiamų paslaugų uždarymo. Raginu nedaryti skubotų sprendimų, kurių bus neįmanoma atitaisyti.

Jonas Stankevičius, Lazdijų rajono savivaldybės tarybos narys

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Apie kokias uždelstas akimirkas kalbat? gal nežinote, kad vaikų reanimacijos nėra Lazdijų ligoninėje ir svarbu manau, kad rimtesni atvejai būtų gydomi tokiame vaikų ligų skyriuje, kur yra ligoninėje reanimacija. O nesudėtingus atvejus gydyti turi poliklinikų gydytojai. O ir manau teisingai daro gydytojai, kad siunčia į Alytų, nes ten jei prireiktų yra ir reanimacija vaikų.

Jonai varyk į merus , jaunas, mokytas žmogus rajonui tokių reikia.

kad jis nesugebėjo PSPC susitvarkyti, o dabar į merus jūs jo norit

Kaip vaikų skyriuje guldis vaikus, jeigu jau ten guldo suaugusius ir vaikams vietos nėra, tidėl ir važa juos į Alytų. Valdžia jau kaip ir uždarius vaikų skyrių tik dokumento dar nėra oficialaus. Laukit chebryte, kol netolimoj ateityje uždaris visą ligoninę. Čia tokiems manantiems, kad vaikų skyriaus nereikia. O Vilniaus valdžia tik rankom trina, kad šitie valdžios berazumiai patys save uždarinėja.

Kiek Jonuko teda dirbs būdama pensininkė?Dar apie merus kalba .Gal visose įstaigose įkurkit durininkų etatus.Kuom Butkevičiūtė kitokia.Pardavėjai viskas galima.

Dėl Kėvalo, Jonai, tai tikrai nesutinku. Ar tokio lygio medikui racionalu važinėti šimtą km. pirmyn-atgal ir gaišti laiką, tai gal geriau rimtesnius ligoniukus iš Lazdijų ir kitų rajonų nuvežkim į Kauną, kur yra geresnė aparatūra ir įranga i tegul ten priima daugiau, vietoj to, kad lakstytų po kelis rajonus. O čia jūs kad pasikvietėt, tai daug ką pasikvietėt, o dabar ligoninė turi kompensacijas mokėt, čia jūs tų kvietimų nesuprasi.

Tai kad jis Druskininkų laikraštį giriasi koks jam mielas kraštas kaip jis ten gyvena dirba ir t t. Vyt iš tos tarybos jį

zadejai kelius suremontuot

zadejai kelius suremontuot

zadejai kelius suremontuot

Tai dabar Ausma valdžioj, tai tegul ji ir remontuoja. Kaip bus Jonas, tai jis remontuos.

Kliedesiai po Mazurkevičiaus pakazukos.

prieš rinkimus pasicirkino ir Jonukas ir artūrukas su kvietimais ir gyrimas savęs ir dar nesigedija tai priminti apie save.

Būsims meras.

Ten tik šešėlis vaikų skyriaus ir čia jokia valdžia nieko nepadarys, nei , nei medikų, nei vaikų reanimacijos, ne, galų gale vaikų tiek nėra, kad jis būtų....gerb.Jonas tikrai jų tiek neprigamins kiek jų reiktų (vaikų), kad skyrius būtų gyvibingas.

nu va Ausma Miskiniene šis pilietis į jūsų vietą taiko.

Ši vieta veliau jau neviena politikui ir išrinksime geriausia, todėl Ausma turi pasistenk.

Jonukas neapsisprendžia, ką labiau myli-Druskininkus ar Lazdijus.

Nieks Jono nerinks.Tegul būna jis ramus su savo mamyte.

o aš manau kad daugelis rinktų, pabuvęs politikoj, visi pažystam, nebuvo jokių išsišokimų. jauni žmones reikalingi rajonui. Nes dabar tik atejunai iš kitur darbus gauna.

Viena atėjo jau jauna!

Jis tirai tiktų į merus.

nejuokinkit

Ar ne per jaunas žmogus esi Jonai kad marazmus cia rasyt, ar cia skirta nevisprociu auditorijai kurie nesupranta kad skyrius jau seniai veikia tik teorijoj.

Nuomone. Tinka tik Pypkem vesti.....

Jonuką, jo mamytė, įsiūlė Margeliui, prieš tai pati sulindus į tam tikrą vietą, ir galvojo, kad čia jau taip bus ant amžių amžinųjų. O čia tik pyst ir atėjo Ausma ir Jonuko jau nereikia :))).

Nu tai žinoma. Jonukui nereikia Ausmos, nes jis turi nuostabią savo moterį.

Čia ne apie namų ūkį eina kalba, o apie darbą