Dvidešimt šeštoji karantino diena

Prieš šventes dar kartą prašome – saugokite save, artimuosius ir visus kitus, šalia esančius žmones – dėvėkite kaukes, laikykitės saugių atstumų, venkite socialinių kontaktų. Išmintingiausia išeitis – likti namuose.  Nuo šiandien įsigaliojo tvarka privalomai dėvėti kaukes visose viešose vietose. Primename, jog nustatytą jų kiekį vis dar galite įsigyti rajono maisto prekių parduotuvėse: UAB „Mavitera“, kurios parduotuvių tinklas yra Veisiejuose, IĮ Jurkeda parduotuvėse  „Aibė“ –  Lazdijuose, Veisiejuose ir Šeštokuose, UAB ,,Pandora" parduotuvėje „Ramunė“ Seirijuose,  IĮ  „Slenkstis“ parduotuvėje  Šeštokuose, J. Vaitulionienės parduotuvėje Rudaminoje,  V. Varnelio parduotuvėje „Banga“ Kapčiamiestyje. Švenčių dienomis rajono policijos komisariato pareigūnai, patruliuojantys mieste ir ties įvažiavimais į Lazdijus, išdalins didelį kiekį savivaldybės parūpintų kaukių tiems, kurie jų neturi. Ir baus tuos, kurie reikalavimo jas dėvėti nepaiso.

 Stebėkite kelio ženklus įvažiuodami į Lazdijus  nuo balandžio 10 dienos 20 valandos iki balandžio 13 d. 20 valandos. Įvažiavimas bus galimas tik Vilniaus gatve (nuo žiedo prie kepyklos). Eismą draudžiantys kelio ženklai yra pastatyti ties Seinų, Sodų, Kauno, Dariaus ir Girėno, Vytauto ir kitomis gatvėmis, vedančiomis į Lazdijus. Šiomis gatvėmis negalima bus įvažiuoti net turint dokumentus apie Lazdijų mieste esantį Jūsų nekilnojamąjį turtą, darbovietę, vykstant į gydymo įstaigą ar laidotuves. Visais  atvejais į Lazdijus reikia atvažiuoti tik Vilniaus gatve. Asmenys, pažeidę eismą draudžiančius kelio ženklus, bus baudžiami administracinės teisės aktais nustatyta tvarka,  be to, maksimaliomis baudomis.

 Rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė dalyvavo nuotoliniame Lietuvos savivaldybių asociacijos valdybos, kurio narė ji yra, posėdyje. Posėdžio metu diskutuota aktualiais visoms Lietuvos savivaldybėms klausimais: dėl koronaviruso COVID – 19 sukeltų pasekmių savivaldybių biudžetams, dėl gyventojų judėjimo ribojimo miestuose ir miesteliuose šventinį Velykų savaitgalį, dėl ES lėšomis finansuojamų projektų įgyvendinimo savivaldybėse pasibaigus karantinui, dėl savivaldybių biudžetų Aplinkos apsaugos rėmimo programos lėšų panaudojimo koronaviruso COVID – 19 pasekmėms likviduoti ir kitais. Posėdį taip pat  stebėjo kiti rajono savivaldybės vadovai.

 Net ir karantino metus iš  Vyriausybės gauname gerų žinių: Socialinės apsaugos ir darbo ministerija iš rezervinio lėšų fondo skyrė daugiau kai 14 tūkst. eurų Veisiejų bendruomenės vaikų dienos centro veikloms finansuoti. Veisiejų seniūnijos seniūnas Zenonas Sabaliauskas sakė, jog skirti pinigai bus naudojami vaikų dienos centro patalpoms išlaikyti, vaikų užsiėmimams, organizuojamiems nuotoliniu būdu, apmokėti. Didžioji jų dalis persikels į vasarą, po karantino – kai tik galimybės leis, už gautus pinigus vaikams bus organizuojamos  ekskursijoms, kiti suplanuoti   užsiėmimai.  

 Savivaldybės saviizoliacijai  įrengtuose būstuose šiuo metu gyvena 19 iš užsienio grįžusių rajono gyventojų. Vienas iš jų į Lazdijus sugrįžo šiandien. Dalis saviizoliaciją atliekančių asmenų į namus iškeliaus Velykoms, pasibaigus saviizoliacijos laikui. Nemažas būrys naujų gyventojų į šiuos būstus žada sugrįžti per šventes, keltais per Klaipėdos jūrų uostą. 

 Susirgimų dėl koronaviruso COVID –19 rajone  iki šios dienos nėra užfiksuota. Po to, kai susirgimas buvo nustatytas Lazdijų ligoninėje dirbusiam marijampoliečiui gydytojui, kuris Lazdijų ligoninėje budėdavo,  tyrimai dėl galimo užsikrėtimo buvo atlikti su juo kontaktavusiems medikams ir pacientams. Visų jų tyrimų rezultatai yra neigiami. Sveikatos apsaugos ministras šiandien spaudos konferencijoje paskelbė naujus su virusine infekcija COVID – 19 susijusius duomenis: sergančiųjų skaičius šio ryto duomenimis Lietuvoje buvo 999, naujai nustatytas susirgimas 44 asmenims. Pirmą kartą nuo pandemijos pradžios gera žinia – po pakartotinių tyrimų nustatyta, jog 54 sirgusieji gyventojai pasveiko.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

O tai čia geras pavyzdys sėdėti uždaroje patalpoje be kaukių???? Ką jūs darot kaimiečiai?

Ruošiame žemę pavasarinei sėjai, nes reiks jus, nežinančius ką daro kaimo žmogus per visą savo gyvenimą, maitinti.

Tai eik dirbt, nerasinejes, kaimieti

O tu "miestieti" ar jau išmetei iš kišenių plūgo rankenas?

Už apsauginiu asmens apsaugos priemonių nedevejima visiems 3 ims po ATP ir bauda.

A tai policija nieko,gal bijo, kad negaus ,,kapeikų,,, Vilma pasidomeki,kas ir kaip nubaudė už privalomu apsauginiu priemonių nenaudojima viešose vietose.