D. Barkauskienė: kiekvienas pasiskiepijęs galėtų būti skiepų ambasadoriumi

Nors karantinas, pacientų eilės prie mano odontologijos kabineto nemažėja. Dantis gydytis, kad nekamuotų skausmas, reikia laiku.
Ne tik apie dantų gydymą su ateinančiais gyventojais kalbuosi. Pastaruoju metu viena pagrindinių temų – skiepai. Kadangi aš pati jau pasiskiepijusi, tai argumentais žmonėms bandau įrodyti, kad skiepai yra būtini. Sakau, jei jau Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda „AstraZeneca“ vakcina pasiskiepijo, tai kodėl mes negalim. Ir ši vakcina – visai ne pigesnė už „Pfizer“. Kainos skirtumas yra dėl to, kad „Pfizer“ vakcinai pervežti ir laikyti būtina -70 laipsnių temperatūra. Ir šios ypatingos gabenimo ir laikymo sąlygos kainą išdidina.
Kodėl skleidžiami gandai apie „AstraZeneca“ vakciną, gaminamą Jungtinėje Karalystėje, kuri neseniai paliko Europos Sąjungą, – retorinis klausimas...
Daug kalbuosi su mokytojais. Kai kurie jų skiepytis irgi labai nenori. Bijo. Tikisi, kad COVID-19 liga gal greitai pasibaigs. Aiškinu, kad kol nebus paskiepyta didžioji dalis gyventojų, šviesos tunelio gale greitai neišvysime. Ir jie patiki manimi. Žinau, kad ne vienas po mūsų pokalbių ir pasiskiepijo...
Puikus pavyzdys mums yra Amerika, kuri, pradėjusi skiepyti gyventojus gruodžio viduryje, per pirmąsias 10 dienų jau buvo paskiepijusi 1 milijoną savo šalies piliečių. Ir turi ambicingus planus per kitus du šių metų ketvirčius paskiepyti po 100 milijonų amerikiečių. Jei ten tokiais tempais yra skiepijama, tai abejojančių, ko gero, nėra?
Geriausia skiepų ambasadorė gimtoje Aštriojoje Kirsnoje yra mano mama. Ji pati abiem vakcinos dozėmis jau pasiskiepijo ir ne vieną savo draugę, kaimynę ar pažįstamą prikalbino skiepytis. Daugiau tokių aktyvių ir neabejingų žmonių turėtume, tikrai greitesniais tempais su skiepijimu judėtume pirmyn, mažiau reikėtų vargti visuomenės sveikatos specialistams, kurie ištisas dienas praleidžia prie telefonų, skambindami gyventojams, ragindami, prašydami pasiskiepyti.  

Daiva Barkauskienė, odontologė, rajono savivaldybės tarybos narė

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Jav 328 mln gyv, tai tas mln paskiepytu, tai tas pats kas LT 8 tukst. Joks cia nestebuklas.

Nepykit bet jau šlykštu skaityti antras numeris apie ta patį, nors nuotrauką pakeistut. Matosi kad rinkimai prasidėjo.

Geriau parašykite kiek Jav stomotologai sumoka mokesčių ir kiek LT. Ar kas tikite kad LT stomotologai per metus teuždirba 9000 eurų? Pažiūrėkite pajamų viešas deklracijas.

Aukso kasykla dantistu klinikos. Taisiau kapli ir be cekio... Paprasytau cekio tai kita karta jau nepriimtu....

Na kokie,,mes"pikti prie ko čia uždarbis ir gražus straipsnis apie garbingo amžiaus žmogaus nuomonę apie skiepus. Pavydas užvaldęs juodas Lazdijų gyventojus.

o kas skiepų ambasadoriai yra Naujojoje Kirsnoje, Kirsnoje, Kirsnelėje ir Pakirsniuose?