A. Klėjus: buvusi Vyriausybė paliko minas biudžete, kurias nukenksminti turės nauja valdžia

Praeitame savivaldybės tarybos posėdyje vienas iš opozicijai atstovaujančių tarybos narių manęs, kaip vicemero ir rajono valdančiosios koalicijos atstovo bei TS-LKD Lazdijų skyriaus vadovo, paklausė, kaip mes elgsimės žinodami, kad dabartiniame valstybės biudžete numatyta sumažinti ir neskirti 670 tūkstančių eurų kitų metų rajono savivaldybės savarankiškoms funkcijoms vykdyti.
Noriu pažymėti, kad tokią prieštankinę miną buvusi valdžia paliko naujai išrinktai valdančiajai daugumai, o ją pastebėjo ir paviešino naujai išrinktas Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, kuriam pirmininkauja Seimo narys Mykolas Majauskas. Džiaugiuosi, kad surado ir paviešino, nes turime žinoti, su kokiais sunkumais ir kliūtimis susidursime, o, pasak komiteto pirmininko, tokių netikėtumų yra tikrai ne vienas – ne tik mažinamos savivaldybės dotacijos, bet ir nėra numatytos lėšos COVID-19 vakcinai įsigyti bei vakcinacijos procesui vykdyti.
Tačiau tokį opozicijos atstovo paklausimą vertinu kaip pigų politikavimą ir norą buvusios Vyriausybės atsakomybę permesti mums. Girdi, jūs imkit valdžią ir tvarkykite, bet lėšų iš biudžeto gausit mažiau. Šiame paklausime išgirdau ir priekaištą, tarsi mes būtume kalti dėl sumažinto finansavimo. Visų pirma tai atsakomybė ne mūsų, o laikinos Vyriausybės, kuri, nurėždama nuo savivaldybių tokias ženklias sumas, elgėsi labai neatsakingai ir nekonstruktyviai, juolab kad pandemijos metu visos savivaldybės surenka daug mažiau pajamų mokesčių, kas dar labiau komplikuoja situaciją su lėšų apyvarta.
Šiuo metu Seime yra suformuoti komitetai, kurie atlieka virtualius susitikimus-klausimus su savivaldybių atstovais, įvairių sričių specialistais tam, kad išsiaiškintų esamą situaciją, problemas, galimus sprendimo būdus, ką vėliau pateiks suformuotai Vyriausybei. Laukiame, kada bus patvirtinta nauja Vyriausybė, peržiūrėtas biudžetas ir, esant galimybei, atliktos korekcijos, kurios nebus tokios skausmingos visoms savivaldybėms.
Labai gaila, kad vis dar nesuformuotas naujas Vyriausybės kabinetas, kad prezidentas stabdo šį procesą, delsia pasakyti savo nuomonę dėl ministrų kandidatūrų. Manau, kad, esant tokiai krizinei situacijai, reikia atmesti smulkų politikavimą, o daugiau vienytis ir kuo greičiau suformuoti Vyriausybę, leisti jai pradėti dirbti, nes reikalingi svarbūs sprendimai tiek pandemijos valdymo atveju, tiek ir kitais ekonomikos klausimais. Tikime, kad naujai Vyriausybei sėkmingai pavyks išminuoti, nukenksminti paliktus sprogmenis biudžete.
O mūsų rajono savivaldybėje su koalicijos partneriais dirbome produktyviai prie vienos Vyriausybės, esant bendram sutarimui, dirbsime taip pat ir prie kitos Vyriausybės, neišskirdami ir nesusireikšmindami politinių įtakų. Tikslas bendras, stengsimės dirbti kaip ir iki šiol, sieksime rajonui, rajono žmonėms priimti kuo daugiau naudingų sprendimų ir kviesime į šį darbą įsitraukti mūsų apygardoje išrinktą Seimo narį Zenoną Streikų. Todėl ir opoziciją kviečiu konstruktyviai dirbti nesikratant, nepermetinėjant atsakomybių vienas kitam.

Audrius Klėjus, Lazdijų rajono savivaldybės vicemeras

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Nieko pasižiūrėsim kaip prieš rinkimus dainas dainuosiu. Benius teisus konservatoriai laivo neišgelbės....

O tai kur mūsų Seimo narys Plioksčias dingo?. Šitaip prieš rinkimus visų išgirtas, kad daug darbų padarė, tai kur dabar jis??? Jau ir tie kur gyrė Zeniuką dabar nuomonę pakeitė

Taip jau Lietuvai gaunasi,kad blogiausiai valdyti sekasi konservatoriams. Kiek pamenu tai tik vienas jų ministras už Mažeikių naftą buvo simboliškai nuteistas,nors aferų daugiau nei pas visas partijas kartu sudėjus.Pagal vyriausybės sudėtį atrodo kad ir dabar truktelsit Lietuvą atgal.

O kiek metų valdė konservatoriai per visus 30 metų (tik 4 metus)? ir tuo bus viskas atsakyta, kas ką nuvarė.

Jūs, ponas, skaičiuot nemokat ....

praėjo du metai jūsų meilios koalicijos valdymo rajone,kur darbo vietos,kur priešrinkiminiai pažadai,gal jie buvo vien tam ,kad patektumėte ,brangieji, į valdžią ir toliau sektumėte pasakas savo išsižiojusioms gerbėjoms...

Kuo skiriasi alytiškių magistriu diplomas nuo mano magistro diplomo ,kad negaliu rasti darbo ,nes nesu nei Vicemero , nei Merės drauge,nes pasirodo mano žinios niekam nereikalingos ,kaip ir aš pati,nebent korona mane pasiimtų ,sitajai gal negalioja pažintys

Kai išmoksi nesislėpti už anonimo gal ir darbą rasibsu Alytaus magistru :DDD

Tu mano vietoj nebuvai ,džiaukis ,kad darbą turi su kolegijos diplomu ,grazuole

Manau po tokio straipsnio, turėtų susirūpinti koalicijos partneriai, kad gal laikas skyryboms, nes šis vaikinukas dar ne tiek minų atras artėjant savivaldos rinkimams.

Parašyk kiek kainavo eglutes papuošimas Lazdijuose ir kokia firma puošė?

Jau girdžiu, kad nauja valdžia iš karto užsimojo žaliam dyzelinui lengvatas nuimti, todėl visi ūkininkai eisim pas Klėjų, tegul važiuoja į Vilnių ir išaiškina savo partijos Žemės ūkio Ministrui, kad visiems ūkininkams bus krachas, ypač smulkiems.

O jam manau dzin.

Bet įdomiai visi komentarai dvylika minučių po kurios nors valandos...

O turėtų būt ne dzin. Benius tai važiavo, kad Miškų urėdiją ir Veisiejų profesinę išsaugotų, tai dabar reiks važiuot kitiems, kieno valdžia Vilniuj.

Manau, kad važiavo Benius, važiuos ir Audrius. Tik visiems ramybės! gi artėja Kalėdos!

Benius važiavo ir jo paklausė, kažin ar Audriaus kas paklausis?

Taigi dar net vyriausybė nepatvirtinta, o jau reikia važiuot? mažiau tripsenkit kol dar niekas nevyksta.

Ko čia verkaujat visi, turit išsirinkę Seimo narį Streikų o ir jo padėjėjas yra Benius, tegul pramusinės, kur dar merė su viceministrės patirtimi.

Apie Audrių gerai arba nieko! Liuks žmogus, man jis padejo nugi.

tikrai liuks , jei tau padėjo nors turi visiem padėt. Labai įdomu ką ir užką ima atlyginimus klejus. Petrauskas . Kur galima perskaityt apie jų nuveiktus darbus.

Tikiu, kad ir kitiems padeda. Kreipkitės. Ar jums labiau dabar rūpi ką veikia? Tai eikit ir pažiūrėsit. Ne kažką ir tamsta manau nuveikei. Arba nesigirdėjo

Lazdijų źvaigždėje - nektologų skiltyje

work from home jobs with flexible hours<br> <br> virtual work<br> <br> health blogger affiliate marketing<br> <br> organic herbal supplement affiliate programs<br> <br> <br> <br> Take a look at my page <a href="https://forum.myumunna.com/community/community/profile/ethelwearne0469/">affiliate marketing for health blogs</a>

Ir aš gamtoje būdanas minas dėlioju. Kai tik vidurius susuka. Kitep neišeina, nes kelnes pridėčiau.

Write more, thats all I have to say. Literally, it <br> <br> seems as though you relied on the video to make your point.<br> <br> You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting <br> <br> videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> Also visit my web page ... <a href="http://barun-dental.co.kr/v2/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=41467">ou acheter ciprofloxacine 500 mg à Lyon</a>

Na klėjau, gal tu parašyk tiesą apie covido situaciją ir mirčių skaičių rajone.Gandragalviai tai slepia.