Merė A. Miškinienė: „Puikiai egzaminus išlaikiusių abiturientų laukia dar daugiau savivaldybės apdovanojimų“

„Savivaldybėje patvirtinome Lazdijų rajono savivaldybės gabių ir talentingų mokinių skatinimo tvarkos aprašą, kuris numato naują abiturientų premijavimo tvarką. Iki šiol  buvo premijuojami tik 100 balų gavę abiturientai, o šiemet nutarėme padidinti premijuojamų abiturientų ratą – premijas skirti ir kiek mažiau nei 100 balų egzaminų metu gavusiems gimnazistams.  Todėl džiaugiuosi galėdama pranešti, jog puikiai egzaminus išlaikiusiųjų gimnazistų laukia daugiau nei ankstesniais metais savivaldybės apdovanojimų: gavusiems brandos atestatą su pagyrimu skirsime 1200 eurų, po 1 tūkst. eurų skirsime už kiekvieną šimtuką, išlaikiusiems valstybinius brandos egzaminus 95–99 balų vidurkiu – 500 eurų. Nuoširdžiai  linkiu sėkmės  visiems gimnazistams egzaminų metu. Žinau, kad šiemet yra daug sudėtingiau nei ankstesniais metais – COVID-19 pakoregavo egzaminų organizavimo tvarką, sudėtinga buvo jiems ruoštis. Tačiau tikiu, kad tie, kurie atsakingai  mokėsi visą laiką, įveiks iššūkius, jų žinios bus įvertintos aukščiausiais balais. Pernai rajono abiturientai gavo 11 šimtukų. Linkiu, kad šiemet jų būtų dar daugiau“ – sakė savivaldybės merė Ausma Miškinienė.
Rajono gimnazistai vakar laikė pirmąjį valstybinį anglų kalbos žodžiu brandos egzaminą. Suprasdami užsienio kalbos svarbą šiandienos kontekste, jį laikyti pasirinko net 115 rajono gimnazistų iš 185, šiemet baigiančių rajono gimnazijas. Kitas valstybinis brandos egzaminas – lietuvių kalbos ir literatūros – vyks birželio 29 dieną. Jį laikyti pasirengę 114 gimnazistų. Dar 65 gimnazistai šį egzaminą laikys mokykliniu lygiu. Daugiausiai rajono gimnazistų pasirinko laikyti valstybinį matematikos egzaminą – 117,  istorijos egzaminą – 73.  Visi valstybiniai egzaminai šiemet yra vykdomi Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos patalpose, kur galima sudaryti tinkamas sąlygas dirbti mažose grupėse  ir laikytis saugių atstumų.
Lazdijų r. sav. inf.

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Labai išmintingas sprendimas. Puiki geriausių mokinių skatinimo sistema. Šaunu!

O kur darbo vietos tam jaunimui? Gal reikia užsiimt darbu, o ne potigrapuotis?

Kur dėtis tam jaunimui ,kuris baigė mokslus,grįžo į gimtąjį rajoną ir nukeliavo į užimtumo tarnybą,o darbo vietas užėmė atvykėliai specialistai.

jei nesugebat sukurt tu nauju darbo vietu, tai nors sutvarkykit kelius link Lenkijos sienos, kad zmones galetu neissibarskine dantu ir nesusilauze masinu pasiekti darbo vietas pas lenkus ukininkus ir kitur. Trypcioja sita valdzia vietoj kaip turi but. Svarbiausi darbai tai zmoniu isvaikymas ir atlyginimu susikelimas. Niekada daugiau uz valstiecius nebalsuosiu. Oi zadejo Benius pries rinkimus... va jauna protinga ateis is Vilniaus, turi rysiu, pamatysit kaip viskas bus gerai... ir yra gerai - Beniui.