A. Dainauskienė. Neįžvelgiu jokio nepateisinamo J. Ražukienės elgesio. Priešingai...

A. Dainauskienė.

   Perskaičiusi 2020-11-06 „Lazdijų žvaigždėje“ Danutės Juškienės nuomonę apie VšĮ Lazdijų savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro Veisiejų ambulatorijos ilgametę darbuotoją Janiną Ražukienę, nedelsiant pradėjau aiškintis situaciją.
   Aš, kaip šios įstaigos vadovas, negaliu tylėti. Suprantu, kad artimo mirtis yra labai skaudus įvykis, bet nereiškia, kad dėl to turi būti apkaltintas kitas žmogus. Išanalizavusi aprašytą situaciją ir Janinai Ražukienei metamus kaltinimus, neįžvelgiu jokio nepateisinamo elgesio. Priešingai, ji norėjo ir siūlė susisiekti su pacientą gydančiu šeimos gydytoju dėl pagalbos, tačiau Danutė Juškienė to atsisakė, neatskleisdama jokių motyvų. Bendruomenės slaugytoja gali vykdyti tik gydytojo paskirtus nurodymus, savavališkai priimti sprendimų ir atlikti gydymo procedūrų neturi teisės. Reikia atskirti ir du esminius dalykus, kur yra pirmoji skubi medicininė pagalba ir paciento sunkios diagnozuotos ligos tęstinis gydymas.
   Janiną Ražukienę pažįstu seniai, todėl tiek kaip žmogų, tiek kaip darbuotoją galiu charakterizuoti tik labai gerai. Tai žmogus, turintis didelę širdį, neskaičiuojantis darbo valandų, mylimas pacientų. 
   Spaudoje pasirodžius straipsniui, mane pasiekė daugybė pacientų skambučių, iš kurių apie Janiną Ražukienę aš išgirdau tik gerus atsiliepimus, todėl rašau ne tik kaip įstaigos vadovas, bet ir pildau pacientų prašymą paneigti nuomonę. 
  Kartu norėčiau priminti visuomenei, kad, pasijutęs blogai, asmuo turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją jo darbo metu. Jeigu tuo metu šeimos gydytojas jau nedirba, kviestis greitąją medicinos pagalbą. 

Aušra Dainauskienė, VšĮ Lazdijų savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė (,,Lazdijų žvaigždė", 2020-11-13)
 

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Nu dzievaži,kap gera gyvenc tuose Lazdzijuose.Apart užsakomųjų Šventosios Janininos straipsnių,daugiau jokių problemų neturi Lazdzijai :)

Jus teisi nejaugi dabar aktualiausia um Janina? Ponai baikit padlaizaut ir pradekit dirbt.

padlaizunu visada buvo ir bus....tik GERUMAS yra didziausia vertybe, o zmones tai atsirenka ir matosi kaip balsuoja

Žmonės kalba ,kad anksčiau ji buvo geresnė. Politika matyt padarė savo. O balsavimas tą tik patvirtina,kad ir kaip bandytum pateisinti.

Šaudyt tą Juškienę, kad mirštant vyrui kreipėsi į tokią gerą, garsią medikę.

Man tai gėda klausyti, kad zmona nezino Veisiejuose vyro šeimos klinikos ir gydytojo, o paskui apkaltina nekaltą zmogų.

Straipsnyje Juškienė rašo kad kreipėsi į išgarsintą medikę- J. Ražukienę, bet ne į gatvės šlavėją, tai gal žino, kur dirba medikai ir kas priklauso jiems daryti žmogaus mirties atveju

Žmonės, įsivaizduokit save. Miršta vyras ir drįsta kreiptis į J. Ražukienę, kuri dirba rajono savivaldybei priklausančiai PSPC. Direktore, Jūs ir toliau taip vadovaukit - nepriklauso medikui padėti mirštančiam žmogui. Galvokit ką rašot. Kur hipokrato priesaika?

Atsipeikekite jus visi, slaugytojos Hipokrato priesaikos neduoda.

Tas balsavimas yra akių dūmimas. Kas moka gali paspausti ir tūkstančius kartų, bet tik ne visiems suprast, o yra tikinčių, kad čia sąžiningas balsavimas ir tuo vadovaujasi. O gaila :-(

Kai balsavimo rezultatai nepalankūs, tai ir balsavimas atseit nesąžiningas, o būtų palankūs, tai tuomet sakytų, kad štai prašom...

Turiu ,,akių dūmikei" klausimą: kodėl nedapuoli ir neprispaudai už Ražukienę? Kad LŽ balsavimų rezultatus pakoreguoja garsi ,,žurnalistė" aišku, ko ji dabar delsia jau kitas klausimas. Tuo labiau, kad jos prielankumai aiškūs.

Ar jūs perskaitot, kad viskas vyko darbo dienos metu, kada dirbo šeimos gydytojas ir seselė. Ar jūs rašantieji bėgat pagalbos darbo metu ne pas savo gydytoją. Jums paaiškinta direktorės, kur reikia kreiptis ir tai kiekvienas mes zinom. Tai ką čia išradinejat.

ženklas įteiktas? Na va ir Veisiejai turės savo riceri.

balsavimas parodė kas yra kas.

o kodėl niekas nekaltina šeimos gydytojo, kuris neatliko savo pareigos? lengviausia kaltinti, ir daugiausia kaltina žmonės, kurie nieko medicinoj nenutuokia. Atrodo, lyg tyčia velionio žmona kreipėsi į Ražukienę kad sukompromituot galėtų dėl vyro mirties. Juk bet kokiu atveju velioniui buvo paskutinės dienos. Tad, jeigu ir būtų Ražukienė sulašinus vaistus, būtų apkaltinta, kad po tos lašelinės ligonis mirė....

uzuojauta JUSKIENEI ,jeigu kreiptusi zmogus mirties atveju ,tai mes dauguma viska mete lektume i pagalba,,,,koks gali but pateisinimas is mediku,,,dieve,dieve