Svarbi žinia: bus griežtai ribojamas įvažiavimas ir į Lazdijus, Veisiejus

Šiandien Vyriausybės posėdyje priimti griežti nutarimai dėl asmenų judėjimo apribojimo Velykų švenčių dienomis. Premjeras Saulius Skvernelis informavo, kad piliečių judėjimas šalies viduje įvedamas  nuo balandžio 10 dienos, 20 valandos iki balandžio 13 dienos,  20 valandos.

Svarbu tai, kad numatytos ir kelios išimtys:  gyventojai į kitus miestus ir savivaldybes galės vykti tik jei turi ten jiems nuosavybės teise priklausančius būstus, taip pat darbo reikalais, į laidotuves ar gydymo įstaigas.

Vyriausybės nutarimą dėl judėjimo ribojimo per Velykas ir jo vykdymo užtikrinimą mūsų rajone jau šiandien aptarė merė Ausma Miškinienė, kiti savivaldybės vadovai bei Lazdijų rajono policijos komisariato viršininkas Vidmantas Kondrackis. Jis informavo, kad yra numatyta uždaryti įvažiavimus į du mūsų rajone esančius miestus –   Lazdijus ir Veisiejus. Prie pagrindinių įvažiavimų į miestus budės mobilūs policijos patrulių ekipažai, bus pastatyti nauji, įvažiavimą į miestus ribojantys kelio ženklai. Judėjimas bus kontroliuojamas ir įvairiomis techninėmis priemonėmis – vaizdo kameromis, dronais ir kitomis, kuriomis galima skenuoti automobilių numerius ir aiškintis, kam jie priklauso.

Lazdijų rajone eismą ribojantys kelio ženklai bus pastatyti ir policijos ekipažai budės prie įvažiavimo į Lazdijus ties Seinų, Sodų, Kauno, Dariaus ir Girėno, Vytauto bei Vilniaus gatvių sankirta. Taip pat ties įvažiavimu į Veisiejus keliu nuo Leipalingio.  

Atkreipiame dėmesį, kad atidžiausiai bus kontroliuojami į miestus atvykstantys automobiliai. Pasak S. Skvernelio, suprantama, kad visų įvažiuojančiųjų fiziškai 100 proc. patikrinti neįmanoma, todėl labai prašoma ir visuomenės pilietiškumo. Tikimasi, kad piliečiai pastebėję nepažįstamą automobilį ar žmones, apie tai informuos policiją. Savaitgalį taip pat akylai bus vykdoma ir saviizoliaciją atliekančių asmenų kontrolė -  jei būtų nustatyta, jog jie pažeidė karantino taisyklių režimą, būtų baudžiami didelėmis piniginėmis nuobaudomis, kurios šiuo metu jau galioja.

Taigi, labai svarbu Velykų dienomis parodyti susitelkimą  dėl savęs ir dėl savo artimųjų. Po švenčių paaiškės, kaip mes laikėmės rekomendacijų nekeliauti,  neturėti socialinių kontaktų. Jei susirgimų padaugės, Vyriausybė dar labiau griežtins karantiną ir jo apribojimus. Jei sugebėsime išsilaikyti – karantino sąlygos bus švelninamos, pirmiausia atleidžiant apribojimus smulkiajam ir vidutiniam verslui.

Lazdijų r. sav. inf.

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Į Veisiejus plauksiu ežeru...Ir papūskit į nosį...

Ten zenius taves su sakem lauks.

Tada aš ledu ledu ,per avižas ir...DAMKĖSE !!!

Oi, kaip seniai šitaip smagiai juokiaus, net pro ašaras

Sauliau baik sejalka taisyt darbas laukia.