Rekomendacijos dėl Mokslo ir žinių dienos organizavimo

Rytoj – Mokslo ir žinių diena. Šventė mokiniams, jų tėvams, mokytojams, visai rajono bendruomenei.
Atsižvelgdami į COVID-19 epidemijos situaciją, mokykloms  rekomenduojame:

  1. Atsisakyti masinio renginio, kuriame dalyvauja visi mokyklos mokiniai, ypač jeigu mokykloje mokosi daug mokinių.
  2. Kiekviena mokykla turimomis ryšio priemonėmis (mokyklų interneto svetainėse, savo paskyrose socialiniame tinkle „Facebook“,) mokytojams, mokinimas ir tėvams  pateikia aktualią informaciją apie Rugsėjo 1-osios renginį:  kur, kada, kokiai klasei ir kas yra organizuojama.
  3. Šventėje negali dalyvauti asmenys, kuriems pasireiškia karščiavimas (37,3 °C ir daugiau), kurie turi ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų, kitų užkrečiamųjų ligų požymių (pvz., sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.) ar kuriems privaloma izoliacija izoliacijos laikotarpiu.
  4. Šventės metu laikytis 1 m atstumo tarp dalyvių atviroje erdvėje ir 2 m atstumo uždarose patalpos. Jei to neįmanoma padaryti, būtina užtikrinti – vyresniems nei 6 metų renginio dalyviams (mokiniams, mokytojams ir jų tėvams) dėvėti nosį ir burną dengiančias veido kaukes.
  5. Šventę organizuoti atskiromis klasėmis (grupėmis, srautais) skirtingu metu, kad jame dalyvautų konkrečios klasės (grupės, srauto) mokiniai, klasės vadovas (klasių vadovai) ir pagal poreikį mokyklos administracijos atstovas, mokinių tėvai. Jei šventėje tuo pačiu metu dalyvauja kelios klasės, jų susibūrimui turėtų būti numatytos atskiros erdvės.
  6. Jeigu organizuojami keli Rugsėjo 1-osios renginiai tą pačią dieną, sėdimos vietos (jei tokių yra) ar naudojamos priemonės (skambutis ir kt.) prieš kiekvieną kitą renginį nuvalyti tam skirtu valikliu.
  7. Vengti IV gimnazijos klasės mokinių kontakto su kitos amžiaus grupės mokiniais, pvz., su pirmos klasės mokiniais ilgosiose gimnazijose juos palydint į mokyklą.
  8. Tradicines pirmąsias mokslo metų pamokas organizuoti atviroje erdvėje (mokyklos kieme, mokyklos lauko klasėje, stadione ir pan.), jei tai leidžia oro sąlygos. Esant nepalankioms oro sąlygoms, pvz., esant lietui, numatyti patalpas, kuriose galėtų susirinkti atskira klasė. Jei pirmojoje pamokoje dalyvauja mokinių tėvai, jie privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemonės. Pirmosios mokslo metų pamokos metu aptarti pasikeitusias taisykles mokyklose, asmens higienos, atstumo laikymosi svarbą.

Su rekomendacijomis taip pat galite susipažinti: https://www.smm.lt/web/lt/naujienos/2020-2021-mokslo-metai/rekomendacijos

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Panele alma perskaityk.