Pedagogai senjorai nenori raudonų kepurių – pakaktų paprasčiausio žmogiško dėmesio

Į susitikimą susirinko solidi smetoniška šeimyna – 17 senjorų pedagogų.

Buvęs Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos geografijos mokytojas ekspertas Jonas Malinauskas su lietuvių kalbos mokytoja Marija Jakulevičiene į Mokslo metų pradžios šventę rugsėjo 2 dieną sukvietė draugėn visus Lazdijų miesto pedagogus senjorus. Jie susirinko į kavinę „Pas Mantą“ ne tik atšvęsti šios jiems brangios datos, bet ir pabendrauti, prisiminti metus, praleistus mokykloje.
Senjorų nuopelnai niekam nerūpi
J. Malinauskas džiaugėsi, kad į susitikimą atėjo net 17 senjorų, taigi, jo žodžiais tariant, susirinko solidi smetoniška šeimyna. Tačiau apgailestavo, kad žmogus, iš dulkės kilęs, dulke ir virsta, o išėjęs iš darbo tampa niekam nereikalingas. Nuo jo visi nusisuka. „Pasakai „laba diena“ buvusiam kolegai, o jis pasižiūri, kodėl jį čia dar ,,kabini“, nenori bendrauti“, – sakė renginio organizatorius. Švietimo darbuotojai, skirtingai nei medikai, esą pamiršta buvusiuosius, nekviečia jų nei į Rugsėjo 1-ąją, nei į Mokytojo dienos, nei į abiturientų atestatų įteikimo bei kitas šventes. Vienas gimnazijos atstovas esą į tokį priekaištą atsakęs: „Negi mums užsidėti raudonas kepuraites ir jums nusilenkti?“ To, susitikimo dalyvių teigimu, tikrai nereikia, pakanka paprasčiausio žmogiško dėmesio. Deja, jo nėra, dėl to visiems skaudu, kad liko užribyje, mokyklai atidavę visą savo širdį, dirbę čia kelis dešimtmečius.
Buvusi mokyklos direktorė Birutė Vanagienė prisiminė nuo 1966 metų iki dabar anapilin išėjusius mokytojus, kurių iš viso – jau 55. Sakė, kad kiekvienąkart, dalyvaudama jų laidotuvėse, jausdavosi taip, tarsi laidotų savo jaunystę... Susirinkusieji iškeliavusiųjų amžinybėn atminimą pagerbė tylos minute.
Po to prasidėjo pamoka, kurios tema „Vakar, šiandien, rytoj“. Pasiūlęs tokį jos pavadinimą J. Malinauskas sakė, kad tarp senjorų yra dvi garsios asmenybės, kurios švietimo sistemoje kol kas yra tuščia vieta. Viena iš jų – B. Vanagienė, buvusi mokyklos direktorė, įkūrusi unikalų, dabar jau apniokotą parką. Jai suteiktas rajono garbės piliečio vardas, ji yra žinoma visoje Lietuvoje ir netgi už jos ribų. „Nepatikėsite, bet net Lenkijoje, Olštyne, žmonės žino humoro grupę „Dzyvų dzyvai“ ir jos vadovę“, – sakė J. Malinauskas, padovanojęs B. Vanagienei knygą apie Sigitą Gedą.
B. Vanagienė linksmai kalbėjo, kad tokį vardą gali gauti kiekvienas, o scenarijus humoro grupei kurianti 40 metų, taigi, ir pats gyvenimas jau tapo komedija. „Dabar mes panašūs į antikvarus, į mus belieka tik pažiūrėti. Mokytojai išugdo literatus, meno, mokslo žmones, nes pastebi jų gabumus ir nukreipia tinkama linkme, todėl garbės piliečių vardų jūs visi verti“, – teigė B. Vanagienė, vardindama Visvaldo Masėno pavardę, kuris buvo garsus aviamodelizmo būrelio įkūrėjas mokykloje, Nijolė Štarolienė beveik 50 metų dainuoja chore „Gaustas“. Lituanistė Marija Jakulevičienė išugdė daug mokinių, gavusių aukščiausius abitūros egzaminų įvertinimus, įvairių respublikinių olimpiadų, konkursų prizininkus. Fizikė Irena Lipeikienė labai griežta buvo, bet visus privertė mokytis, dabar fizikos žinios buvusiems mokiniams praverčia gyvenime, draugaujant su šiuolaikinėmis technologijomis, todėl visi jai yra dėkingi. Puikus matematikas buvo mokytojas Leonas Bliūdžius, o mokytoja Petrutė Šerkšnienė garsėja dar ir savo paveikslais. „Apie visus būtų galima kalbėti ištisas valandas, tik mūsų nuopelnai niekam nerūpi. Esame nereikalingi“, – pabrėžė B. Vanagienė. Anot jos, nesusipratimo auka tapo ir mokytojas J. Malinauskas, turėjęs palikti gimnaziją. Ir, kaip bebūtų gaila, padarytos klaidos niekas neištaisė. Mokytojo vadovaujami mokiniai laimėjo daug olimpiadų, jis pats jau daug metų kasmet parengia Geografijos kalendorių. Mokytojas, kartu visiems dirbant, kur tik reikėdavo, visur padėdavo, niekada nepasakė „ne“. „Mes nenorime jokių kepurių – nei raudonų, nei juodų. Tik norime, kad nors paklaustų, kaip gyvename“, – teigė pedagogė.  
Gimnazija pedagogams užtrenkė duris
Daug šiltų žodžių buvo išsakyta kitam žymiam žmogui, buvusiam technologijų mokytojui Visvaldui Masėnui, turinčiam ne vieną talentą. Tik gaila, kad jis negalėjo įgyvendinti savo jaunystės svajonės ir baigti aviacijos mokslų. Užtat, dirbdamas mokykloje, vadovavo aviamodeliuotojų būreliui. Jame dalyvavę moksleiviai pelnė kupetas apdovanojimų, o jis pats, būdamas 75-erių, gavo diplomą iš Šveicarijos Lozanos tarptautinės aviacijos federacijos prezidento. Diplomas įteiktas už daugiametę veiklą aviacijos srityje ir aviacijos sporto propagavimą. Na, o kiek turi švietimo ministro, rajono merų, Lietuvos aviacijos federacijos ir kitų institucijų diplomų ir padėkų – nė nesuskaičiuotų. Mokytojas prisiminė 1955 metus, kai nebuvo įmanoma įstoti į aviacijos mokyklą, nors biografijoje buvo parašęs, kad yra mergos vaikas, tačiau per mandatinę komisiją jam buvo pagrasinta, kad gali pasakyti tėvo adresą. Mokytojas jaunystėje pradėjo bendradarbiauti rajoniniame laikraštyje, būdamas vos 14 metų, rašė informacijas iš mokyklos gyvenimo, o vėliau – ir apsakymus, apysakas, kito žanro kūrinius. Išleido ne vieną leidinį. Yra parengęs 400 puslapių knygą „Moters portretas“. Po studijų dirbo teisme, vėliau 50 metų – mokykloje. Taigi, kaip pats tvirtino, gyvenimas ne veltui pragyventas. Netgi ir dabar, automobiliu važiuodamas į sodą, vis žvalgosi į gimnazijos langus, todėl žmona dažnai perspėjanti, kad į stulpą neatsitrenktų... Anot jo, neužmirštantis iki šiol ir buvusių kavos pertraukėlių, kai visi pedagogai galėdavo šiltai pabendrauti, pasidalinti patirtimi.
Marija Jakulevičienė, visiems perdavusi kanauninko G. Dovidaičio šventinius linkėjimus būti sveikiems, energingiems ir kad šis susitikimas būtų tęstinis dalykas, kalbėjo: „Vakar mes dirbome iš dūšios, mus gerbė ir tėvai, ir vaikai, ir visa bendruomenė. Šiandien mus gerbia mokiniai, sveikindami su gėlėmis, kai kurie ir ranką pabučiuodami. Tik gimnazija mums užtrenkė duris, nepakviečia į šventę. Bet mes gyvi. O kas bus rytoj, dar pažiūrėsime.“
 Buvusi direktorės pavaduotoja Leokadija Bacevičienė, kalbėdama apie vakar dieną, priminė, kad kažkada mokykloje mokėsi net 1300 moksleivių, o dabar jų ženkliai sumažėję. Nuveikta daug darbų, siekiant akredituotis, kad mokykla taptų gimnazija. Vienas lauke – ne karys, kolektyvas buvo geras ir daug padėjo. Mokytojai buvo vienas kumštis, nors, aišku, neapsieita ir be intrigų. „Aš stengiausi būti taktiška, bet negali būti visiems draugas, jei nori daug padaryti“, – sakė L. Bacevičienė, pridurdama, kad, kai gatvėje pamato buvusius mokytojus, pasijunta, tarsi sutikusi gimines.
Elė Pečiulienė buvo pristatyta kaip moteris, kurią vyras retai mato namuose. Ji nusijuokdama tvirtino esą miegoti tikrai visada pareinanti. Buvusi pedagogė pasakojo apie veiklas Lazdijų trečiojo amžiaus universitete, kurį lanko jau septintus metus. Ji susirinkusiems pasiūlė steigti lazdijiečių mokytojų senjorų klubą.
Apgailestavo dėl sunykusio parko
Dalindamiesi mintimis senjorai mokytojai apgailestavo dėl sunykusio mokyklos parko. Viena susitikimo dalyvė nuoširdžiai pasakojo, kaip jos vyras, grįždamas iš darbo, iš šio parko rožyno dažnai nuskindavo ir parnešdavo jai po rožę. Jų anksčiau ten žydėjo tiek daug, kad niekas ir nepastebėdavo sumažėjusių žiedų... Buvę mokytojai piktinosi, kad gimnazijoje už kabineto durų ištrenktas garbingas apdovanojimas – „Lietuvos karžygio“ statulėlė. Ja Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnaziją prieš 10 metų apdovanojo Lietuvos kariuomenė už tai, kad daugiau kaip dvidešimt abiturientų pasirinko kario kelią – daugiausia visoje šalyje. Užrakintas ir niekam nerodomas ir J. Malinausko muziejus, kuriame sukaupta daug vertingų eksponatų.
 Pedagogai nerimavo ir dėl prastėjančių mokymosi rezultatų. Anksčiau gimnazija pagal mokslo pasiekimus buvo 96-oje vietoje, o dabar – 265-oje. Šiuo metu gimnazijos vadovybėje esą vyrauja nuomonė, kad vaikų žinios – tai vaikų ir tėvų reikalas, bet ne mokyklos. Anksčiau papildomai niekas nesimokė, o pastaruoju metu moksleiviai važiuoja pas korepetitorius net į Alytų, Marijampolę. Visgi senjorai pedagogai pripažino, kad anksčiau dirbti buvo lengviau, nes buvo stabili švietimo sistema, joje nebuvo tiek daug permainų.
Prisiminė liūdnesnių ir juokingų faktų. Daug emocijų visiems sukėlė prisiminimai apie mokykloje vykusius chemijos – ,,stebuklų“ vakarus, per kuriuos mokytojai nenorėdavo budėti, stresuodavo, bijodavo, kad cheminių bandymų sukeltos žiežirbos ir po sijonu sprogs, nes kartais nukentėdavo netgi jų apranga. Pasak B. Vanagienės, tada buvo labai madingi krempleno drabužiai, kuriuose kibirkštys pradegindavo skyles. J. Malinauskas prisiminė, kaip, dar būdamas moksleivis, dirbo laborantu pas savo auklėtoją, šviesios atminties chemijos mokytoją Alytę Radišauskienę, su ja visi ir organizuodavo ,,stebuklų“ vakarus. Vėliau principinga mokytoja atsisakė Lenino medalio, todėl negalėjo turėti auklėjamosios klasės. Tada buvo tokie laikai.
Daug įdomių minčių apie vakar, šiandien ir rytoj, kurių nebūtų įmanoma surašyti netgi į jaučio odą, išsakė ir mokytojai Emilija Pledienė, Nijolė Štarolienė, Leonas Bliūdžius, Liuda Brazienė, Janina Tenienė, Onutė Petuškienė, Petrutė Šerkšnienė, Irena Lipeikienė, Ona Černiauskienė, Danutė Liaukevičienė, susitikimo organizatoriams įteikusi švilpukus, kad šie sušvilptų į telefoną ir vėl visus kaip tuos zuikius iš pasakos kada nors sukviestų į naują susitikimą.
Dauguma senjorų teigė, kad užtarnautas poilsis turi ir savo privalumų, nes niekur nereikia  skubėti, laiką gali praleisti išties turiningai: skaityti, keliauti, susitikti su draugais, dalyvauti Trečiojo amžiaus universiteto užsiėmimuose, atsiduoti kūrybinei veiklai.
Susitikimo organizatorius J. Malinauskas, sukaupęs didžiulį žinių bagažą, iki šiol yra aktyvus gidas, su ekskursantais keliaujantis į Gdanską, Romą, Sankt Peterburgą ir kitus užsienio šalių miestus. Jis, kalbėdamas apie šiandieną, nuogąstavo ir dėl pasaulinių problemų – klimato atšilimo. Anksčiau Islandijoje, Kaukaze kalnuose buvo ledynai, o dabar esą stūkso plikos uolos. Taip pat pranešė įdomią geografinę naujieną. Tiksliai, per kosmosą išmatavus atstumus, paaiškėjo, kad ilgiausia pasaulio upė yra ne Nilas, o Amazonė.

Dalia Juknevičienė, „Lazdijų žvaigždė“

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

tas pedagogas kur darbus dėstė, šiais laikais būtų atleistas už smurtą prieš vaikus....

Cik neapsiverk....... buvo tvarka.. tai nedar visokiom salaseviciutem sakalienem ir kitokiom... nereikejo nei na.....j siusti ar kitaip issidirbinet su savo vaikuciu teisemis

Piyasada birçok farklı takviye markası var ve hangilerinin gerçekten etkili <br> <br> olup olmadığını bilmek imkansız. Neyse ki, köpeğiniz için hangi bakteri türlerinin en iyi sonucu vereceğini bulmanın bazı <br> <br> kolay yolları var ve işte işe yaradığı kanıtlanmış olanlardan bazıları: Köpekler için en iyi 10 probiyotik.<br> <br> <br> <br> 1. kukla. 2.<br> <br> <br> <br> my page ... <a href="http://bernhardbabel.com/url?q=https://gromanbouw.nl/cl/0oqg4zwl">Eczacılıkta en yüksek derece nedir?</a>

Manau, kad tau tai reikėjo, nes ir butum likęs de...

Kopenhag Danimarka'da yapılan yeni bir çalışma, doğum kontrol hapları gibi hormonal kontrasepsiyon alan kadınların depresyon riski altında olduğunu belirtmektedir.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Review my web blog <a href="https://stopcar.ru/bitrix/redirect.php?event1=click_to_call&event2=&event3=&goto=https://stromectol4pro.top/cl/fku63a9a">Elektronik Reçete Hizmeti</a>

Kanseri Tanılı Hastada Hiperbarik oksijen Tedavisi-olgu sunumu Tartışma:<br> <br> Yara örtüleri travma ve kontaminasyondan korunma, infeksiyona dirençli ortam.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my web blog <a href="https://www.raiber.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://whaootelde.es/cl/maai71va">4 dolarlık reçeteli walgreens</a>

I seriously love your website.. Very nice colors & theme.<br> <br> Did you make this site yourself? Please reply back as I'm looking to create my very own blog and want to find out where you <br> <br> got this from or exactly what the theme is called. Cheers!<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> Visit my homepage: lopimune dostępny online w Warszawie - http://genbody.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=694084

Užtat juodą ir vazą pasirinko. O iš tikro ir buvo pagerbti ir prisiminti, tik mažiau verkite.Šeis laikais butute nepadurbę, kiek vaikų prisimena smūgius ir nepagarbą tiej tevams tiek jiems.Dabar mokytojos turi tureti geležinius nervus ir kantrybę. Ačiū už demesį, nepykite, bet teisybė. Džiaukites sulaukę pensijos ir puikiu gyvenimu. Gerbkite šiandien dienos mokytoją, nes žmogus turi būti stiprių nervų.

Manau, kad šie mokytojai (su visa pagarba jiems!) yra per daug susireikšminę, jei nori dalyvauti visose gimnazijoje vykstančiose šventėse. Nematau jokio logiško paaiškinimo, kodėl jie turėtų būti Mokslo metų pradžios ar Atestatų šventės iškilmėse. Dėl Mokytojų dienos, taip, sutinku, nes tai profesinė šventė, o Mokytojas visada yra Mokytojas, kad ir kokio amžiaus būtų...

Siu laiku mokytojams svarbu streikai ir atlyginimai o buve kolegos jiems nesvarbu.gaila.

Daha çok kişiye ulaşması için burada da paylaşmak istedim.<br> <br> Specialist videos'a teşekkürler. ; Burak Konyar, <br> <br> Bass.<br> <br> <br> <br> my web blog: <a href="http://wap.keshka.ru/out.php?url=https://stromectol4pro.top/cl/xfhxz88">Dört Köşede Walmart Eczanesi</a>

Pennsylvania CVS Pharmacy LLC. Phone Directions to 351 <br> <br> S Main St, Wilkes Barre, PA 18701 From: To: Nearby Medical <br> <br> Supplies. AMORY MEDICAL.<br> <br> <br> <br> My web site :: <a href="http://vescodistribution.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=stromectol4pro.top%2Fcl%2F58csfwuehy9">Ups Yoluyla İlaç Gönderebilir miyim</a>

Get access to SingleCare's media kit, press coverage, data stories and surveys, and the latest company news.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Also visit my site; Kısım d medicare kapsamına sahip olup olmadığımı nasıl <br> <br> anlarım - http://tucson-casual-encounters.swampscottlibrary.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bentyl4pro.top%2Fcl%2Fbgv65h3l0p

tai jeigu senjorai susirinko pasidžiaugti vienas kitu, pasidalinti smagiais ir liūdnais prisiminimais, išsakyti savo mintis apie skaudžius dalykus, tai juos reikia už tai smerkti?????? Jeigu tu jau senas, tai net neprasižiok ir tylėk kaip žuvis vandenyje?????????? Kad dauguma dabar dirbančių mokytojų nesugeba palaikyti drausmės, tai faktas. Tik to nenori pripažinti ir pati gimnazija, ir švietimas , ir pati rajono valdžia, juk taip patogiau, nereikia spresti problemų , ar ne? Tik nereikia teisinti tuos, per kurių pamokas mokiniai ne tik rūko elektronines cigaretes, bet ir specialiai prisipirkę bulkučiu demonstratyviai užkandžiauja ir gurkšnoja kokakolą, net kortomis lošia. Taip taip, vaizdelis pamokose gražus. Vaikai parėję iš mokyklos pasakodavo, kad neperseniai gimnaniją palikę senjorai mokėjo mokinius sudominti, įtraukti į darbą, kad nė į galvą jiems neatėjo taip išsidirbinėti. Tai gal paminklą dabar pastatykite ties jauniems pedagogams, kurie nesugeba sudrausminti mokinių ir leidžiasi mokinių siunčiami na...j. Žemai nusilenkime šiems bejėgiams mokytojėliams.

na buvę mokytojai yra buvę ir dabartiniai mokytojai, o juo labiau ir mokiniai daugelis jų jau nepažįsta tai koks tikslas ateiti į mokyklą 09.01 kur jau tavo traukinys nuvažiavęs? Nagi susitikit ir tarp savęs švęskit, nesusireikšminkit mielieji taip geriau atrodysit.

paskaicius kai kuriuos komentarus matosi pagarbos ir tolerancijos nulis...tad belieka jums palinketi to pacio -nulio jums tolerancijos ir pagarbos ,jus to tikrai verti...tegul vaikai jums subines spardo ir nesiskuskite

CVS has been serving the steel industry both in and out of Turkey since its foundation in 1998.<br> <br> Located in the middle of the most prominent manufacturing base of <br> <br> Turkey. CVS is one of the biggest Turkish engineering and manufacturing company.<br> <br> <br> <br> CVS offers economically viable solutions for Meltshops and Rolling Mills and also <br> <br> supplies Engineering.<br> <br> <br> <br> Here is my blog - <a href="http://mrc-3corvettes.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=pievedispaltenna.it%2Fghd0pj">CVS ECZACI 14302 FM 2920 Cad</a>

We excel in delivering the best patient care by offering a <br> <br> complete wholistic health solution". “We believe in a personalised approach to your health needs,<br> <br> and value the trust you place in us to.<br> <br> <br> <br> My webpage eczane kariyeri kanada reddit.<br> <br> - http://pharmaceuticaldiversityinstitute.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bentyl4pro.top%2Fcl%2F0tuhj6a

Mano nuomone - mokytojams senjorams pagerbti yra Mokytojo diena. Ir jeigu tokios šventės mokyklose būna plačiau organizuojamos, jie gali būti pakviečiami. Ir tik ne Rugsėjo pirmoji arba abiturientų atestatų įteikimo diena - tai visai, kaip sakoma, nei prie ko. Na, o jūs gerbiami dabartiniai mokytojai senjorai, prisiminkite kaip savo mokytojavimo metais pagerbdavote tų laikų senjorus? Prisimenate?

Labai gaila, kad mokytojai pasiduoda jonuko keršto planams. Gėda

Temiz, güvenli ve görece ucuzdurlar. Standart odalar 12-15 m2 <br> <br> arası olur. Fiyata internet ve ucuz bir sabah kahvaltısı dahildir.<br> <br> <br> <br> Odada havlu, diş fırçası-macun, ultra dandik permatik, <br> <br> terlik ve uyurken giymeniz için yukata bulunur.<br> <br> Bu tür otellerin şehrin her tarafına yayıldığımı söylemek mümkün.<br> <br> <br> <br> Stop by my web site - <a href="http://pvskyltd.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=bentyl4pro.top%2Fcl%2Fivqb3o">Cialis 20 mg ucuz</a>

Companies that offer Medicare Prescription Drug (Part D) in Michigan. <br> <br> Aetna Medicare. Blue Cross Blue Shield of Michigan. Cigna.<br> <br> Clear Spring Health. Elixir Insurance. Humana.<br> <br> Mutual of Omaha Rx.<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my website; kanada'daki en iyi eczaneler - http://chatbig.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=whaootelde.es%2Fcl%2Ftrctwqk

More Advance Auto Parts at 700 W Memorial Blvd in Lakeland is one of the nation's leading auto parts retailers stocking new and remanufactured automotive parts, 700 W Memorial Blvd, Lakeland, FL 33815; <br> <br> Cross Streets: Between N Ohio Ave and N Lincoln Ave; Phone: Hours: <br> <br> Open Now; Mon: 7:30 am 9:00 pm; Tue: 7:30 am 9:00 pm.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my site - <a href="http://www.bigscreenmachine.com/?URL=bentyl4pro.top%2Fcl%2F026zmuef1f">Bms Diyabet İlaçları</a>

Zimbabve'den Kanada'da eğitim izni için nasıl başvuracağınızı <br> <br> öğrenin. Çalışma izni, uluslararası öğrencilerin yetkili eğitim <br> <br> kurumlarına gitmelerine izin verir.<br> <br> <br> <br> My web site: CVS Healthcare 2019 İncelemede - https://www.familie.pl/przejdz?url=https://linokambarys.lt/cl/kw4i3

Alıntı yapıldığında kaynak gösterimi “Diyetisyenler <br> <br> İçin Hasta İzleme Diyabetli Bireylerde Tıbbi Beslenme Tedavisi Uygulama Algoritması___ 149.<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> my web site: <a href="http://m.epost.co.kr/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=http%3a%2f%2fwhaootelde.es%2Fcl%2Fo8ysdkek6">sırasında ayaktan bir antibakteriyel yönetim müdahalesi</a>

Bu uyarının ardından dört ay sonra ise Küresel Sağlık Zirvesi <br> <br> öncesinde, Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my web blog: Yan Etkiler ve Daha Fazlası - https://svetsadpark.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://gromanbouw.nl/cl/kfww6h6

Messezentrum Salzburg yakınlarındaki oteller: Tripadvisor'da Salzburg <br> <br> için, gezginler tarafindan 597 otel hakkinda yapilmis 0 yorumu okuyun, 50.448 resmi görün ve en iyi fiyatlari bulun.<br> <br> <br> <br> My web-site :: <a href="http://14daygift.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=gromanbouw.nl">Kediler için Daha Fazla Reçeteli İlaç</a>

O Eğer Eczacı Mı sorusuna Hayır cevabı verirse, Kozmetikte Çalışma Belgesini de ayrıca seçer.<br> <br> Artık ÜTS sistemine STE olarak giriş yapabilir.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my page - 608 Vet Practice'de Eczane - https://www.google.co.zw/url?q=https://pievedispaltenna.it/cl/pvhbq

Medikal hastaların kayıtlar tıbbi sağlayıcıları tarafından gizli <br> <br> tutulması için bir hakkı var, ama onlar da bir tıbbi sağlayıcıdan kayıtlarının bir kopyasını talep edebilirsiniz.<br> <br> Bu hak, çeşitli nedenlerden dolayı önemlidir ve federal hukukun parçası neden budur <br> <br> -Sağlık Bilgi Taşınabilirlik ve.<br> <br> <br> <br> my web page; <a href="http://relocationlocal.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=gromanbouw.nl%2F8eyh4yujlz7">Tıbbi Önlükler ve Giysiler</a>

Tokio Bývalý japonský premiér Šinzó Abe, kterého dnes postřelil atentátník, zemřel.<br> <br> Informovaly o tom japonská státní televize <br> <br> NHK a agentura Kjódó, která se odvolává na zdroj <br> <br> z vládní Liberálnědemokratické strany.<br> <br> <br> <br> my web-site: Zolpidem Tartrate ER Jenerik Ambien Cr 12.<br> <br> 5mg Tabletler - http://chamnanm.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=stromectol4pro.top%2Fcl%2F5qytblha

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) zabıta ekipleri, Fatih'teki tarihi Hasan Paşa Han'ın dış cephesine izinsiz asılan reklam panolarını <br> <br> kaldırdı. İBB Zabıta Daire Başkanlığı ile Avrupa Yakası Reklam İlan Denetim Zabıta Amirliği.<br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> <br> My page :: Hastanede Yatan Hastalar için 10 <br> <br> İlaç Güvenliği İpuçları - http://www.calientecasinosresorts.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=linokambarys.lt%2F4n7gfqdu

Araştırma Proje Dersi Seçme Formu (Türkçe Program) ADRES: Ankara Üniversitesi <br> <br> Eczacılık Fakültesi Emniyet Mah. Dögol Cad.<br> <br> No: 4 Posta Kod: 06560 Yenimahalle, Ankara, Türkiye. İLETİŞİM <br> <br> BİLGİLERİ: Santral Tel: 30 00 Faks: 10 81. Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Emniyet Mah.<br> <br> <br> <br> Degol Cd. No:4.<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my blog <a href="https://i-ford.ru/bitrix/click.php?anything=here&goto=https://flonase4pro.top/cl/y0owfn">noida uzantısında çevrimiçi ilaç teslimatı</a>

Ką ten Vanagienė! Mokytojai, kurie išdidžiai pakėlę (o gal nuleidę?) galvas nė nemurmėdami tyliai kenčia, kad tik niekas nesužinotų apie patiriamą gėdą, kai juos mokiniai žemina ir niekina, yra "labiau verti" rajono garbės piliečio vardo?????? Jie net pensijos nesulauks. Nabaaaaagai! Ant paminklo užrašys: nesusitvarkymo su mokiniais auka.

Nejnovější tweety od uživatele ILAC (@ILAC_Official).<br> <br> ILAC is the international cooperation of <br> <br> accreditation bodies that assess & accredit laboratories & inspection bodies <br> <br> against ISO/IEC international standards.<br> <br> <br> <br> My website <a href="https://admiral.fxservice.com/ib/qtable.php?bg=FFFFFF&bgodd=EEEEEE&bgeven=BBBBBB&bghdr=336699&fgodd=000000&fgeven=000000&fghdr=FFFFFF&q=1000000011110000000000000000100000000010000000000000000000000000000000000000000000000000&csp=1&bgttl=FFFFFF&ref=http%3A%2F%2Fgromanbouw.nl%2Fcl%2Fadkijfaxt&refresh=5&fsize=10&font=Verdana&qstr=Quote&bidstr=Bid&askstr=Ask&arrows=0">xanax çekilmesi ile nasıl başa çıkılır</a>

ne vienam gyvenimą sugadino tokios kaip Plėdienė, Lipeikienė ar Bacevičienė :) Paskui gėda buvo ir į akis pažiūrėti , kada " nurašyti" mokiniai tikrai daug ką pasiekė gyvenime :)

Kiek daug pykčio, pagiežos, net linkėjimo senjorams greičiau numirti kai kuriuose komentaruose. Palinkėčiau nueit į bažnyčią pasimelst ir apsivalyt dūšią, bet jūs jau tikraaaaai esate užmiršę kelią tenai. Net per rugsėjo 2 d. bažnyčioj buvo ne daugiau kaip keli desėtkai mokinių ir vos keli mokytojai ir nė vieno gimnazijos vadovo. Žuvis pūsta nuo galvos, auksinė taisyklė. Tai apie kokį jūsų dvasingumą gali būti kalba? Todė tiek daug pamazgų pilate ant pensininkų galvų, net biauru skaityt. Iš pykčio ir pavydo supūsit gyvi, net senatvės nesulauksit. Tai ir įdomu, kokį nekrologą ir ką ant paminklo užrašys?

Faktas, kad dabartiniai mokytojai nesugeba mokinius išmokyti taip, kad puikiai išlaikytų egzaminus. Abiturientai ieško korepetitorių. Gimnazijos pedagogai už papildomą darbą nemažus pinigėlius plėšia, bet net dirbdami su mokiniu akis į akį gerų rezultatų nepasiekia. Mokiniai važiuoja į Alytų, Marijampolę, nemaža dalis kreipiasi į senjorus. Tai ir palyginkite rezultatus: pensininkas sugeba išmokyti, o to nepadaro nei per pamokas, nei korepetitoriaudami tie, kurie dabar vaidina įžeistus ir nuskriaustus. Tai va, kaip yra. Nepaneigsite, mielieji. Tai vieša Lazdijų miesto paslaptis. Tą žino ir gimnazijos vadovybė, bet tyli, nes gėda gimnazijai, žino ir švietimo skyrius, ir kiti aukšti valdininkai, kurių ne vieno vaikui žinias į galvą kimšo mokytojai pensininkai. Žino ir gimnazistai ir gerbia juos. Atsikvošėkit pagaliau ir jeigu jau negerbiat senjorų, tai nors nepilkit visokių nesąmonių ant jų galvų.

GoodRx, ilaçlar için indirimli fiyatları bulan ve size <br> <br> en düşük fiyatı olarak işlemek için kuponu veya Altın kartı <br> <br> kullanmasını isteyin.<br> <br> <br> <br> Here is my page :: <a href="http://ourbigblackpot.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=gromanbouw.nl%2Fcl%2F7deuc">sağlıkta güvenlik kültürü nedir</a>

Öncelİk ‘malİyet’ Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun ilacı <br> <br> geri ödeme perspektifi çerçevesinde incelediği belirtilerek, şunlar kaydedildi: “ tarihli Resmi <br> <br> Gazete’de yayımlanan SGK Genel Sağlık Sigortası Alternatif <br> <br> Geri Ödeme Yönetmeliği’ne göre, ilaçların geri ödemeye alınmasına ilişkin başvurular firmalar tarafından yapılabilir.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my homepage: Meksika'dan Antibiyotikler Çevrimiçi Olarak Güvenli mi?<br> <br> Buradan Öğrenin - http://ibcpharmaceuticals.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=flonase4pro.top%2Fcl%2Fjn8iy

Cinsel işlev bozukluğu yaşayan bir kişinin özellikleri tedavi noktasında farklı süreçler yaşayabilmesi <br> <br> söz konusudur. Öyle ki cinsel işlev bozukluğunun sebepleri oldukça farklıdır ve <br> <br> bu konuda mevcut sorunun tespit edilebilmesi Cinsel İşlev Bozukluğunun Tedavisi süreci için de oldukça önemlidir.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Here is my web page - <a href="http://www.volvoonline.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://flonase4pro.top/cl/3oa82go5">Uyuşturucuya Pragmatik ve Ahlaki Yaklaşımın Değerlendirilmesi</a>