Ugdymo įstaigų vadovų pasitarime – artimiausios ateities iššūkiai, tarp kurių – ir vakcinacija

Vykusiame nuotoliniame savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus darbuotojų, ugdymo ir biudžetinių įstaigų vadovų bei pavaduotojų pasitarime aptarti aktualiausi šio laikotarpio klausimai.
Pasitarime dalyvavusi savivaldybės merė Ausma Miškinienė akcentavo, kad pagrindinis rajono švietimo bendruomenės laukiantis iššūkis – sėkmingas sugrįžimas į mokyklas. Tam reikės mokyklų kolektyvų pasirengimo ir susitelkimo. Svarbus momentas – pedagogų laukianti vakcinacija. Nors požiūrių vakcinacijos klausimu yra įvairių, merė sakė įsitikinusi, jog mokytojai, šviesiausia rajono visuomenės dalis, rinksis mokslą ir pažangą. Toks yra ne tik rajono vadovų, bet ir moksleivių tėvų lūkestis, kad jų vaikai po karantino galės grįžti į kaip įmanoma saugesnę mokyklą.
Šią savaitę savivaldybėje vykdomas rajono ugdymo įstaigų vadovų vertinimas, pasak merės A. Miškinienės, džiugina tiek mokyklų pasiekimais, tiek ambicingais planais ateičiai. A. Miškinienė pasitarimo dalyvius informavo apie tai, kad Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA), kurios viceprezidentė ji yra, vadovybė jau ne kartą buvo susitikusi ir diskutavo su naująja Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovybe, kuri skiria didelį dėmesį ugdymo proceso kokybei. Pirmieji pasitarimai rodo, kad norima išgirsti savivaldybių balsą. Merė pažadėjo apie tokių bendrų pasitarimų tarp LSA ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rezultatus iškart informuoti ir rajono ugdymo įstaigas.
Vakcinacijos procesą rajono gimnazijose pristatę jų vadovai sakė, kad didžioji dauguma mokytojų ir  personalo yra pasirengę vakcinuotis. Išimtį sudaro tik tie darbuotojai, kurie to negalės padaryti dėl sveikatos būklės. Vien Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje vakcinuotis yra pasirengę 100 iš 115 darbuotojų.
Savo ateitį su vadyba siejantiems pedagogams siūloma įgyti ne tik specialių žinių, bet ir papildomą magistro išsilavinimą, dalyvaujant ISM projekte ,,Švietimo lyderystė”. Jo programą ir mokymosi galimybes pasitarimo dalyviams pristatė Švietimo lyderystės projektų vadovė Aušra Selelionytė ir programos vadovė Margarita Pilkienė.
Nuo liepos 1 dienos startuojančius socialinės paramos mokiniams pasikeitimus pristatė Švietimo, kultūros ir sporto vyr. specialistė Asta Zablackienė. Pagrindinė naujovė yra ta, kad neatsižvelgiant į tėvų pajamas, nemokamą maitinimą nuo ateinančio rugsėjo mėnesio gaus visi priešmokyklinukai, taip pat pradinio ugdymo pirmų ir antrų klasių mokiniai. Taip pat ir moksleiviai iki 21 metų amžiaus iš nepasiturinčių šeimų, kurie mokosi pagal suaugusiųjų programas.
Tarptautinio matematikos ir gamtos mokslų tyrimo TIMSS 2019 rezultatus  pristačiusi Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Jūratė Jasiulevičienė pasidžiaugė Lietuvos  4 ir 8 klasių moksleivių matematikos ir gamtos mokslų tarptautiniais pasiekimais, kurie buvo nustatyti šio tyrimo metu. Juose – ir Lazdijų rajono pedagogų bei moksleivių indėlis, nes tyrimo metu buvo atrinkti ir dalyvavo Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos ir Lazdijų darželio-mokyklos „Kregždutė“ moksleiviai, kurių rezultatai, kaip paaiškėjo susumavus rezultatus, buvo net geresni už respublikos vidurkį.   
Apie ugdymo proceso priežiūros rezultatus vasario mėnesį rajono mokyklose informavo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistės Jūratė Jasiulevičienė bei Auksė Stirbienė, stebėjusios nuotolinių pamokų turinį, moksleivių aktyvumą, lankomumą, psichologinį klimatą pamokose. Jos pasidžiaugė, kad pamokos vyko įdomiai, moksleiviai buvo aktyvūs, lankomumas labai geras. Yra puikių mokytojų, kurių patirtis yra skleistina.
Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Dalius Mockevičius, reziumuodamas pasitarime išsakytas mintis, sakė, kad skyrius dažniau norėtų girdėti ne tik ugdymo įstaigų vadovų, mokytojų, bet ir moksleivių, jų tėvų nuomones. Tai leistų pasiekti dar geresnių mokymo ir mokymosi rezultatų.
Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Na tikrai niekas negali priversti žmogaus, juk visi turi savo nuomonę.

ways to make money from home on the side<br> <br> PharmEmpire affiliate program invite<br> <br> health blog income tactics<br> <br> affiliate marketing for beginners youtube<br> <br> <br> <br> my homepage ... <a href="https://reliabilityextranet.com/forums/users/carroldunaway04/">PharmEmpire affiliate marketing registration</a>

Good day I am so grateful I found your blog, I really found you by mistake, while I was looking on Aol <br> <br> for something else, Anyways I am here now and would just like to say kudos for a marvelous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don't have time to read it all at the moment but I <br> <br> have bookmarked it and also added your RSS feeds, so when I have time <br> <br> I will be back to read much more, Please do keep up the awesome work.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Visit my webpage ... alendro disponibile senza prescrizione medica a Bari - http://gg-tech.co.kr/bbs/board.php?bo_table=43&wr_id=125231

Klausiu, ar ponios švietimo specialistės kartais nepažeidinėjat įstatymo stebėdamos pamokas???

I am curious to find out what blog system you have been using?<br> <br> I'm having some small security issues with my latest <br> <br> blog and I would like to find something more secure.<br> <br> Do you have any solutions?<br> <br> <br> <br> Check out my website :: <a href="https://affect-your-health.blogspot.com/2022/02/how-to-redeem-roblox-gift-card.html">Redeem Roblox Gift Card</a>

Pirmiausiai reikia paskiepyti savo tautos gyventojus, o paskui dalyti pažadus, kuriuos dalija URM .