S. Petrauskas: kad apsaugotume miestą ir rajoną

Šv. Kalėdos – ramybės ir susitaikymo metas, kai namuose įsivyrauja šventinė nuotaika, o šeimos nariai daugiau laiko praleidžia kartu. Ši ypatinga šventė kuria išties gerą jausmą širdyje, o norint, kad jis išliktų, reikia įdėti daug  pastangų: pasigaminti  skanaus naminio maisto, pasirūpinti dovanomis bei sukviesti būrį mylimų ir brangių žmonių.
Nors šie šv. Kalėdų simboliai išlieka aktualūs, tačiau svarbiausias 2020 metų kalėdinių švenčių tikslas – žmonių sveikata. Tam pasiekti valstybė ir savivaldybė deda milžiniškas pastangas. COVID-19 infekcijos nevaldomas plitimas verčia imtis neatidėliotinų priemonių, kad būtų sustabdytas. Tačiau visos priemonės bus neveiksmingos, jei mes patys nebūsime sąmoningi ir  nesilaikysime įvestų ribojimų.
Atsižvelgiant į Vyriausybės priimtus sprendimus, kuriais ribojamas asmenų judėjimas šalies viduje, laikinai nutraukėme susisiekimą vietiniais autobusų maršrutais. Suprantame, kad dėl to gali iškilti nepatogumų rajono gyventojams. Iškilus neatidėliotinoms problemoms, Jums pagelbėti yra pasiruošę savivaldybė seniūnai, kurie kartu su seniūnijose dirbančiais socialiniais darbuotojais ir savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus specialistais padės išspręsti iškilusias neatidėliotinas problemas. Tačiau šiuo laikotarpiu geriausia išeitis – atidėti problemas ir likti namuose.
Autobusai tarpmiestiniais maršrutais važinės, tačiau gali būti taikomi intensyvumo ribojimai dėl sumažėjusio keleivių srauto, o keleiviai autobusuose privalo sėdėti  ne mažesniu kaip 1 metro atstumu vienas nuo kito, transportas turi būti dezinfekuojamas kiekvieno maršruto pradinėje ir galinėje stotelėse, naudojamos kitos apsaugos priemonės
Lazdijai – pasienio miestas. Nėra ribojimo kirsti valstybės sieną, vykti į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančius oro, jūrų uostus, autobusų stotis. Norime apsaugoti Lazdijus ir nukreipti valstybės sieną kertantį transportą aplenkti miestą. Tam tikslui įrengėme kelių eismo  ženklus, ribojančius galimybę be svarbios priežasties patekti į Lazdijų miestą.  
Sugriežtinus karantiną palikti gyvenamąją vietą leidžiama tik vykstant į darbą, vykstant dėl sveikatos paslaugų, vykstant į laidotuves, vykstant į maisto parduotuves, vaistines, į nuosavą nekilnojamojo turto objektą bei dėl kitų būtinųjų paslaugų, kai vykti neišvengiamai būtina. Visiems rajono gyventojams, atvykstantiems dėl šių priežasčių, Lazdijuose eismas neribojamas. Tačiau visus  kviečiu gerai apgalvoti tas svarbias būtinas priežastis.
Trečiadienio vakare, grįždamas iš Alytaus, galėjau įsitikinti, kad įvestos priemonės duoda rezultatų. Mieste eismas buvo minimalus. Vilniaus gatvėje sutikau budintį policijos ekipažą, kuris  bendravo su  į miestą įvažiavusios transporto priemonės savininku. Dar aktyvesnių prevencinių priemonių policija planuoja savaitgaliais bei švenčių dienomis.
Mes tikime žmonių sąmoningumu ir savivaldybės teritorijoje neplanuojame įrenginėti dirbtinių kliūčių, ribojančių eismą savivaldybės teritorijoje. Tačiau savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centras kiekvieną dieną analizuos rajone situaciją, kaip laikomasi Vyriausybės įvestų ribojimų, ir, esant būtinybei, esame numatę priemones griežtesniam eismo ribojimui.                                                                                
Kadangi uždrausta teikti apgyvendinimo bei grožio paslaugas, galima tik užjausti rajono kaimo turizmo sodybų savininkus, kuriems tradiciškai šventinis laikotarpis – didysis darbymetis, atnešantis nemažų pajamų. Vienintelė išeitis – apgyvendinimas saviizoliacijai. Tačiau tai daugiau išimtiniai atvejai.
Gyventojų judėjimui ir bendravimui įvedami reikalavimai laikotarpiu nuo gruodžio 16 d. 00 val. iki 2021 m. sausio 3 d. 24 val. neleis aktyviai lankyti ne tik Lazdijų bei kitų miestelių gražiai papuoštų eglučių bei kitų lankytinų turistinių objektų. Kaip informavo policijos atstovai, vykimas į kaimo turizmo sodybas ar kelionės po rajono lankytinas vietas nebus laikoma svarbia priežastimi palikti savo gyvenamąjį būstą. Džiugina tai, kad iš užsienio grįžtantiems tautiečiams bus leidžiama saugiai pasiekti savo giminaičių namus ir ten praleisti šventinį laikotarpį.   
Karantinas keičia nusistovėjusias tradicijas. Kviečiu kiekvieną pasistengti dėl savęs ir dėl savo artimųjų. Gražių ir saugių šv. Kalėdų.

Saulius Petrauskas, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Ei kordinatoriau pribusk, mums idomu kas dedasi lazdijų rajone. Nejaugi taip jūs prastai dirbat niekada nebalsuosiu už saulių. Baikit vaidint kad dirbat , pradėkit dirbt. Ausma liepk jam dirbt pradėt.

Klaida yra pavesti šiam "darbuotojui" bent kokią užduotį ar tyrimą. Žmogus pilnas vidinių įtampų, susikurtų kerštų, šališkumo . Neabejotinas intrigų ir sąmokslo teorijų genijus. Nuoširdžiai gaila rajono vadovės, kad komandoje trinasi ir tokie specai.

Nereikia girtis pareigomis ir foto, o laikas susiimti tiek vadovams tiek koordinatoriams ir pateikti išsamią info apie COVIDĄ, tikslią ir nepudruotą - kiekvieną dieną ir pagal miestelius , seniūnijų kaimus, kuriuose nustatyta liga. Gana gaudyti informaciją ir(ar) pletkus iš kitų šaltinių. Gėda.....juk gaunat algas už tai.

Atsakomybę turėtų prisimti savivaldybės ekstremalių sitaucijų operacijų centro vadovai už vėluojančius sprendimus.

mere kodėl nedirba ekstremalių situacijų operaciju vadovai? Burdakas.

Snarglį nusivalyk,"burdake"...

O, tu, mamos pridziuvusi piena nuo snukucio.

O tu nusivalyk mano vaflį....

affiliate program reviews<br> <br> create passive income<br> <br> affiliate marketing for beginners instagram<br> <br> jobs for stay-at-home moms<br> <br> <br> <br> My web site: <a href="https://forum.myumunna.com/community/community/profile/jamieblossevill/">health blog consulting for profit</a>

Vadovai savibledybes, isiplaukit savo durnas nuo melo galvas ir pradekit dirbti ,o ne meluoti Lazdijieciams kad viskas ok..Pats laikas nusalinti visa ekstrimu komisija, mere ,uz neteisingos info pateikima visuomenei .Baikit mela ir pradekit pasakoti tikra situacija apie korona Lazdiju rajone.

Klėjaus foto?

health blog membership sites<br> <br> PharmEmpire affiliate account creation<br> <br> work from home jobs for seniors<br> <br> Registration requirements for supplements affiliate programs<br> <br> <br> <br> Also visit my blog ... <a href="https://lohmataya-dusha.com/community/profile/sasha75b1468411/">drugstore affiliate programs</a>