V. Danauskienė: priimti dovanojamą emociją – sunkus menas (atsakymas A. Mikelioniui)

Šarlis Pero, prancūzų vaikų rašytojas, savo sukurtoje pasakoje apie burtininkę rašo, kaip pamotės su dukra engiama podukra Elenytė, ujama prie juodžiausių darbų, kartą prie šulinio pasėmė ir padavė atsigerti vandens senai moteriškei, kuri pasirodė esanti burtininkė.

Už tavo gerą širdį dovanų tau teikiu: kai tarsi žodelį, tuoj ir iškris iš tavo burnos graži gėlelė ar brangus akmenėlis išriedės“, – taip engiamai ir pamotės nemylimai Elenytei už josios parodytą gerumą atsilygino burtininkė.

Kai mergina grįžo namo, o piktoji pamotė pamatė, kad podukra brangiais deimantais ir kvepiančiomis rožėmis kalba, išsiuntė prie šulinio ir savo tinginę dukrą, idant ši irgi tokių galių įgytų ir abi su močia turtuose vartytųsi.

Tik štai tikroji duktė ne tik nepadavė senutei vandens, o dar ir iškeikė visaip, išsityčiojo iš seno žmogaus. Už tai burtininkė irgi skyrė atpildą – bjaurias rupūžes ir piktas gyvates, kurios kaskart krisdavo nedorėlei iš burnos, vos ji ją praverdavo.

Liaudies patarlė sako, kad nuo sočios būdos paleisto šuns nėra baisu, kad jis įkąs, o tik erzina, kai jis viauksi. Galima piktintis ir net būtina kritikuoti oponentus, jei tik yra tam argumentų. Bet viauksėti vien tam, kad šeimininkas paplaukiui paglostytų – nei solidu, nei reikia čia save žmonių išjuokai išstatyti.

Paskaičiau Tamstos, kolega, mintis apie saldainių negavusius vaikus ir dėl to užgriuvusį dangų rajono darželiuose ir supratau, kad labai gaila, jog tų lavinamųjų knygelių ir žaidimų, kuriuos šiemet valdžia įteikė rajono vaikų darželiams, nedalijo tuomet, kai Tamstos metų vaikai darželius lankė, ir labai reikėtų tų knygelių dabar rajono suaugusiųjų įstaigoms nupirkti.

Ne savo šeimininko vergai labiausiai nekenčia, o to, kuris tapo laisvas. Linkiu išsilaisvinti iš savo merkantiliško požiūrio. Priimti dovanojamą emociją, o ne saldainį – sunkus menas. Bet jo galime išmokti. Jei tik norėsime.

Vilma Danauskienė

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Na, kad vaikučiams nedavė saldainiu, tai dantukai bus sveikesni, bet , kad nepakvietė dirbančių savivaldybėje prieš Kūčias - baisi Geda.Nejaugi pasidalinti Kalėdaičiais jau nebuvo galimybes, ar jau kisieliui nebeliko nuo Margelio pinigėlių .Geda ,labai didele geda vadovai, tau mere su savo garsiąja komanda.Po aikšte lakstei dvi savaites, o padėkoti ir pažvelgti visiems į akis pritrūkai drąsos . Dar karta-geda.

tiem dirbantiems savivaldybėj,gal jau būtų laikas už savus kalėdaičius nusipirkti ir pasisveikinti(našarninkai amžini),atpraskit vieną kartą ir visiems laikams visko dovanai.Gaunat atlyginimus ir pirkit.Netenkina atlyginimas?niekas nelaiko.Pasėdėti ir paplepėti bus ten kam,galit labai nepergyventi.

Kad vaikai negavo saldainiu tai negrazu. O ir susirinkti visiems buna smagu, bet gal tikrai bijo mere i akis paziureti zmonem?

Taigi mūs mere naisių piziaus bendrapartietė, o pizius Kūčių nešvenčia. Todėl ir negavote paragauti Kalėdaičio ir kisieliaus šv. KŪČIŲ išvakarėse. Kiek žinau tai gavote kalėdinius priedus, tai galėjote susimesti ir nupirkti Kalėdaičių ir kisieliaus. Būtūmėte pakvietę piziaus partietę su savo išgirtąja komanda ir valio, bet kažkodėl jos komandos narių darbe - laisvas grafikas, na nebent reikia įrodymui foto(patarėja turint omeny).Dvaras lieka lieka dvaru...

Gerb. žurnaliste, paskaičiau straipsnį apie premijas šiandienos laikrašty ir verkti noriu. Baisu.

Tai dziaugtis reikia kad padirbejus kelis menesius premijas gavo. Smagu kad seiriju , krosnos ir keli kiti seniunai sitaip gerai "dirbo" .Tik labai gaila vaiku kad senis saltis saldainiu neduoda siemet....

nu va per tokius veiksmus ir krenta merės autoritetas, labai jau neskanu skaityti kaip dalijasi valdiškus pinigus ir dar pagal "gražias akis"- tam davė tiek anam .... Gėda, juk žadėjo, kad visas dėmesys bus rajono o ne savos kišenės gerovei, mere, gal ir nuotraukų mažinkit laikrašty besigirdama nes nesiderina su veiksmais ar ne???

Vilma, paviešinki visa sąrašą ,kurie gavo premijas ir premijų dydi, kad visi gyventojai ir rinkėjai žinotų ir visos valdžios gautų premijų dydi, nes manau gavo ir jie.

buvau kiek šokiruotas, perskaitęs apie tas premijas. rajonas vos kruta, o čia apsidovanoja vos ne sostinės įkainiais. dargi, gretimame puslapyje pasidžiaugta, kad į biudžetą surinkta daugiau pajamų dėka taupymo ir sąžiningai sumokėtų mokesčių. tai dabar reikia taškyti? nieko naujo ant "Marijos žemės" - drakonas mirė, tegyvuoja drakonas.

o kiek buvo atleista per pertvarką? manau, kad labiausia šokiruoti tie žmonės ir jų šeimos, vaikai, nes suprato kam valdžia taupė - tam, kad ponai išsimokėtų tūkstantinias premijas. O atleisti žmonės gavo tik minimumą. Būtų labai gerai pamatyti kiek kas gavo, o kokių profesijų atstovai iš vis negavo ir dėl ko negavo.

o jeigu dar švietimo reformą būtų padarę, tai tada kokio dydžio premijos būtų buvę?

Nuo svietimo ir reikejo pradet.