A. Mikelionis: parodomasis Lazdijų merės darbštumas virsta anekdotiniais atvejais

Spalio 21 dieną Lazdijų rajono savivaldybės feisbuko paskyroje pasirodė labai savotiškas ir mažų mažiausiai keistas įrašas: „Merei Ausmai Miškinienei kartu su Jaunimo reikalų tarybos nariais praėjusią savaitę lankantis Veisiejuose, jaunimas atkreipė dėmesį, kad Veisiejų parkas neapšviestas, ir pasidomėjo kodėl. Paaiškėjo, kad Veisiejų miesto parke buvo gatvių apšvietimo sistemos gedimas, kuris nedelsiant pašalintas ir parkas vėl tinkamai apšviestas. Gedimas nustatytas ir Veisiejų miesto Ryto gatvėje, tačiau jis taip pat artimiausiu metu bus pašalintas.
„Girdžiu gyventojus ir reaguoju į Jų išsakytas pastabas ar klausimus. Šiuo konkrečiu atveju buvo gedimas, kuris operatyviai buvo pašalintas“, – kalbėjo savivaldybės merė Ausma Miškinienė.“
Na, mielieji, sakykite, nuo kada apšvietimo gedimais reikia rūpintis pačiai Lazdijų rajono merei? Ar ji neturi itin svarbių darbų, kad turėtų galvą kvaršinti tokiomis smulkmenomis? Tokie dalykai kaip šviestuvų gedimas ar apšvietimo parke, kokioje nors gatvėje nebuvimas yra tik seniūno reikalas, ir gyventojai tokiu atveju turi kreiptis į seniūniją ir į gerbiamą seniūną, kuris tokias problemas sprendžia senių seniausiai ir jam tai nėra jokia naujiena. Sakykite, ar bibliotekoje, globos namuose, gimnazijoje direktoriai rūpinasi perdegusia elektros lempute ar šviestuvu? Jeigu taip yra, tuomet tokiose įstaigose iki tvarkos labai toli. Įstaigos direktorius apie perdegusią lemputę visai neturi žinoti, nes jis sprendžia kur kas svarbesnius reikalus.
Minėtame Lazdijų rajono savivaldybės feisbuko įraše merė, sužinojusi apie apšvietimo problemas, net jų nesprendė, nes ir neturėjo to daryti. Į ją buvo kreiptasi ir merė tik konstatavo faktą, „kad Veisiejų miesto parke buvo gatvių apšvietimo sistemos gedimas, kuris nedelsiant pašalintas ir parkas vėl tinkamai apšviestas.“ Panašiai ponia A. Miškinienė kalbėjo ir apie elektros gedimą Veisiejų miesto Ryto gatvėje.
Toks smulkmeniškas ir parodomasis Lazdijų merės A. Miškinienės darbštumas tik kelia šypseną ir nori nenori peršasi klausimas, nuo kada ponia Ausma pradėjo rūpintis tokiomis smulkmenomis kaip vieno rajono miestelio elektros gedimai, kai sprendžia itin svarbias ir aktualias viso Lazdijų rajono problemas. Reikia pripažinti, kad tokios smulkmenos kaip minėtu atveju jai tik trukdo. Juk nereikia atimti darbo iš seniūnų – jiems palikti spręsti tokias ir panašias seniūnijos problemas. Tai primena praeitos kadencijos Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus susirūpinimą klibančiomis kabinetų rankenomis, kai tai turėjo rūpėti tik ūkvedžiui ar tik Ūkio skyriaus darbininkams.
Kad Lazdijų merei nesvetimas noras parodyti, kokia ji neįtikėtina ir nepakartojama darbštuolė, išaiškėjo kadencijos pradžioje. Tuomet gyventojus vieną savaitės dieną pradėjo priiminėti nuo 7 valandos ryto, lyg to negalėtų sėkmingai padaryti normaliu darbo metu ar tuomet tiesiog neturėtų tam laiko. Praėjus tam tikram laikotarpiui Lazdijų merė atsikvošėjo ir gyventojus jau priima nuo aštuntos valandos ryto antradieniais. Bet kalbama, kad merė darbo vietoje pasirodo anksčiausiai iš visų darbuotojų – net apie pusę aštuonių ryto, ir jeigu yra gyventojų, norinčių su ja susitikti, ji mielai juos priima. Na, žinoma, jeigu gerbiamai merei nesimiega ir knieti kuo anksčiau pradėti darbus – prašom. Bet tik reikia priminti, kad norint dar geriau dirbti būtina ir gerai pailsėti.
Niekas nepaneigs, kad Lazdijų rajono merė A. Miškinienė yra jauna, energinga ir darbšti politikė. Juk geri ir tinkami darbai kalba patys už save. Tad poniai Ausmai visai netinka dar tas parodomasis smulkmeniškas darbštumas. Juk ne veltui yra sakoma, kad norint pagerinti ir taip neblogą situaciją, viską galima tik sugadinti.

Algimantas Mikelionis

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Jus teisus.

Gaila žurnalisto... Visiškai išsisėmė su temomis. Nejau nėra apie ką rašyti? Gėda už tokius žurnalistus... Straipsnis apie nieką. Padrikas minčių kratinys. Šis žurnalistas kaip šuo. Jei negali pasivyti ir pagauti kiškio, tai nors aploja.

Atsakyk į klausimą: ar merė turi rūpintis sugedusiais šviestuvais?

O kas čia blogo, kad merė rūpinasi žmonių gerove. Ją išinko žmonės. Akivaizdu, kad žmonės ir jiems rūpimi klausimai merei labai svarbūs. Pagarba merei, kad pastebi ir reaguoja net į smulkias gyventojų problemas. Tai stimulas atsakingiau dirbti seniūnams, nes jeigu jie tinkamai atliktų savo pareigas, ir labiau domėtųsi kas vyksta jų seniūnijose, operatyviai spręstų problemas šios diskusijos aplamai nebūtų. Sėkmės darbuose.

Tiesiai į dešimtuką. Tai akivaizdu.

Ir vėl čia šis ligotas idiotas......

Tai tikra tiesa parasyta, nes primadona nusivadovavo ,idomu kaip jinai galejo dirbti viceministre su tokiais,,sugebejimais,, ,na gal tik supliui tiko.

Nesinervuok taip, nes kenkia grožiui ir sveikatai :)

Baisi liga Stase, gandragalvizmas.

mere liaudis laukia naujų darbo vietų kurias žadėjo Lazdijuose ikurt tuoj merų rinkimai mes prisiminsime kas ka zadėjo..

Kaip ten konservai su gėjais-niekadėjas susijungė,gal sirgo kuo,nežinai? Aštrus subingalvizmas,pereinantis į anusinį meningitą....

Na Seirijuose tai labai didelis gedimas visos Vytauto gatves

O po kiek dabar nedelto turguje ? Kada bus sukurtas astronomo etatas Lazdijų katilinėje? Ar dirbs karantino metu kavinė "Gėjus"?

Joks čia anekdotas. Merė visiškai neturi savivaldoje patirties. Savivaldybei vadovauja Sonata Dumbliauskienė. Merė tik dėl nuotraukos.

O tau, pavydas???? Dar iki tavo nuotraukos, toli šaukia!!!!

Kodėl didžioji dalis komentarų, kurių autorius taip vadinamas "Anonimas" yra idiotiški? Paradoksas....

Daugelis komentarų tikrai idiotiški.Bet kad pats rašeiva idiotas

Visiškai su jumis sutinku.

O margelis prie ko turejo rupintis idarbinimais?

Tu esi margio kandonas!! Ko puoli mere šunie isvien nesąmones rasineji Išrinks dar Miškiniene tris kadensijas tai ir rasinesi iki pensijos nesąmones???,niekam jos neįdomios,

Mere, kiek yra mokytojų pensininkų? Gal jaunimas pakeisti galėtų?

Jau ir mokytojai užkliuvo!!!! Jeigu, tik sugebi tai eik į tą mokytojo vietą, paragausi kokią skanią duoną valgo.

Visoje Lietuvoje labai trūksta mokytojų. Ir studijuojančių, norinčių dirbti pedagoginį darbą taip pat. Labai trūksta švietimo įstaigų vadovų - direktorių. Atsakomybė didžiulė, reikalavimai ir nurodymai dažnai keičiasi, neaiškios atskaitomybės ribos. Tiems, kurie mano, kad tiek mokytojo, tiek mokyklos direktoriaus darbas lengvas, reikėtų pabandyti. Pažiūrėtume, kiek ištvertų. Ilgos atostogos? Bet atlyginimas trumpas...

Tarsi kitose srityse nėra atsakomybės ,pav medikų darbas dabar ,kai siaučia virusas,reikalavimų ir atsakomybės čia irgi netrūksta ,taip ,kad neverkit ,jei jau pasirinkote tokį darbą ,tai ir dirbkit ,jei nepatinka ,eikit į užimtumo tarnybą,stokit į bedarbių gretas ,ten jokių atsakomybiu nebus,tik žiūrėkit ,kad nuo ilgo buvimo ten su diplomu ,nervai nepaslytu