A. Mikelionis: kodėl valstiečiai, turėdami visą valdžią rajone, vis dar ieško priešų?

Netrukus Kovo 11-ąją minėsime atgautos Lietuvos nepriklausomybės trisdešimtmetį. Kai gerai pagalvoji, jau iš tiesų nemažai metų esame laisvi ir nepriklausomi, o mūsų šalyje galioja demokratija. Bene didžiausias demokratijos pasiekimas yra žodžio laisvė. Smagu, kad galime laisvai ir netrukdomai reikšti savo nuomonę, mintis ir svarstymus.
Lietuvą nuo pat 1990-ųjų valdė įvairios politinės jėgos ir visos jos laisvos spaudos ir kitų žiniasklaidos priemonių buvo stipriau ar silpniau kritikuojamos. Jeigu ne laisva ir nepriklausoma spauda, mūsų šalyje politikams būtų pavykę nuslėpti daug blogų dalykų ir reiškinių. Atrodo, jau praėjo trisdešimt metų gyvenant laisvėje ir laisvai spaudai niekas neturėtų grėsti, o žurnalistai turėtų būti visuomenėje itin gerbiami, nes jie atstovauja visuomenės interesui apie valdžią žinoti viską, ypač apie jos daromas klaidas. Per trisdešimt metų Lietuvą valdė įvairios politinės partijos. Visos jos be išimties padarė gerų darbų, bet dažnai ir klydo. 2016 m. į valdžią atėjus Valstiečių ir žaliųjų sąjungai susidarė toks įspūdis, kad spauda turi vėl iš naujo apginti savo teisę kritikuoti valdžią. Nė viena anksčiau Lietuvą valdžiusi politinė jėga taip jautriai ir skausmingai nereagavo į kritiką kaip valstiečiai ir jų vadas R. Karbauskis. Tai lėmė daug priežasčių, bet svarbiausia iš jų ta, kad valstiečiai save laikė ir tebelaiko vienintele teisinga ir neklystančia politine jėga.
Šiandien norėtųsi pakalbėti apie Lazdijų rajoną, kur praėjusių metų pavasarį savivaldos rinkimus laimėjo valstiečiai, o mere tapo jų atstovė A. Miškinienė. Atrodytų, pagaliau išmušė jų valanda ir visi koziriai jų rankose: tik imk ir valdyk. Juk palankesnių sąlygų vargu ar bus. Visos buvusios rajono valdžios iki tol prisidėjo prie Lazdijų rajono progreso ir klestėjimo. Bet visos jos klydo ir buvo aštriai kritikuojamos spaudos. Bene daugiausia kritikos sulaukė ilgai valdžioje buvęs meras A. Margelis ir jo vadovaujamas Lazdijų konservatorių skyrius.
Visiškai natūralu, kad į valdžią atėjus valstiečiams ir merei A. Miškinienei, jiems pradėjus dirbti, klaidų padarė ir ši politinė jėga. Juk kas nedirba, tas neklysta. Atrodo, viskas demokratijoje taip ir turi būti – valdžia dirba, o spauda pamato iškylančias problemas, padarytas klaidas ir jas paviešina. Bet valstiečiai kitaip nei kitos rajoną valdžiusios partijos – klaidų nepripažįsta ir visą kritiką vadina purvo liejimu. Įspūdis toks, lyg Lazdijų rajonas būtų Indija, o valstiečių valdžia šventa karvė, kurios, gink Dieve, jokiu būdu negalima kritikuoti. Tad pagal rajono valstiečių logiką Lazdijuose yra tokia realybė: rajono valdžia daro vien gerus darbus, o žurnalistai, tiksliau pasakius, vienas iš jų, kritikuoja valdžią, lyg tai būtų itin didelis nusikaltimas demokratinėje valstybėje. Tik Lazdijų rajono valstiečiai ir merė A. Miškinienė turėtų įsidėmėti, kad geriau vienas atviras kritikas nei šimtas padlaižių ir suokiančių lakštingalų.
Ypač stebina Lazdijų valstiečių skyriaus pirmininko B. Rūtelionio teiginiai. Tik kalbėdamas ponas Benius turėtų būti sąžiningas iki galo ir nepamiršti netolimos praeities. B. Rūtelionis itin piktinasi žurnalisto kritika, bet ima ir pamiršta, kad praeityje pats itin aštriai ir aršiai kritikavo buvusį merą A. Margelį. Ne tik kritikavo, bet ir liejo ant jo purvą milžiniškais kiekiais. Apskritai neduoda ramybės toks klausimas: už ką Benius taip aršiai nekenčia A. Margelio? Ką tokio itin blogo pastarasis padarė B. Rūtelioniui? To turbūt nežino net pats Benius. Be to, A. Margelio jau seniai nėra valdžioje, gal jau jį reikėtų pamiršti ir pasakyti kažką naujo. Deja, kiek beskaitytum B. Rūtelionio reiškiamas nuomones laikraštyje, neišgirsi nieko naujo: tos pačios jau daug sykių girdėtos kalbos ir verksmai dėl niekšų žurnalistų ir A. Margelio. Beniau, gal nustokite mokyti raštingus žurnalistus rašyti, nes jie juk nemoko jūsų ūkininkauti. Kai kiekvienas dirbs savo darbą ir valdžia kuo mažiau kišis į kitų profesijų atstovų gyvenimą, tuomet mūsų šalis ir rajonas iš tiesų suklestės.
Bet tikriausiai B. Rūtelionis kitaip nemoka, ir naivu būtų tikėtis, kad jis nors truputį pasikeis. Juk kartą pabuvęs kolchozo pirmininku vargu ar atsikratysi kai kurių įpročių. Sovietmečiu buvo viena teisinga komunistų partija ir viena tiesa. Gal Beniui ir dabar atrodo, kad tėra vienintelė teisinga valstiečių partija ir viena jos tiesa? Kažkaip kraupu darosi pagalvojus, kad taip mąstantis žmogus yra Lazdijų rajono valstiečių skyriaus pirmininkas. Juk jo elgesys ir kalbos, kuriose jis niekaip nenustoja ieškoti priešų, primena patį gūdžiausią sovietmetį.
O juk po praėjusį pavasarį valstiečių laimėtų savivaldos ir mero rinkimų viskas turėjo būti taip gera ir gražu. Juk Benius ir jo vadovaujami valstiečiai net asmeninę žurnalistę turi. Tad niekas neturėjo temdyti giedros žalios padangės virš Lazdijų rajono. Gal ne veltui Benius, anksčiau minėjęs apie pasitraukimą iš politikos, įgavo antrą kvėpavimą ir lyg ant sparnų beveik kiekvieną dieną lankosi savivaldybėje. Juk jo vadovaujamame kolchoze tikrai kur nors kabėjo šūkis apie atėjusįjį visiems laikams. Bet tegul Benius nepamiršta, kad nei jis, nei valstiečiai nebus Lazdijų valdžioje visiems laikams ir niekada nebus taip, kad laisva spauda nerašytų apie valdžios daromas klaidas.           

Algimantas Mikelionis

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Čia jau paranoja.Alguci,nenusibodo?

Kiba neteisybę Mikelionis parašė?

lyg tai buvusieji neiesko priesu ,ne tik iesko ,bet dar ir kerstauja,taip ,kad koronos virusas sutaikys visus

Mere parasykite ar yra numatyta siemet uzdaryti kai kuriuos kulturos namus ir bibliotekas, zmones jau gasdinami kad neteks darbo ir bus atleidziami po triju menesiu? O gal tai tik pries rinkimus pilamas purvas ant valstieciu?

Kai kurias bibliotekas kaimo seniai uždaryt reikėjo.

Netau sprest.

Jis tikrai ligonis.Tas pats per tą patį.Jau nebejuokinga.

Autorius dar palyginus neseniai kritikuoja valstiečius, o Benius jau trisdešimt metų kalba nesąmones ir jo gerbėjams tai skamba nuostabiai. Ar ne Stase?

Looking for some sketchy underground deals on diabetes medication? Try searching for <br> <br> diabetes meds for sale online Cheap insulin delivery<br> <br> Prescription-free Prandin for sale Januvia delivered by mail, no prescription<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my webpage ... <a href="http://tspid.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=143005">Buy diabetes medication from a trusted source</a>

Šaunuolis Mikelionis. Š... ir reikia š... vadinti.

Mikelionis-šūdas? Čia gal jo antras vardas?O ką,tinka....

Kuo pats kvepi, tuo ir kitą tepi.

Ausma uzdaryk mokyklu bibliotekas o kaimuose bibliotekas palik ir rudiene su pavaduotoja vyk....

Valstiečiai tikri nepraustaburniai, nes komentuodami vien lieja tulžį ir purvą. Tad, mielieji, gal nesistebėkit, kad jus dėlto kritikuoja. Jūsų kultūros lygis žemiau nulio.

Aš ne valstietis, bet nuo tos mikelionio kritikos jau bloga darosi

Taip kritika reikalinga, nes Jeigu ne Algis, tai nieko nezinotume apie sita gandragalviu buri.

tai kodel apie antaky nieko nerasai antakis tai prisidirbes su savo aferom o valstieciai bus dar matyt kokiu keliu eis

Taigi apie A.Margelį krūvas laikraščių prirašė V.Danauskienė. Negi dar tau to mažai. Bet iš jos rašinių nieko nesigavo, nes buvęs meras yra laisvas ir nesėdi. Taigi kur logika: neva darė aferas, bet už nieką nenuteistas... Reiškia jokių aferų nebuvo, o tik gandai.

o kaip su plakatu uz 11 tukstanciu kur pinigai bet kazkodel nenori pripazint uz tiek pinigu galima puse namo pastatyt

Klėjus plakatu naudojasi, kas dar neaišku.

Taip ir toliau ,Alguci dunkink situos neismanelius.

Nusivalyk metrinį snarglį ir ruošk pamokas,"dunkintojau"....

Ko dar laukt kur nauja valdžia nueis? Jau dabar tiesiog lekia šunkeliais. Ačiū Algiui, nors šiek tiek informuoja, valdžios nesąmones įvardija. Teisus buvo žvaigždės K.Matulevičius, jo ,,laisvi ir nepriklausomi” žurnalistai V.Danauskienė ir K.Sukackas apie valdžios kelius ir klystkelius nieko nerašo.

Šunys loja, o karavanas eina. Būtų gerai, jei tie skalikai tiksliai įvardintų bent kelias klaidas. O dabar tik pilsto ir pilsto be jokių faktų.

O praeitos savaitės laikraštyje nėra šio protuolio nesąmonių tai net nusipirkau laikraštį ir ramiai paskaitiau.

Nepamiršk nusipirkt, kai bus šio autoriaus straipsnis. Tuomet nusipirksi laikraštį ir skaitysi neramiai.

It's very easy to find out any matter on net as compared to books, as I found this paragraph at this web page.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my blog post; <a href="http://asianmate.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=98924">viagra en ligne sans ordonnance</a>

Tu tikriausiai nesupranti bendrinės lietuvių kalbos, nes jau buvo krūva straipsnių su konkrečiais faktais. Bet kai esi aklas, tai niekas neišgelbės.

Nuo durnumo vaistų nėra. Nenustebk, kai vieną dieną pradėsi neapkęsti valstiečių. Nes nuo aklos meilės iki neapykantos vienas žingsnis.

Tamstai jau matau prasidėjo neapykanta ne tik valstiečiams, bet ir visam pasauliui. Tik patarčiau pirmyn-atgal per dažnai netrypčiot.

Nebuvo ten A.Mikelionio nuomonės. Buvo Beniaus pezalai, apie tai, kad Margelis nupirkęs Lazdijų žvaigždę, kad už Margelio pinigus žvaigždėje šmeižiami patys protingiausi ir doriausi valstiečiai. Ne komentarus rašyk, o fantastinę literatūrą. Kadangi ,,laisvi ir nepriklausomi” žurnalistai K.Sukackas ir V.Danauskienė valdžios kvailysčių ir klystkelių nemato (V.Danauskienė tik kolkas, kol jai tai naudinga) Lazdijų žvaigždės redaktorius nors Mikelionį spausdina. P.S. skaitytojau, ar pasikabinai praeitos savaitės laikraštį su Beniumi prie šventųjų paveikslų?

Ir toliau rasyki,Alguti, apie gandragalviu nesamones kurie daro rajone,nes jau rajonui matos,kad vadovauja Benius su po 20 metu mokslu ,,igytu,,diploma.

Teisingai.Ir dar,Alguti,dažniau rašyk ne tik apie gandragalvių klaidas,bet ir apie apie mūsų,tikrų krašto patriotų -Subingalvių-nuopelnus !!!

o pats Algutis yra šventasis, kad gali visus teisti, kaip manai?

Tai ar autorius visus teisia? Visų pirma neteisia, o tik šiek tiek švelniai ir mandagiai parašo apie Lazdijų valstiečių klaidas. Apie pastarųjų nsąmones reikėtų rašyti žymiai dažniau, aštriau ir kritiškiau. Bet kiti autoriai nieko nerašo, nes negali dėl gerai žainomų priežaščių.

„Bet kiti autoriai nieko nerašo, nes negali dėl gerai žainomų priežaščių“. Visiškai teisingai. Tik vienas samdinys-„algucis“ protingas, o visi kiti tik durni ir kvaili. Ir kas jam tokio proto įdėjo? Gal Didysis Antakis?

Būk geras atsakyk į du klausimus, bet nuoširdžiai: kas buvo spaudoje daugiau kritikuojamas: A.Margelis, kai buvo meras ar dabartinė merė A.Miškinienė? Ar per savo darbo metus dabartinė valdžia nepadarė nei vienos klaidos?

Tai aišku naujoji merė ir žinoma, kad pagal užsakymą. Juk „algucis“ daugiau apie nieką ir net nerašo. O apie klaidas yra geras posakis: kas nedirba tas ir klaidų nedaro. Kas yra klaida? Dažnai šiandien atrodanti klaida po kažkiek laiko pasirodo kaip gana protingas žingsnis. O išvien loti ir loti nemanau, kad tai labai protinga...

maximizing pharmacy affiliate earnings<br> <br> How to become a successful supplements affiliate marketer<br> <br> work from home jobs no experience<br> <br> top paying affiliate programs for herbal supplements<br> <br> <br> <br> Visit my web page <a href="https://www.augustineunion.com/community/profile/biancaakhurst43/">Simple steps for joining a supplements affiliate program</a>

Gerb ponai mere jos pavaduotojai ir visi kiti o ar zinote kad kulturos namai, bibliotekos, seniunijos, sporto sale, jaunimo centras neaprupinti dezinfikacijos priemonem o eiliniai zmones dirba.ka rajone veikia visuomenes sveikatos centras? Ar kas nors ka nors musu rajone veikia kodel nera jokios informacijos.

Gal valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba galetu pasirupinti viesuju savivaldybes istaigu aprupinimu dezinfekcinem priemonem.

Eitumei ten daryt savo dezinfekcijos?

Teisingai pastebėjote, - „Algucis“ jau rašo pasakas. Pats skaičiau vakarykštėj Žvaigždėj. Ir iki ko žmogus nusirita... Gal jau jį seniai tas virusas paveikė...

Bene didžiausia Dievo dovana yra humoro jausmas. Gaila, kai žmogus jo neturi ir nesupranta. Nejaugi nesupratai, kad tai humoras? Tiesiog tavęs gaila. Bet visi valstiečių gerbėjau yra buki. Tai jų išskirtinis bruožas.

Negailėk manęs, gailėk „Algucio“, o apie bukuma ne tamstai spręst.

Maniau, kad esi bukas, bet tavo įrašai įrodo, kad esi bukesnis už buką.

Hi there, all the time i used to check weblog posts here in the early hours <br> <br> in the morning, since i enjoy to gain knowledge <br> <br> of more and more.<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my homepage - <a href="http://classicalmusicmp3freedownload.com/ja/index.php?title=Achat_Rosuvastatin_En_Suisse_Crestor_En_Vente_En_Espagne_Livraison_Discr%C3%A8te">prezzo del rosuvastatin senza ricetta in Italia</a>

Didžiausia Dievo dovana yra sveikata,ir jeigu šitoje dabartinėje situacijoje jūs dar randate laiko ir noro stūmimams vieniems ant kitų ir keršto akcijoms protingiausiuose laikraščiuose,tai nebijote nieko ,nei viruso ,nei ligų,nei paties Dievo

medical professionals money-making strategies<br> <br> therapist gigs and side hustles passive income for doctors in the usa<br> <br> tips for earning passive income as a doctor in canada<br> <br> <br> <br> my blog post <a href="http://csajosbuli.horimedia.com/community/profile/hungsettles861/">best companies for part-time pharmacist jobs</a>

Very descriptive article, I enjoyed that a lot. Will there <br> <br> be a part 2?<br> <br> <br> <br> Here is my web blog ... <a href="https://consuelovita.it/finasteride-and-diabetes-can-finasteride-increase-your-risk-of-developing-diabetes">How Does Finasteride Work?</a>