Birutė Vanagienė: ar mes tik antikvarai?

Kai ateina Rugsėjo 1-oji, pradedi mąstyti: kas turi mane pasveikinti su Rugsėjo pirmąja, o gal aš turiu pasveikinti savo buvusius kolegas? Šįmet šią mįslę išsprendė mokytojas Jonas Malinauskas, paskelbęs spaudoje, kad visi dar gyvi esantys Lazdijų M. Gustaičio gimnazijos mokytojai Rugsėjo 1-ąją susitinkame kavinėje. Ačiū jam. Žinoma, liūdna, kad daugiau kaip 50 mokytojų, dirbusių šioje mokykloje, į susitikimą neatėjo, jie ilsisi kapų ramybėje.
Kai ateina Rugsėjo 1-oji, pradedu „perkratinėti“ savo gyvenimo sėkmių ir nesėkmių įvykius. Tada pajunti tuos skirtumus tarp praėjusio ir šio gyvenimo.
Nors esu kilusi iš mužikų, bet „valstiečių“ partija nesižaviu. Būdami valdžioje, švietimą pavertė streikų, nesutarimų ir neaiškių algų politika. Man atrodo, kad jie, šokdami kadrilį (mano jaunystės šokis), dabar jau šoka galopą. Naujas švietimo ministras dabar apie mokslo efektyvumą kalba taip, kaip nosine dangstytis nuo lietaus.
Senieji mokytojai, mokslininkai, profesoriai, žymūs švietėjai, ypač tie, kurie gimę dar prie Smetonos, esame tarsi antikvarai. O ką reiškia žodis antikvaras? Tai daiktai, į kuriuos galima tik pažiūrėti. Kai nusibosta vienatvė, užsiimu romantika. Užsidegu žvakę ir sėdžiu, o kai nusibosta sėdėti, imu skaityti laikraščius. Dažniausiai skaitau politinius straipsnius. Iškart dingsta romantika. Tada žvakę įstatau į dubenį su vandeniu ir deginu tuos straipsnius. Kai susikaupia krūva politinių suodžių, baigiu deginimą. Po šio politinio gaisro įsijungiu televizorių. O čia reklama – įkyri ir nuobodi, tačiau daugeliu atvejų pritaikyta mums – pensininkams. Vaistinių, optikų reklamos kaip tik mums. Gerkite raminamuosius ir nešiokite akinius, skirtus miegui. O miegui skirti akiniai padės geriau matyti sapnus apie šviesią Lietuvos ateitį.
Dabartinė Lazdijų valdžia man primena tarsi didžiulę laboratoriją, kur verda, kunkuliuoja naujos jėgos, idėjos, bet ar tos idėjos palengvins mokytojų darbą, ar primins tik skaitomą knygą, parašytą jiems nesuprantama svetima kalba. O gal tose kalbose išgirsime ir sakinį: „Kaip gyveni, senasis mokytojau?“

Birutė Vanagienė, mokytoja, Lazdijų rajono garbės pilietė.

 

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

Trūksta tik sakinio, kad prie ,,kažko'' gyvent buvo geriau. Perskaičius taip ir norisi paklaust, kiek jums žmones dar liko gyvent, o jūs pilni pykčio, nepasitenkinimo, neigiamų emocijų. Džiaukitės kiekviena diena, gražiai bendraukit su vaikais, anūkais, kaimynais, apart galvoję, kad garbės per mažai ar valdžia kalta.

Ar ne šios mokytojos buvo foto "Pirmyn" reklaminiame rinkimų buklete? Jei taip tada man viskas aišku.

Dabar mokytojams rupi kad tik pakeltu atlyginimus o visa kita.......

Gerb. mokytojai senjorai, net nesmagu skaityti, kad pritrūkot dėmesio. Juk iš tikrųjų daug ir atsakingai dirbot, jums dėkingi jūsų mokiniai, visuomenė. Tai džiaukitės. kad est laisvi nuo darbų, galit skirti laiką sau ir ko jums brautis į tą darbovietę su lazdelėm ar be jų ir kur jaunesnė karta jau jūsų nepažįsta? Susiburkit, bendraukit tarp savęs gi tiek prisiminimų jus sieja ir mokyklą būriu aplankykit laisvu nuo darbo metu, o ne kaltinkit kitus kai patys pasyvūs. Imkit pavyzdį iš Jono Malinausko, Pečiulienės ir kt. Sėkmės Jums ir gražių iniciatyvų.

This is very interesting, You are a very skilled blogger.<br> <br> I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post.<br> <br> <br> <br> Also, I have shared your web site in my social networks!<br> <br> <br> <br> <br> <br> My homepage :: <a href="https://softwdeals.blogspot.com/2022/02/can-you-get-cash-back-from-amazon-gift.html">Software Deal Website Reviews: Can you get cash back from Amazon gift card? Where can I use my Discount Tire Rewards card?</a>

Aš sutinku su Jumis ponia Birute, nes dabartine ,,profesionalu,, komanda tik laikraštyje reklamuojasi ir savo artimus bičiulius įdarbina, kurie pamato, kad reikia dirbti, o nei bum bum nieko nesupranta kaip pvz. garsi teisininke pristatoma buvo jau pabėgo.Tai va valstiečių tokie profesionalai.

Aha. Kai Birutė tempė „Dzyvų dzyvus“, tada visi plojo jai ir nekantriai laukė pasirodymų. O dabar? Ar taip gražu, dzūkeliai???

tie dzyvai buvo nieko idomaus. tikrai bi=uvo daug talentingesniu kolektyvu

Tegul mokytojai išsiperka verslo liudijimus už papildomus vaikų mokymus ne pamokų metu ir deklaruoja pajamas, tada bus aiškus jų atlyginimų dydis. Dabar nėra ko rėkauti dėl mažų algų.

Rita gydyk greičiau sau galvos traumą!

Tas Birutės humoras tai tik ot. Visi vaidinimai apie aną galą, bet kaip kas supranta.

Deja visi iš ano galo ir per gala atėjome į ši pasaulį . Dieve , duok dar Birutei sveikatos, nes tikrai žmogus iš didžiosios raides ir nesvarbu man kieno plakate buvo jos foto.

O man labai svarbu kieno plakate buvo. Tada pagalvoji apie objektyvumą to žmogaus.

Gerbiama direktore, scenariste, režisiere, aktore. Visur taip yra. Suprantamas Jūsų nusivylimas, bet kitaip nebus. Su tuo reikia susitaikyti. Jūs teisingai nusprendėte - surinkti visus buvusius. Taip daro ir buvę ATĮ darbuotojai. Įkurti savo klubą ir ten rinktis. O dabartiniai mokyklos vadovai, darbuotojai per daug užsiėmę, turi savų rūpesčių, kad skirtų laiko senjorams.

Svarbiausia nereikia susireikšminti, gi viskas turi pradžią, turi ir pabaigą nors, kad ir kaip jos nenorėtume.

Visiškai su Jumis sutinku.

ne nu, aš tikrai nesuprantu kodėl nebuvo galima pasikviesti šių garbių senjorų į šventę. Kiek čia mūsų lazdijokų yra. Turim laikytis, gerbt vienas kitą. O ypač tokius žmones, kurie visą save atidavė mokyklai, taigi ir mums, beveik kiekvienam....

Buy Januvia online without anyone bugging you for a prescription. Stick it to <br> <br> the man! Buy Glyburide online without prescription<br> <br> Buy generic Glyburide online without prescription for diabetes <br> <br> Cheap diabetes medication online with free delivery<br> <br> <br> <br> My homepage - <a href="http://www.elimwater.com/en/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=28630">Cheapest Prandin online with delivery</a>

Grąžinkit mok. Malinauską į mokyklą!!!!

Jau laikas gimnazijai suvokti tokių žodžių prasmę: sąžinė, gailestingumas, gerumas. Gyvenimas gražus tik tada, kai žmonės vieni kitus gerbia, myli, atjaučia, negaili šilto žodžio. Pensininkai ne kokie šungrybiai, kad juos galima paspirti koja. Mieli senjorai, mes jus mylime ir žemai lenkiamės už gerus mokinių rezultatus. O mokyklos vadovybei reikia labai gerai pamąstyti, kad už mokymosi rezultatus atsako ne tik patys mokiniai ir jų tėvai, bet , visų pirma, pati gimnazija. Gėda, kad jau eilę metų egzaminų rezultatai labai prasti. Ačiū Vanagienei, kad palietė tokią aktualią ir skaudžią temą apie pagarbą senjorams. Sveikiname juos, kad taip gražiai sutiko Rugsėjo pirmąją. Jūs tikrai ne antikvarai.

Gėda tokiai tautai, kur negerbiamas žilas plaukas. Turbūt Lietuva jau yra ant išsigimimo ribos. Kiek cinizmo jūsų komentaruose. Atrodo, kad net invalido lazdelės pavydima. O kodėl? Taigi kiekvienas senjoras vertas 10 jaunų žmonių, dirbančių gimnazijoje. Teko matyti, kaip gatvėje jau buvę mokiniai bučiavo buvusią mokytoją, dabar jau pensininkę. Ir viskas tuo pasakyta. Atrodo, kad dabartiniai mokyklos pedagogai tuoj pasiūlys senjorams patiems ir nekrologą pasirašyt, juk jų, pagal komentarus, net nepažįsta, o vadovybė laaaaaaaaabai užsiėmus, neturi laiko. Juk net anksčiau dirbusiai ilgametei mokyklos mokytojai Natalei Malinauskienei nekrologą rašė kas? Atspėkit, tai mokytojos pensininkės. Kiekvienas yra susijęs su mokykla. Ir kaip smagu buvo laikraštyje išspausdintoje nuotraukoje pamatyti seniai matytus senjorų veidus. Kiek šviesių atminimų su jais susiję, kiek pagarbos ir dėkingumo mes jiems jaučiame. Skaudu skaityti komentaruose, kad jie jau nurašyti ir privalo laukti gyvenimo pabaigos. Ir nors iš pensijų išgyventi lengva, sunkiausia tai paskutines 3 savaites, bet senjorai optimistai. Kai pasikalbi su jais, tai pilni sumanymų, naujų darbų ir neatrodo, kad griežti dantį ant mokyklos jiems malonumas. Bet jie nedirbo taip, kaip kai kurie dabartiniai aukštai vertinami mokytojai, kurie pamokoje palengvina sau darbą ir rodo visas daktaro Unikausko laidas per televizorių, užuot ruošę mokinius egzaminui. Arba kiti - patys įknibę kažką rašo, turbūt kalbas tiems, kurie patys nesugeba ir gerai atsilygina, o mokiniai be didelio susidomėjimo žiūri pamokose per televizorių transliuojamus filmus ir taip pat kažką rašo ir ruošiasi kitoms pamokoms. Kaip šaunu, panaudojamos naujausios technologijos. Atpažįstate save, gerbiami pedagogai? Tai mūsų vaikų mintys apie jūsų vedamas pamokas ir jų naudingumą. Todėl visai nenuostabu, kad gimnazija anksčiau pagal mokslo pasiekimus buvo 96 vietoje, o dabar nusmuko į 265 -ąją. Įspūdinga. Ką apie tai galvoja rajono valdžia? Gal jau laikas priimti kažkokius sprendimus.

Tai gerai pavažiavo Janina. O dar yra gimnazijoze tokia mokytoja, kuri su mokiniais tik po rajoną ir kalnus gerai laksto (anot vienos pedagogės), o egzaminui paruošti jau nebelieka kvapo. Kur dingot jūs, senieji, jau nurašyti ir paniekinti pedagogai?

Labai teisingai parašyta, nes čia vyksta daug įdomių dalykų, kurių niekas nepastebi. Vaikai pasakoja, kad yra mokinių, kurie elektronines cigaretes rūko klasėje ir mokytojai to net nepastebi, nes nenori pastebėti. Tai kur vadovai, visa aibė specialistų? Kur švietimo specialistai, tegul iślenda iš kabinetų ir pasižiūri, kas vyksta gimnazijoje ir kitose mokyklose.

Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wondering <br> <br> your situation; we have created some nice procedures and we are looking <br> <br> to exchange strategies with other folks, be sure to shoot me an email if interested.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my blog post ... <a href="https://consuelovita.it/finasteride-and-diabetes-can-finasteride-increase-your-risk-of-developing-diabetes">Can Finasteride Increase Diabetes Risk?</a>

Saunuoliai senjorai, kad taip graziai pazymejote rugsejo pirmaja. Tai zmones is Didziosios raides. Jus ne olimpiniai cempionai, kad butu jus galima kaip ugni perduoti is ranku i rankas. As jus visus gerbiu, apkabinu, buciuoju. Aciu, kad jus dar esate.

Nu kaip gražiai giedat ditirambus, o keliolikai mokinių įvarė kompleksus ar pasistengė sugadinti jaunų žmonių gyvenimus? Yra nuotraukoje keletas. O Joneliui eilinė proga apš...ti gimnaziją

jetau,kaip kurie komentatoriai net dusta is pavydo ir lieja pagieza,nepergyvenkite ir jus nusibaigsite....taip taip ne mirsite ,nes tokie ne mirsta o is pavydo nusibaigia,paspringe savo tulzingu pykciu