A. Mikelionis: merės šypsenas šventėse keičia visai kitoks elgesys savivaldybėje

Lazdijų rajono savivaldybės merė A. Miškinienė nuo pat savo darbo šiame poste pradžios pasižymi itin dideliu aktyvumu dalyvaudama įvairiose šventėse, susibūrimuose ir kituose viešuose renginiuose. Tokiu būdu su ja turi galimybę pabendrauti paprasti žmonės. Pastarieji gali su rajono vadove pasikeisti keliais žodžiais, išreikšti savo nuomonę ar išsakyti savo problemas. Merė mielai gyventojus nustatytu laiku priima ir Lazdijų rajono savivaldybėje.
Dalyvaudama viešuose renginiuose Lazdijų rajono savivaldybės merė A. Miškinienė visuomet maloniai šypsosi, spinduliuoja gerą nuotaiką. Iš tikrųjų merė jaunas žmogus, šiais laikais baigė universitetą, dirbo Vilniuje žemės ūkio ministerijoje, kur užėmė tikrai aukštą viceministrės postą. Tad žinodamas visus šiuos faktus ir matydamas malonų merės A. Miškinienės elgesį viešumoje imi ir pagalvoji, kad pagaliau į Lazdijų rajono savivaldybę atėjo nauji ir nuostabūs elgesio tarp vadovybės ir darbuotojų standartai.
Deja, su dideliu nusivylimu ir apgailestavimu tenka konstatuoti, kad puikų merės įvaizdį viešumoje keičia visai kitoks jos elgesys bendraujant su savo pavaldiniais – savivaldybės darbuotojais. Dar rugpjūčio mėnesio pabaigoje vienas Lazdijų laikraštis rašė, kad netrukus iš savo posto bus priversta išeiti Lazdijų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Rosvita Rupšienė. Ši aukšto intelekto ir išsilavinusi moteris sulaukė itin griežtos rajono vadovės kritikos. Na, kai pagalvoji, jeigu R. Rupšienė pastarosios nusipelnė, tai merė tą kritiką ir išsakė. Juk maža kas pasitaiko darbe. Bet dabar jau buvusi Lazdijų rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja teigė, jog tokio tono ir žodyno, kokiu su ja bendravo merė, jai gyvenime dar nebuvo tekę girdėti nė iš vieno vadovo. Paprastai tariant, ponia A. Miškinienė bendraudama su savo pavaldine rėkė ir nerinko žodžių. Tai jau labai blogas ir tiesiog apgailėtinas pavyzdys.
Savivaldybės darbuotojai prasitarė, kad dabar savivaldybėje vyrauja didelė įtampa ir baimės atmosfera, nes darbuotojams dažnai tenka girdėti pakeltą Lazdijų rajono merės A. Miškinienės balsą. Kalbama, kad net kiti rajono vadovai, t. y. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos valdančiosios koalicijos partneriai, girdėdami ponios Ausmos šauksmus, vaikšto susiėmę už galvos ir nedrįsta šiuo klausimu pareikšti merei pastabų. Reikia pabrėžti, kad rėkimas ar pakeltas tonas bendraujant su pavaldiniais, kad ir kaip jų nemėgtum ar tam turėtum net labai rimtą priežastį, yra paties žemiausio lygio vadovo požymis. Kas svarbiausia, kad rėkimu nieko gero nepasieksi, nes tvyrant įtampai ir baimei apie kokybišką darbą negali būti net kalbos. Juo labiau kad merė A. Miškinienė yra baigusi universitetą ir dirbusi Žemės ūkio ministerijoje viceministre, o tai ypač aukštos pareigos. Gal iš tiesų ne veltui kalbama, kad, kai ponia Ausma paliko savo postą Žemės ūkio ministerijoje, jos pavaldiniai labai džiaugėsi? O gal čia išsilavinimas ir ankstesnė darbovietė niekuo dėti? Gal tiesiog toks merės A. Miškinienės charakteris? Bet sakykite, mielieji, kuo šiuo atveju yra kalti jos pavaldiniai – Lazdijų rajono savivaldybės darbuotojai?
Neseniai Lazdijų rajono savivaldybės merė A. Miškinienė pareiškė, kad jos vadovaujamos įstaigos darbuotojai kalba: „Niekada taip sunkiai nedirbome.“ Negi ponia Ausma nesupranta, kad pavaldiniai taip sakydami omeny turi ne darbo sudėtingumą, o tvyrančią baimę ir įtampą savivaldybėje? Galima teigti, kad šiuo metu tvyranti darbinė atmosfera Lazdijų rajono savivaldybėje yra prasčiausia per visą savivaldos istoriją Lazdijuose.
Žinoma, merė A. Miškinienė, kaip ir bet kuris kitas žmogus, gali būti prastos nuotaikos ar pavargusi, ir patys pavaldiniai gali tinkamai neatlikti užduočių ir nusipelnyti pagrįstos kritikos, bet tai nesuteikia poniai Ausmai jokios teisės kalbėti su jais pakeltu tonu ar nepagarbiai. Tai nepridera absoliučiai jokiam vadovui.

Algimantas Mikelionis

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Tu ką nors be to kokia merė neigiama dar gali parašyt?

Kai merė bus teigiama, pirmas apie tai parašysiu.

Algimantai (ar Alguci), geriau mažiau rašyk. Jau iš pirmųjų sakinių tavo rašliavose jaučiamas "užsakomasis straipsnis".

Tamsta, gal jūs parašykit ir pasiūlykit "Lazdijų žvaigždei."

Tikrai teisybė visu 100 proc. , bet Alguti, tau už šios tiesos parašymą gandragalviai neatleis.

Tpfu ant jų.

O gal kas galėtų pakomentuoti kaip Rupšienė bendravo buvusioje darbovietėje - Veisiejų darželyje? čia suveikė bumerangas?

Labai teisingai pastebėta. Bendravimo kultūros jokios. Mandagumas nulinis. Konfliktų ieškotoja , pagaliau iškeliavo iš Lazdijų. Gal Kaunas ragus aplaužys.

Nesutikčiau. Kaip tik, galėčiau pasakyti priešingai, kad buvo pagarba ir zmogiškumas. TAIP, REIKLI, BET TEISINGA. Na, o tinginiams visada netinka, nes juk reikia dirbti, o dar su vaikais

Alguci, tuoj nieks neskaitys tavy, nes viskas apie tą patį senelio pinelio stiliumi. Netobulėji, o tai reiškia kad geriau lipk iš "šitos grūšios" :-)

nu jo pirdinėja "rašytojas" pats kaip tas jo pinelis.... cha cha cha...

Tai ko tuomet jūs skaitot? Vis kiekvieną kartą žadat neskaityt, bet ir jūs ir jūsų chebra skaitot. Niekur nesidėsit ir toliau dar labai ilgai skaitysit...

"Lazdijų žvaigždę" ir "...reklamą" perku, nes tai man įdomūs mūsų krašto laikraščiai. O tamstos Algimanto straipsnius nori ar nenori akimis "permeti". Aš jų stengiuosi neskaityt. Jo išsakytos mintys aiškios ir taip... .Bet: "Niekur nesidėsit...", kaip parašė Klausimas☺

bet jo rašliava manau kerta per laikraščio reitingus., nors jau ne pirmam puslapy būtų nuotrauka tai nereiktų laikraščio nuo vaikų slėpti, kad neišgąsdintų

Tai čia jūs tik taip manot. Pasižiūrėkit į šiame puslapyje esančią apklausą ir į apklausų archyvą, kur klausiama, kuris straipsnis buvo įdomiausias konkretų mėnesį. Šio autoriaus straipsniai visada tarp geriausiai vertinamų skaitytojų, o taip yra todėl, kad be jo daugiau niekas kitas neišdrįsta kritikuoti dabartinės rajono valdžios.

Pritariu, Jums (Anonimas). Jau esu anksčiau rašęs: "nedėkite" jo nuotraukos pirmame puslapyje - dažnai perku laikraštį, o namuose yra vaikų! ☺

Vienas Dievas žino ,kiek jūs, gerbiamasis ,rašysite ir kiek kiti skaitys,juk nei vienas mes nežinome ką mums ruošia rytojus ,o gal ir šiandiena ,gal daugiau pagarbos vieni kitiems.

Mane sukrėtė šiurpuliai, ką aną savaitę išgirdau viešėdama pas tėvus. Pasirodo rajone vyksta sodybų apžiūra-konkursas ir ką Jūs manote papuolė į apžiūrą ir mano tėvų sodyba. Atvyko komisijos nariai, apžiūrinėjo sodybą, o aš sėdėjau prie atidaro lango ir kai išgirdau kaip keikėsi vienas komisijos narys , man buvo jau baisu klausyti jo skambaus ,,žodyno" k.b.p....Nežinau ar jisai kalbėjosi telefonu, ar komisijos nariams kažką pasakojo, nes aš iš gėdos nenorėjau pakelti galvos, bet pamačiau, kad labai nejaukiai jautėsi moterys-komisijos narės ir mano tėvai. Išvykus komisijai paklausiau tėvų kas čia toks nepraustaburnis, o jie man ir sakys taigi čia rajono valstiečių pirmininkas. Taigi gal ir šis žmogus rašydamas šią apžvalgą turi teisę parašyti ir apie merę, nes matomai yra tiesos, kad ir merė kalba pakeltu tonu-čia gal valstiečių tokia saviraiškos forma.

"Nepilk", tu čia ant to Beniaus. Neturi ką komentuoti, tai dar parašyk kaip šlap. Jau nusibodo...

Nevograukit margeliniai čia apie autoriaus drąsą, nes net patys suprantat, kad su ja čia nieko bendro nėra... Kur buvo šito rašliavininko drąsa bei kritiškumas ankstesnių kadencijų metu, kai visa savivaldybė buvo gerai žinom kieno melžiama karvė? Tylėjo, nes koštuvio lyžtelt duodavo... Ar ne nuo tų laikų socialines išmokas iki šiol gaunate ir už jas atidirbinėjate "žurnaliste"? O kalbant apie turinį, tai baisiausia str. žinia: vargšai valdininkai - jiems DYRBT LIEPIA!!!

Na, ponas, čia jau visai nesąmones rašote. Bet juk iš žaliųjų valstiečių ir jų gerbėjų negali tikėtis nei tiesos, nei kultūros, nei logiško mąstymo... Apie kokias čia išmokas kalbate, jeigu už straipsnius yra mokama autorinis atlyginimas (honoraras)?

Pastebėjau, kad šio straipsnio komentaruose visai nerašoma apie jo turinį ir jame pateikiamus faktus. Reiškia, viskas taip ir yra kaip parašyta. O "žalieji valstiečiai" vietoj to, kad išreišktų savo nuomonę kreipia kalbą visai kita linkme ir kaltina autorių patys nežino kuo. Kas baisiausia, kad valtiečiai pateisina apgailėtiną Beniaus ir merės elgesį. Na, bet kokia partija, tokia ir kultūra. Čia nieko nauja, dar per rinkimus buvo aišku, kad taip bus.

...Tylėjo, nes koštuvio lyžtelt duodavo... Tai ir dabar kažko lyžtelk (paprašyk - duos) ir nerašyk daugiau, būki geras...

Nesinervink, Alguci, pats geriau žinai kas, kiek ir už ką tau moka, galėtum ir kitiems margeliniams paaiškint, kad kvailų klausimų nekeltų... Už gaudamas autorinius honorarus toks "puikus žurnalistas" per mėnesį net kruopomis nepramistų...

Parašyk, nes įdomu skaitytojams.

Autorius parašė apie save knygą "Senelio Pinelio svajonė" tai ir toliau svajoja savu stiliumi. Net gėda namų bibliotekoj tokią knygą būtų turėti. O "Žvaigzdei" tokį autorių. Negi nėra Lazdijuose žmogaus kuris mastytų analitiškai, o ne senelio pinelio galva?

Ta knyga ne apie autorių, o humoreskų knyga. Siūlau jums paskaityti literatūros mokslų dr. R.Čičelio šios knygos recenziją, o paskui rašinėti nesąmones.

nereikia man čičelių aš dar pats galiu vertinti šitą pinelį ir jo rašliavą. Man ta jo pinelio knyga - gėda, kad geriau niekam jos nerodyti.

ačiū "Žvaigždės" laikraščiui jau galiu nusipirkti nes jau nėra "tos" nuotraukos pirmam puslapyje.

Na, bet jūs ir bukas. Šiandien šio autoriaus straipsnio "Žvaigždėje" iš vis nebuvo. :)))

Tai jums gėda, kad nesuprantate literatūros

Jus pavydite merei, tai stengiates ja visaip sumenkinti. Auksas ir pelenuose ziba.Tegul eina visi pensininkai ir tinginiai is darbo.DIRBTI BUS KAM

Jūs rasykite Dzūkų ziniose, negi ten jums vietos neliko?

Tai, kad šis autorius rašo abiems laikraščiams.

Kiekvienas esame kviečiami (bent jau retkarčiais) pasinaudoti veidrodžiu. Įsižiūrėti ir pamatyti tą daugybę kaukių, dengiančių tikruosius mūsų veidus. Ir pamatyti rąstus savo akyse dar prieš pastebint krislelį kito akyje. Tai naudinga ir svarbu kiekvienam krikščioniui. Jei nenorime apgaudinėti savęs pačių ir kitų, kartodami gražius žodžius, iš kurių susikuria melagingos pasakos. Nes anksčiau ar vėliau reikės prabusti. Ir patirti skausmingą realybę. Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/komentarai/arturas-kazlauskas-sekmadienio-homilija-apie-rasta-akyje-500-1110680?copied

kokia bebūtų ten recenzija, bet skaitant tą knygą, atpažinau autorių, supratau kad autorius rašo apie save.. ir visuose rajoninės spaudos rašiniuose vienas ir tas pats: kokia bloga merė....gal jau laikas keisti temą? ar sugebėjimai ir baigiasi senelio pinelio svajonėmis??

Na, bet dzūkeliai jūs ir bailiai. Visi varo už akių ir pasirašinėja slapyvardžiais. Nors vienas pasirašykit tikru vardu ir pavarde arba sutikę autorių savo nuomonę į akis pasakykite. Čia taškytis visų gudrūs ir protingi.

Alguci nustok margeliui dziundzera buciuot kitaip jau nebus susitaikyk su tuo.Parasyk kažką kito jau nėra gi ta mūsų mere tokia blogiausia pasaulyje kad nebutu apie ką rasyt

Valstiečių chebra čia gali rašyti ką nori, o autorius pats pasirenka apie ką rašyti laikraštyje. Taip kad jūsų patarimai niekam nereikalingi ir į juos niekas neatsižvelgs. Jums teks toliau ilgai ir nuobodžiai loti čia.

Tai pasakyk tu tam autoriui kad jau ne tik valstiečiams bet ir koncervoms atsibodo tas pats per ta pati progresuoti reikia o ne tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu tu

Nesuprantu, kas verčia jus skaityti šio autoriaus straipsnius. Nepatinka - neskaitykit ir baigtas kriukis.

Siūlyčiau Algimantui M. paskaityti Lazdijų rajono merės straipsnį šiandienos (penktadienio) "Lazdijų žvaigždėje". Pagalvos, prieš kurdamas savo raš... Tikiuosi!

Jeigu prenumeruoju laikraštį, tai noriu jį ir skaityti, bet jeigu ir toliau šito autoriaus blevyzgas spausdins, arba tokius straipsnius kaip pijokas jau susitvarkė ir negeria ( iki pašalpos pritrūko pinigėlių) gaus ir toliau sėkmingai laks, bet laikraštyje jau pakylėtas iki debesų. Arba- nieko nesodinanti ir neauginanti tiek prikonservuoja žiemai, kad užtektų viso kaimo gyventojams - būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Teks visai neskaityti.

As patarciau sitam zmogenui rasyti i Dzuku zinias,tegul skaito tas nesamones margeliniai,nes neveltui yra pasakyta,kad ant durnos galvos ir plaukai neauga.

Valdžia - kaip kirpėjas, kuris kiekvieną sykį kerpa jus ir kiekvieną kartą stebisi: ir kas jus paskutinį kartą taip blogai apkirpo? (Degėsys, Liutauras. Prisiminimų prisiminimai. Vilnius: Alma littera. 2010, 113p.)

Valdžia - kaip kirpėjas, kuris kiekvieną sykį kerpa jus ir kiekvieną kartą stebisi: ir kas jus paskutinį kartą taip blogai apkirpo? (Degėsys, Liutauras. Prisiminimų prisiminimai. Vilnius: Alma littera. 2010, 113p.)