Savivaldybės gydytoja L. Džiaukštienė: „Džiugu, kad tikrintose prekybos ir maitinimo įstaigose pažeidimų nebuvo“

Savivaldybės gydytoja Lina Džiaukštienė ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Alytaus departamento vyr. specialistas - maisto ir produktų inspektorius Ričardas Dulskas šią savaitę tikrino, kaip rajono teritorijoje veikiančios prekybos ir viešojo maitinimo įstaigos laikosi dėl COVID-19  numatytų reikalavimų, skirtų užkirsti kelią  plisti koronavirusui.

Tikrinta, ar pirkėjai, pardavėjai ir maitinimo įstaigų lankytojai dėvi apsaugines veido kaukes, ar dezinfekuojami prekių vežimėliai bei krepšeliai, ar prie įėjimų yra dezinfekuojančių medžiagų, vienkartinių pirštinių, maišelių, ar pirkėjai laikosi atstumų.  Šie patikrinimai, kaip informavo L. Džiaukštienė, atliekami vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro sprendimu. Juos pavesta organizuoti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai ir savivaldybių administracijoms.

„Rajone jau atlikome keturis kompleksinius patikrinimus:  Veisiejų mieste esančioje picerijoje ir parduotuvėje „Aibė“,  Lazdijų miesto kavinėje ,,Pas Mantą“ ir prekybos centre „Norfa“. Džiaugiamės, kad pažeidimų nenustatėme, o į išsakytas pastabas dėl nedidelių trūkumų buvo iškart reaguojama,“ – sakė L. Džiaukštienė. Ji patvirtino, kad rajono maitinimo ir prekybos įstaigos ir toliau sistemingai bus tikrinamos.  

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

O kai mamytės paaugusius vaikučius sukėlę su nešvariais batais į prekių vežimėlius ,po prekybcentrį pramogauja, tai čia jau normalu ? Visi apsimetam , kad nematom? Bjauru, nes tų vežimėlių niekas neplauna. , nebent papurškia dezinfekciniu skysčiu.

tai tiesa ir dar parduotuvei vaisius musiu nuodais nupurskia

Patikrinkite visus legalius ir nelegalius maisto ruošimo patalpas.

Pasidomėkite kaip laikomi carito dalijami maisto daviniai kokiomis sąlygomis jie laikomi ir kaip isveziojami. Ir Ispanijai. Dezinfekcijos jokios.