L. Jarmala: laikytis Pašto įstatymo nieko nekainuoja

Lazdijų mieste turime bėdą. Apie ją man dažnai kalba laiškininkai, kuriems tenka po miestą vežioti spaudą, laiškus, kitas siuntas. Prie daugelio gyvenamųjų namų vis dar nėra pašto dėžučių arba jos pakabintos netinkamoje vietoje – giliai namų kiemuose, nematomose vietose. Žinote, kad po pašto reformos laiškininkų skaičius labai sumažėjo. Tiesa, jie yra aprūpinti automobiliais, tačiau turi aptarnauti daug didesnį gyventojų skaičių, todėl privalo skubėti. 
Tokios pašto dėžučių „paieškos“ gyventojų sklypuose labai trukdo jų darbo laiką. Todėl prašau ne tik Lazdijų, bet ir viso rajono gyventojų – pasikabinkite pašto dėžutes prie įvažiavimo į savo kiemą, o jei namas šalia gatvės – ant jo sienos. Toks laiškininkų noras nėra jų įgeidis ar perteklinis reikalavimas. Visa tai surašyta Lietuvos Respublikos pašto įstatyme. Jame sakoma, jog laiškų dėžutes įrengia siuntų gavėjai, o ne pašto bendrovė, kaip dar dažnai iš gyventojų tenka girdėti. Jos turi būti įrengtos lengvai prieinamoje vietoje: daugiabučiuose namuose – laiptinėje, ne aukščiau kaip antrame aukšte, kad paštininkai netrukdomai galėtų prie jų prieiti. Sodininkų bendrijose esančių namų savininkai taip pat privalo pasikabinti pašto dėžutes prie įėjimo į jų sklypus arba ant greta gatvės esančių namų sienų, tvorų, stovelių. Dėžutės turi būti rakinamos, aiškiai ir suprantamai sunumeruotos. Šituos sakinius beveik nurašiau nuo Pašto įstatymo. 
Tačiau jame nėra numatyta, ką laiškininkui reikia daryti, jei kieme už tvoros pašto dėžutę „saugo“ palaidas šuo, jei vartai užrakinti ar kitaip uždaryti... Visų atvejų, apie kuriuos pasakoja laiškininkai, neįmanoma išvardinti. Todėl tie, kurie perskaitėte šias eilutes ir jaučiate, kad ir dėl jūsų kaltės trukdomas pašto darbas, pasikabinkite pašto dėžutę taip, kaip numato įstatymas. Juk tai nieko nekainuoja, užtat būsite užtikrinti, kad spaudą, laiškus ir kitas jums adresuotas siuntas tikrai gausite. 
Kitu atveju jų atsiimti į paštą gali tekti eiti patiems.  
Linas Jarmala, Lazdijų miesto Sodų seniūnaitijos seniūnaitis
 

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Nu jau išlindo į viešumą seniūnaitis,kuris visiškai nieko nedaro tik trokšta būt prie valdžios. Kada atsiskaitysi ką gero ir naudingo nuveikei?

geras pastebėjimas , o ką turėjo padaryt?

Idomu uz ka moka pinigus seniunaiciams jei jie nieko neveikia rajono biudzeto pinigu svaistymas