Hipodromo ateitis – miglota, abi pusės svaidosi kaltinimais

Kol abi pusės nesutaria, hipodromas žlunga.

2012 metais renovuotą ir europietiškoms žirgų varžyboms pritaikytą hipodromą viešajai įstaigai „Lazdijų hipodromas“ nuomojanti Lazdijų rajono savivaldybė neslepia nesanti patenkinta nuomininko veikla. Tiksliau, neveikimu.
„Esame rašę ne vieną raštą su pastabomis, kad įstaiga nesilaiko nuomos sutartyje nurodytų sąlygų. Bijome, kad turtas neprižiūrimas, menksta jo vertė, ir jei nesiimsime artimiausiu laiku jokių priemonių, tiesiog turėsime užžėlusį lauką, apleistus pastatus ir nykstantį objektą, kurio renovacijai išleistos didelės lėšos“, – sako Lazdijų rajono vicemeras Audrius Klėjus.
Tuo tarpu kitas politikas, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys ir VšĮ „Lazdijų hipodromas“ direktorius Vaclovas Macijauskas sako, kad pati savivaldybė daro viską, kad išguitų įstaigą iš Lazdijų.
„Su mumis vienašališkai nutraukė moksleivių ugdymo sutartį, netekome nuolatinių lėšų, kuriomis dengdavome hipodromo priežiūros išlaidas. Nežinau, kokia bus ateitis – esame spaudžiami nutraukti nuomos sutartį“, – teigia V. Macijauskas.
Abi pusės viena kitą atakuoja raštais, kuriuose – abipusiai kaltinimai sutarties sąlygų nesilaikymu.
Savivaldybė piktinasi, kad nenušienauta aplinka, sulaužyti suoleliai, tribūnose pavojingai kabo atsilaisvinę šviestuvai, grasinantys nukristi ant žiūrovų.
„Artėja šildymo sezonas, įstaiga tuo nesirūpina, bijome, kad neužtikrinant tinkamo šildymo tiesiog bus sugadinta infrastruktūra“, – sako A. Klėjus.
V. Macijauskas neslepia, kad lėšų šildymo sezonui įstaigoje nėra, ir jis nemato būdų, kaip jų galėtų atsirasti.
„Vienintelis būdas – įveiklinti hipodromą, nes dabar jis tiesiog stovi ir niekas jame nevyksta“, – teigia verslininkas.
Didžiausias konfliktas – dėl to, kuri šalis turi skirti lėšų hipodromo takui įrengti, mat dabartinis neatitinka varžyboms keliamų reikalavimų.
„Mes rengėme ir laimėjome daugiau nei 60 tūkst. eurų vertės projektą. Tačiau lėšų trūksta. Ankstesnės kadencijos rajono vadovybė buvo priėmusi tarybos sprendimą, kad prisidės trūkstamomis lėšomis. Sprendimas neatšauktas, tačiau ši valdžia jo vykdyti neskuba, o į mūsų paklausimus neduoda atsakymų“, – sako V. Macijauskas.
Jis teigia, kad turėjo atleisti darbuotojus, ir neslepia, kad dabar hipodromo aplinka – iš tiesų apleista.
Spalio 9-ąją abi pusės ketina dar kartą sėsti prie derybų stalo. Kuo pasibaigs tokios derybos – kol kas neaišku. Žirgininkas V. Macijauskas teigia, kad jie sutinka nutraukti sutartį ir net perleisti įstaigą savivaldybei, tačiau tvirtina norintys gauti už tai adekvačią kompensaciją.
Savivaldybė sako negalinti sutikti su privataus verslo sąlygomis ir ieškos būdų susitarti kitu keliu.
Vilma Danauskienė, “Lazdijų žvaigždė”

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Pinigai į balą.

būtina išsiaiškinti kodėl tas takas buvo netinkamai įruoštas ir kas už tai atsakingas? Turi gi pagaliau būti ir atsakomybė už kokybę ir darbų priėmimą.

Kiek prisimenu tai sitas balaganas pastatytas vadovaujant Arturui ir Beniui.Taigi ju reikia ir klausti.

Miglota, tai miglota. Dovanotam arkliui į dantis nežiūri