A. Mikelionis: Lazdijai gali tapti sėkmingai su koronavirusu kovojančia savivaldybe

Dar, atrodo, ne taip ir seniai sutikome Naujuosius metus ir kėlėme taurę už geresnę ir šviesesnę ateitį bei visi tikėjomės, kad mūsų norai išsipildys ir taip bus iš tikrųjų. Ar kas nors tuomet galėjo pagalvoti, kad dar net neprabėgus trims šių metų mėnesiams kažkur tolimoje Kinijoje užgimusi pavojinga grėsmė jau realiai belsis į kiekvieno mūsų gyvenimą, o mūsų kasdienybę praktiškai apvers aukštyn kojomis, ir mes visi iškrisime iš bendro gyvenimo ritmo ir tempo.
Gyvenime pasitaiko tokių atvejų, kad didelė yda ar silpnybė netikėtai gali virsti stiprybe ir dideliu privalumu. Lazdijų rajonas nuo seno garsėjo kaip kaimiškasis. Šiuolaikiniame kontekste tai buvo laikoma nemenka silpnybe. Gyvena mažai žmonių, mažas jų tankumas, toli didieji miestai ir dėl to prastokai išvystyta infrastruktūra. Žinoma, kiekvienam argumentui galima surasti kontrargumentą ir paminėti, kad Lazdijuose nėra fabrikų ir milžiniškų automobilių kiekių, kurie teršia orą, tad turime švarią ir tikrai gražią gamtą, išvengiame didmiesčio streso, kai milžiniškose automobilių ir žmonių spūstyse gaištamas brangus laikas. Tad kiekvienas iš mūsų turi teisę ir galimybę rinktis, kur jam gyventi. Bet sudarant savivaldybių reitingus tokia atskirtis laikoma nemenku minusu ir tikėtis, kad Lazdijai ar koks nors kitas kaimiškas Lietuvos rajonas reitinguose atsidurtų tarp lyderių, nėra realu. Deja, esame laikomi antra Lietuva.
Bet kai grėsmingas koronavirusas tapo realybe ir kiekvienas iš mūsų savo kailiu gerai pajutome jo priartėjimą ir realią grėsmę, matome, kad gyvenimas kaimiškame rajone turi daug privalumų. Žmonių Lazdijų rajone nėra daug, tad tokios krizės atveju daug lengviau yra valdyti jų srautus ir žmonėms kylančią grėsmę.
Šiuo metu itin sunkiai, atkakliai ir atsakingai dirba rajono savivaldybė su jos vadovais. Šiuo atveju nesvarbu, kokių politinių pažiūrų esame, turime rajono valdžią remti ir visiškai ja pasikliauti, nes dabar paprasčiausiai nėra tinkamas laikas politiniams ginčams ar diskusijoms – tai palikime tiems laikams, kai sėkmingai įveiksime šią krizę. Jau dabar galime Lazdijų rajono valdžiai padėkoti už viską, ką padarė koronaviruso krizės ir karantino metu. Lai mūsų parama ir geranoriškumas padeda jai ištverti tikrai nemenkus dabarties iššūkius.
Ypač saugokime Lazdijų rajono medikus. Mes jau esame jiems be galo dėkingi už tai, kiek jėgų jie skiria ne tik šiuo neeiliniu metu. Jeigu nesaugosime savo medikų ir jais visiškai nesirūpinsime, tai kas tuomet pasirūpins mumis, kai to labiausiai reiks?
Kartais būna, kad sunkiausia gyvenime daryti paprastus ir elementarius darbus. Turime rūpintis ne tik savimi, bet ir kitais. Dar niekada paprasti ir elementarūs dalykai kasdieniame mūsų gyvenime nebuvo tokie svarbūs.
Lazdijų savivaldybė turi visas galimybes tapti viena iš geriausiai su koronaviruso krize ir iš to kylančia grėsme besitvarkančių savivaldybių visoje respublikoje. Turime kaip niekad gerai išnaudoti savo stipriąsias savybes ir tikėtis, kad su visų geros valios žmonių pagalba sėkmingai nugalėsime tikrai didžiausią krizę per visą atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės istoriją.
Algimantas Mikelionis

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Kodėl ne žodžio apie valstiečius ? Netvarka.....

puikus straipsnis,aktualus siom dienom ,dekojame uz supratinguma

Kažkas atsitiko... Nei vieno blogo žodžio apie valdžią...

Kodėl turi būti blogi žodžiai? Kaip yra, taip ir parašyta.

o tai ta bloga valdžia taip staigiai jau gera ir net ir alguciui? įdomu.

Isgyvenom caro valdyma, isgyvensim ir virusa!

Žlugo Artūras,žlugs ir Mikelionis su savo muilo pamazgomis.

Valdžios keičiasi, bet visada bus žurnalistų, kurie jas kritikuoja. Ne vienas, tai kitas ar dar kitas. Čia ne Baltarusija, kur valdžia neklysta ir daro tik gerus darbus.

pharmempire invite codes<br> <br> affiliate marketing for beginners free<br> <br> work from home jobs for extra income<br> <br> pharm empire<br> <br> <br> <br> My blog: <a href="http://csajosbuli.horimedia.com/community/profile/karolynlaforest/">making money with natural supplements</a>

pandemijos sukeltas karantinas yra tukstanti kartu geriau ,nei tas karantinas , kuriame uzdareme vieni kitus,atimdami vieni is kitu galimybe dirbti ,turint net ir geriausius diplomus,saipemes is kitu zmoniu neklystanciuose savaitrasciuose ,o veliau apsimete geraisiais samarieciais deklaravome pagalba zmonems,o viduje tebuvome trokstantys sunaikinti tuos,kurie ne su mumis

na neskiesk, konkursai skelbiami viešai ko iki šio valdžios pasikeitimo niekada nebuvo. Tai kur gi tie su geriausiais diplomais? Tegul stoja į konkursus kas stojo jau ir dirba.

na neskiesk, konkursai skelbiami viešai ko iki šio valdžios pasikeitimo niekada nebuvo. Tai kur gi tie su geriausiais diplomais? Tegul stoja į konkursus kas stojo jau ir dirba.