Z. Sabaliauskas: apdovanojimas – už ypatingus, o ne už menamus nuopelnus

Gyvenime surasti absoliučią tiesą, ko gero, neįmanoma. Dažnai vienam tiesa yra vienokia, o kitam būtinai priešinga. O jeigu dar bandai tiesą įrodinėti per spaudą, tai būtinai atsiras, kas tavo tiesą pavers visišku melu. Deja, bet taip būna labai dažnai. Todėl šį kartą tiesos neįrodinėsiu. Paprasčiausiai parašysiu nuomonę apie Veisiejų bendruomenės narę Janiną Ražukienę mūsų, Veisiejų seniūnijos bendruomenės, narių akimis.
Janiną Ražukienę veisiejiečiai pažįsta bene keturiasdešimt metų. Maždaug tiek ji darbuojasi medicinos baruose. Kaip aktyvią Veisiejų bendruomenės narę Janiną žinome taip pat labai seniai. Ir taip jau būna, kad aktyvų žmogų visi pastebi, daug kas labai teigiamai vertina šią žmogaus savybę. Bet kad yra pavyduolių, gyvenime nenuveikusių bent vieno visuomeninio ar savanoriško nemokamo darbo, taip pat visi puikiai žinome. Ir bumbančių, amžinai kažkuo nepatenkintų, aplink mus visada atsiranda.
Tai va, Janina Ražukienė, nekreipdama dėmesio į tuos bambančius, visada stengėsi bet kokį darbą dirbti sąžiningai, iš visos širdies ir su didžiausiu užsidegimu. Jos pilietinės, patriotinės suorganizuotos akcijos visada pritraukė gausų būrį ne tik Veisiejų, bet ir rajono žmonių. Tai jos dėka įkurtas Veisiejuose Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio 25-mečiui skirtas ąžuolynas, nuolat organizuojamos išvykos į Lietuvos valstybei svarbių datų minėjimo iškilmes Vilniuje ir kitose Lietuvos vietose. Tai, kad ši veikli moteris nuolat renkama į rajono tarybą ir ten aktyviai visada gina viešąjį interesą, rūpinasi tiek Veisiejų seniūnijos, tiek viso rajono problemomis, taip pat yra labai svarbu.
Ne mažiau svarbu, kaip Janina rūpinasi savo pacientais. Dauguma jų – garbaus amžiaus, dažnai kamuojami visokių negalių mūsų seniūnijos žmonės. Ji visada ras jiems paguodžiantį žodį, neskaičiuodama darbo valandų ar darbo krūvio, jautriai gydo juos tiek poliklinikoje, tiek pas pacientus namuose. Daug kartų teko išgirsti šiltų atsiliepimų apie šios medikės jautrumą, atsidavimą savo profesijai.
Labai džiaugiamės, kad Janinos Ražukienės nuopelnai Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui buvo įvertinti šalies mastu. Visai neseniai jai įteiktas „Auksinės krivūlės“ riterio ženklas.
Visos Veisiejų bendruomenės narių vardu sveikiname Janiną Ražukienę! Lai nepritrūksta ryžto ir jėgų ne tik rūpinantis žmonių sveikata, bet ir darbuojantis visuomeninėje veikloje!

Zenonas Sabaliauskas, Veisiejų seniūnijos bendruomenės komiteto pirmininkas

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

nepyk zeniau bet jūsų nuomonė man nesvarbi.

Per vaistų leidimą ir į tarybą būdavo išrinkta. Pabandyk pasakyt , kad už ją nebalsuosi, pažiūrėsi kaip kitą kartą vaistus suleis.

Zeniau, tavęs ir tavo darbo seniūno pareigose jau pasigedo Veisiejai. Nešvaistyk laiko Ražukienės munduro skalbimui, susirūpink savo paties švarku.

Pirmininke, ar atsiklausei bendruomenės narių nuomonės, kad drįsti visų vardu sveikinti i visų vardu reikšti nuomonę?

Kodėl seniūnas negali pareikšti savo nuomonės? Juk jūs ir aš ją netrukdomi reiškiame. Tokiam apdovanojimui gauti reikia ir vietos valdžios, ir rajono pritarimo. Ir kitų žmonių nuomonė svarbi. Skaitėme Šlavantų gyventojų straipsnį. Jie pasisakė už. Tokiais atvejais visada būna ir kitaip manančių. Galima suprasti ir D. Juškienės jausmus. Tokiu itin sunkiu momentu žmogus pasimeta, sutrinka. Ji išsakė SAVO nuomonę.

Pasikartosiu:Kodėl didžioji dalis komentatorių pasivadinę "Anonimas" yra idiotai?

Stasė, vienas ir tas pats.

Robertai,nekliedėk...

o nepagalvojot kad kartais artimieji jau mirštantį, beviltišką ligonį užtampo dar po visokias instancijas, vietoj to kad leistų jau ramiai pasitikti mirtį????

Kai tau bus blogai, tai tegul tave veža į mažagabaritinių atliekų šiukšlyną, o ne pas daktarus

Ir tik ne pas prisimuilinusia prie visu valdziu razukiene sunu idarbino % MArgis, poliklinikoje buta dave MArgis, ka klejus duos b... zino.

Taip, iš pirmo žvilgsnio atrodo "vai vai kaip baisu! nesuteikė pagalbos!..." bet, kaip sakoma, prieš smerkdamas, praeik su smerkiamojo batais... ligonis juk iš tiesų buvo beviltiškas, kiek valandų, na gal dienų būtų pagelbėjus? Taip, mes nenorime artimojo išleisti anapus. Tačiau, iš tiesų, ar negeriau tokiais atvejais ramiai, pasiėmus už rankos artimą pasitikti tai kas neišvengiama? Su visa pagarba našlei...

Tai gal tu nustatei kiek jis turi ir gali gyventi. Iš vis ar tu jį matei, ar girdėjai jo pakutinius žodžius? Nežinojau, būčiau pas tave, mikalda, paklausus. Geriau užsičiaupk ir nevapsėk!

gerb. Juškiene palaikau jus visus 100 %.

ir as labai uzjauciu Gerb JUSKIENE ,balsuodami visi isreiske savo nuomone-o kas ju nuomones isklause-valdzia-dar aiskinasi,bjauru....

Taip, manau ,Zenonai, geriau rūpinkis seniūnijos reikalais,pvz kelių būkle, o ne Janinos munduru, o prieš rašydamas spaudai atsiklausk visos bendruomenės.Poniai,,Veisiejų vyr. daktarei" laikas eiti į pensiją ir nelaukti išvertusiai akis gal kas ką duos, arba kaip balsuos.

Zenonas po rinkimų greitai sugebėjo persiorientuoti.

Galite sutikti, galite nesutikti, bet Veisiejai apleisti visiškai, ir tai didžioji dalis tenka seniūno neveiklumui. Šaligatviai prie daugiabučių namų (profesinės kvartale) baisūs, prieš 30 metų daryti, neimanoma jaunoms šeimoms išeiti į kiemą pasivaikščioti, nes nėra kur, visur viskas išbyrėją..Jeigu daro žaidimų aikšteles, viska daroma belekaip, paskubomis, kad tik greičiau, neatsižvelgiama į gyventojų nuomonę... Parkas baisus, naktį eisi šviesų nėra, šaligatviai išmalti, trinkelės iškritę... papuošimai miestelio baisūs, tiek vasarą, tiek šventiniu Kalėdų periodu..Jokios stilistikos, estetikos.. Viskas daroma paskubomis, kad tik greičiau..

Svarbu lojalus rajono vadovei ir moka gerai pašnekėt, o daugiau nieko gero. Ai dar ir vartytis prieš pasikeitusias valdžias gerai moka.

Kaip jis kalba su žmonėmis, tiesiog rėkia, nesurezga normalaus sakinio ir biednam, eiliniui žmogui liepia uždaryti duris iš kitos pusės. Jam tik futbolas rūpi ir kad aikštės kraštukai būtų lygiai pabarstyti raudonu žvyru. Tai čia toks geras seniūnas, užtat ir palaiko Veisiejų riterę, nes abu labu.

Zenius, kaip merė vartosi į visas puses, kur tik bus naudunga. Abu be partijos ir nuomonės

nieko ateis konservatoriai tai gal priims ir zenių su mere šaligatvių šluot.

o tai merę kiba valstiečiai išmetė iš partijos?

Zeniau, eik geriau įkalt į pirtelę

Aš esu dalbajobas.

Baikite "atakuoti" Z. Sabaliauską. Nuo vaikystės laikų jį puikiai pažįstu. Ko besiimtų - viską padaro labai gerai, nes yra darbštus, veiklus, principingas. Geras organizatorius. Ir šiuo klausimu, neabejoju, pasitarė su bendruomenės nariais. Šaunus seniūnas, visada turintis savo nuomonę ir nebijantis ją pareikšti.