A. Miškinienė: dar vienas žingsnis į priekį

Žingsnis po žingsnio visi kartu žingsniuojame įprasto gyvenimo link. Šiuo metu COVID-19 serga vos 7 rajono gyventojai, pasveiko 651, saviizoliacijoje yra 68. Vakcinavimo procesas vyksta sėkmingai. Iš viso rajoną jau pasiekė 3 044 vakcinų dozės, paskiepyta 2 634 asmenys, esantys prioritetų grupėse. Skiepijama net 15 rajono vietų, kiekvienoje seniūnijoje, kai kuriose net dviejose ar trijose vietose. Stengiamės, kad gyventojams skiepijimo procesas keltų kuo mažiau rūpesčių, kad būtų kuo patogiau ir arčiau namų. Tie, kurie dėl ligos ar judėjimo negalios negali atvykti, vakcinuojami namuose, jei tik toks noras yra. Džiaugiuosi, kad dauguma gyventojų skiepytis nori. Kartais girdime norą skiepytis tik atitinkamo gamintojo vakcina. Aš už teisę rinktis, jei tik tokia galimybė būtų. Kol kas jos nėra, nes skiepų kiekis ribotas, laukiančiųjų daug ir kiekviena skiepo dozė yra aukso vertės.
Atėjo diena, kai Lazdijų rajonas COVID-19 kontekste, vertinant rezultatus visoje šalyje, nuspalvintas žalia spalva. Jau esame A scenarijuje. Ką tai reiškia? Kad dėl COVID-19 testuojame sąlyginai daug, teigiamų atvejų mažai, jie pavieniai ir siejami su darbovietėmis kituose miestuose. Taip pat turime efektyvią kontaktų atsekimo sistemą, o mūsų rajono gyventojai ir darbuotojai vakcinuojasi noriai ir sėkmingai.
Įrodėme, kad Lazdijų krašto žmonėmis, verslu ir darbuotojais, kad ir kuriame sektoriuje jie bedirbtų, galima pasitikėti. Nuo pirmųjų karantino atlaisvinimo dienų, kai pradėjo veikti ne maisto prekių parduotuvės bei grožio paslaugos, nebuvo fiksuota nė vieno COVID-19 židinio. Todėl turime galimybę švelninti daugumą karantino laikotarpiu nustatytų draudimų. Jau kursuoja autobusai, veikia turgavietės, teikiamos grožio paslaugos, į grupes sugrįžo dauguma darželinukų ir priešmokyklinukų, įprasta tvarka teikiamos jau beveik visos sveikatos priežiūros ir gydymo paslaugos.
Džiugu tai, kad nuo pirmadienio, kovo 22 d., į klases sugrįš pradinukai, o abiturientams jau bus vykdomos kontaktinės konsultacijos. Tam tikromis sąlygomis bus pradėtas organizuoti ir neformalus ugdymas vaikams bei suaugusiesiems. Svarbu tai, kad nei mokinių tėvams, nei moksleiviams, kurie nuo pirmadienio mūsų rajone sugrįš į klases, testuotis dėl sirgimo COVID-19 nėra privaloma ir to nebus prašoma daryti. Tuo tarpu į klases sugrįžtančių mokytojų ir kitų su vaikais dirbsiančių darbuotojų, kurie nėra vakcinavęsi, testą dėl COVID-19 ugdymo įstaigų vadovai prašys atlikti. Taip pat bus sudarytos galimybės vakcinuotis tiems ugdymo įstaigų mokytojams ir darbuotojams, kurie savu laiku nenorėjo ar neturėjo galimybės vakcinuotis. Tikiu, kad išklausę kiekvieną ugdymo įstaigos vadovą ir darbuotoją tikrai rasime visoms pusėms saugų ir palankų sprendimą. Juolab kad mokytojai jau parodė puikų pavyzdį ir kitiems tiesioginį kontaktą su gyventojais turinčių įstaigų darbuotojams, kurie šiuo metu taip pat uoliai testuojasi, o jei jau atėjo prioritetinė eilė, ir vakcinuojasi.
Ir pabaigoje, naudodamasi proga, noriu nuoširdžiai padėkoti Lazdijų krašto gyventojams ir čia dirbantiems už kantrybę ir kartu pasiektus rezultatus kovoje su COVID-19. Didžiuojuosi savo krašto žmonėmis ir jų susitelkimu. Daugelis darbų pandemijos ir karantino laikotarpiu yra labai svarbūs, bet nematomi, tačiau, patikėkite, pavedimų ir nurodymų gauta šimtais, juos visus vykdome greičiausiai ir geriausiai, kaip galime. Išskirtinai AČIŪ administracijos direktorei Ilonai Šaparauskienei, nes be jos Lazdijų rajonas tikrai nebūtų tarp sėkmingiausiai kovojančių su COVID-19 savivaldybių Lietuvoje. O kad matytumėte, kokie motyvuoti, darbštūs ir pasiryžę kovoti iki pergalės prieš COVID-19 savivaldybės administracijos ir jos seniūnijų, sveikatos priežiūros, ugdymo ir socialines paslaugas teikiančių įstaigų vadovai bei darbuotojai. Man garbė dirbti su jumis, mielieji. Ačiū, kad esate.
Ausma Miškinienė, merė (,,Lazdijų žvaigždė", 2021-03-19)

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Na va, kad ir mažais žingsneliais, bet vis tik judame pirmyn.

Ale kokia ta Ilonytė šaunuolė, suvaldė covidą, maž jūs ją siųskit į kitas "juodas" savivaldybes, tai ir ten panaikins sergamumą?

work from home ideas to make extra money<br> <br> work from home ideas to make extra money<br> <br> herbal supplement affiliate programs for influencers<br> <br> promoting natural supplements online<br> <br> <br> <br> Here is my webpage ... <a href="https://www.rogerdeakins.com/forums/users/donnafoy00415935/">pharmacy affiliate marketing for bloggers</a>

O kuo jūs prisidedate prie sergamumo mažinimo?

Dėkojame Šaparauskienei, didžiąjai spalio revoliucijai ir asmeniškai Skverneliui su Karbauskiu. Tegyvuoja.

Nu bet jus ir slykstus su savo tokiais komentarais. Reikia dziaugtis kad musu rajone situacija gera

Covid situacija džiaugiamės, bet nuo merės gyrimosi neskanu švelniai sakant.

O kaip jūs manot, ar kitiems malonu skaityti tokius neapykanta persunktus Jūsų komentarus...

Tikrai džiaugiuosi kad pas mus padėtis gera Bet kaip visada merė skiria priedus administracijos direktorei 40% . O kur įstaigoms, kurios tikrai susitvarkė su Covid. Lazdijų paslaugų centro vadovai dirbo visada darbo vietose tai atleido vieną vadovę ir dar buvo pasakyta " su Covid nesusitvrkei, o mažiausia buvo sergančių, visi gyventojai ir darbuotojai sveiki. Labai esate neteisinga. Skirstote žmones . Ir neteisingai vertinate. Mes Lazijokai paprasti, bet atminkite ne kvaili

O gal mere priedą skirkite pirminės sveikatos priežiūros centro direktorei, už tai kad mums rajono žmonėms surado gydytojus ir slaugytojų. Manau , kad už tokius nuopelnus verta . O SUCOVID VISI MRS KOVOJAM Organizuojam darbus, sudarinėjam darbo grafikus, kad būtų kuo mažesnis kontaktas su darbuotojais. Ir dirbam Be jokių priedų Čia nepavydas, bet mere esate labai neteinga Pamastykit ar jūsų sąžinė švari

Nepamirskit,kad Ilonai 40% priedas ne vienkartinis,o pusmeciui skirtas bus,tai jusu premijom pinigeliu tikrai neliks.

Kurioje komentaro vietoje neapykanta? Apie Lazdijų valdžią kaip apie nabaščiką? Tik gerai arba nieko? Teisybė akis bado?

Nereikia dziaugtis Covid situacija rajone. Greitai tures paskelbti,kad yra serganciu rajone.

Iš Jūsų komentaro sprendžiu, kad Tamsta pikdžiūgiškai laukiate situacijos pablogėjimo. AR JUMS NE GĖDA?

Kiba jau nori premijukę kokią poniai išrašyti, kad eina pagįrimo straipsniai?

Taip. 40% algos. Šį penktadienį Lazdijų kolicijos taryba patvirtins poniai priedą. O ko negerai. Zašibis

This is my first time go to see at here and i am genuinely impressed to read all at single place.<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> My blog post - <a href="https://medicines-for-allergies.blogspot.com/2022/02/how-many-times-can-i-use-walgreens.html">Passive Income with Affiliate Programs</a>

žingsnis į priekį, du - atgal.

Taip, taip. Kas žingsnį į priekį, o Anonimai du atgal.

Puota maro metu....

Gal is priedo nusipirks koky,,undaroku,,ar kokiu kitu drapanu, gi sitep ,,suvalde,,koroni.Geda,nors gandragalviai jos neturi.

Skaitau tuos komentarus ir galvoju, kodėl mes Lazdijų rajono žmonės pasižymim tik kvailumu, noru pasirodyt ir rašyti nesvarbu ką, kad tik būtų durniau. Atėjo jauna merė, su jaunatvišku entuziazmu, tai padėkim mes jai, siekim visi kartu bendrų tikslų, kad rajonui būtų geriau, kad būtume kaip Druskininkai, Anykščiai su infrastruktūra, paslaugom, turizmu, bet ne, norim ,,ant pečiaus'' sėdėt ir kad viskas būtų labai gerai. Taip nebūna!!!

Va, šitam Anonimui visiškai pritariu. Pasirodo, visur yra protingai mąstančių.

Žiūriu, žiūriu į šitą merės foto ir galvoju, - kurioj gi klasėj galėjo ji būt nufotografuota.

Negaliu suprasti, kodėl tokia didelė kadrų kaita savivaldybėje ir jos įstaigose. Kas kaltas, padirba kelis mėnesius jau išeina. Atleidinėjami seni darbuotojai, o į jų vietas žmonių neranda. Kas gali paaiškinti kur paslaptis. Paliekami laikini darbuotojai. Sakoma pas blogą darbdavį niekas nepadirba, ar čia negalima pritaikyti savivaldybei.

Tai gražiai prisišnekėjo! Tai kur dabar jūsų toji šaunioji Ilona, kai sergamumo rodikliai pavojingai didėja?