D. Nekraševičienė: dėl COVID-19 situacija įtempta – serga 8 rajono gyventojai

Šiuo metu Lazdijų rajone COVID-19 serga 8 gyventojai. Tai – per paskutines dvi savaites susirgusių asmenų, kurie yra karantine, skaičius.
Per šį laiką toks susirgimas nustatytas trims Veisiejų globos namų darbuotojams, vienai Kapčiamiesčio globos namų darbuotojai, dviem suaugusiems žmonėms iš Lazdijų seniūnijos bei dviem iš Lazdijų. Šiuo metu daug tyrimų atliekama Veisiejų globos namuose.
Mūsų duomenimis, su šiais aštuoniais susirgusiais asmenimis tiesiogiai kontaktavo apie 30 žmonių, jie dabar saviizoliacijoje. Skaičiai kinta kasdien, todėl sunku prognozuoti, kas bus rytoj.  
Turiu pastebėti, kad gana sunku atsekti tuos žmones, su kuriais susirgusieji bendravo. Trūksta geranoriškumo iš susirgusiųjų – patys ne visada atsimena ar nori atsiminti, todėl mums labai sudėtinga išsiaiškinti tuos jų kontaktus. Labai norėtųsi, kad būtų atviresni savo ir savo giminių, artimųjų bei aplinkinių labui, nes visi turėtume stengtis pažaboti ligą, neleisti jai išplisti. Būkime atsakingi.
Šiuo metu rajone situacija yra ne pati geriausia, įtampos yra. Guodžia tai, kad per pastarąsias paras naujų susirgimų rajone nenustatyta.
Kaip žinote, dabar pagal sergamumą rajonai skirstomi į tris zonas – žaliąją, geltonąją ir raudonąją. Mūsų rajonas pagal COVID-19 sergamumo rodiklį jau rizikuoja iš žaliosios patekti į geltonąją zoną, kuri yra šiek tiek padidėjusio pavojaus. Todėl kviečiu saugoti savo ir aplinkinių sveikatą, dėvėti kaukes, laikytis atstumo, be reikalo nesibūriuoti. Reikia šiek tiek sulėtinti gyvenimo tempą, kad įveiktume šį pavojingą susirgimą.
Dalytė Nekraševičienė, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Alytaus departamento direktorė

Autoriaus nuotrauka: