LRT RADIJAS nuo Veisiejų pradeda laidų ciklą iš Lietuvos mažųjų kultūros sostinių

LRT RADIJO laida „10-12“ pradeda tiesioginių laidų ciklą iš Lietuvos mažųjų kultūros sostinių. Pirmoji transliacija jau šį penktadienį iš Veisiejų.

Per rugpjūtį ir rugsėjį ketinama apsilankyti visuose 10 miestelių, kurie šiemet paskelbti Lietuvos mažosiomis kultūros sostinėmis.

Pasak LRT RADIJO žurnalisto Edvardo Kubiliaus, norima visai Lietuvai parodyti, kad kultūra mažesniuose miesteliuose ir egzistuoja, ir kyla jos lygis.

„Prieš porą metų mano gimtasis Gasčiūnų kaimas irgi buvo paskelbtas mažąja kultūros sostine. Mačiau, kaip šis titulas vietos žmones pakylėjo ir įkvėpė – prie kultūrinio gyvenimo prisidėjo praktiškai visas kaimas, renginiai pasiekė visiškai kitą lygį. Visi šie geri pokyčiai tikrai vyksta ir daugiau Lietuvos vietų, bet jie ne visuomet yra matomi. Todėl mūsų tikslas važiuoti ir skleisti žinią, kad kokybiškos kultūros reikia ne tik didmiesčiams“, – sako E. Kubilius.

Į laidas ketinama kviesti ir vietos žiniasklaidos atstovus. LRT RADIJO žurnalistės Rūtos Kupetytės teigimu, bus įdomu pasižiūrėti, ar keičiasi vietos politikų ir žiniasklaidos santykis.

„Transliuojant LRT laidas iš mažesnių vietovių, dažnai žmonės stebisi, kaip mes sau leidžiame kritiškiau pasižiūrėti į temą arba merui, įtakingam verslininkui užduoti aštresnį klausimą. Deja, bet akivaizdu, kad politika ir verslas daro didelę įtaką regioninei žiniasklaidai. Ir problema čia didelė, nes regioninė žiniasklaida yra populiari“, – sako R. Kupetytė.

Laidose bus diskutuojama, kokio LRT nori vietos gyventojai. Tiesioginiame eteryje susirinkusieji galės išsakyti savo pastabas visuomeninio transliuotojo atstovams. Pasak LRT generalinės direktorės Monikos Garbačiauskaitės-Budrienės, šiomis diskusijomis norima ne tik išgirsti gyventojų nuomonę, bet ir atsiskaityti jiems.

„Šiemet LRT nutarė atsiskaityti ne tik Seimui, bet ir visuomenei – pagal gerąsias Europos praktikas pateikėme išsamią apžvalgą, kokią vertę LRT kuria visuomenei. LRT strategijoje yra tikslas telkti Lietuvos žmones bendriems siekiams, skatinti darnios, bendruomeniškos ir pilietiškos Lietuvos plėtrą, todėl mums labai svarbu išgirsti Lietuvos žmonių poreikius bei lūkesčius. Norime bendrauti su LRT auditorija akis į akį, norime iš pačių sužinoti apie jų džiaugsmus ir skaudulius, kaip sprendžiant jų problemas gali prisidėti LRT. Laikai, kai žiniasklaida su savo klausytojais ir žiūrovais bendravo viena kryptimi, seniai praėjo, tikimės aktyvaus visuomenės dalyvavimo kuriant LRT turinį“, – sakė LRT vadovė M. Garbačiauskaitė-Budrienė.

Laida „10-12“ iš Veisiejų bus transliuojama šį penktadienį, rugpjūčio 2 d., nuo 10:05 iki 12:00 val.

LRT studija įsikurs Veisiejų Santarvės skvere.

Laidą ves du kartus Lietuvą apkeliavę R. Kupetytė ir E. Kubilius.

Šių metų Lietuvos mažosiomis kultūros sostinėmis paskelbti Veisiejai, Žiežmariai, Mosėdis, Liudvinavas, Adomynė, Baisiogala, Vadžgirys, Kuliai, Nemėžis ir Dusetos.

LRT inf.

Autorius: 
Lazdijų žvaigždės inf.

Komentarai

Buvo puiki laida, ačiū! O merei mini gėda, kad žurnalistams konkrečius ir logiškus argumentus parašius iškilo susireikšminimo sindromas. Pati kaip elgias...

nu manau su veisiejiškiu "žvaigžde" tokiu rašytoju ir žurnalistu gėda kartu būti laidoje gi ištisai nusišneka ir savigyra užsiima. O kiti visi labai normaliai kalbėjo ir sėkmės veisiejiškių bendruomenei.

Tai kad ,,nepriklausomas” žurnalistas tik ,,ir ir ir ir” ir nieko konkretaus nesugebėjo pasakyti, nes bijo pačios ,,šauniausios ir demokratiškiausios” Lazdijų valdžios. A.Mikelionis kalbėjo laisvai, užtikrintai, teisybę ir argumentuotai. Gerbiamieji, patys pažiūrėkite LRT mediatekoje laidoje 10-12 (čia ne valstiečių apspangusiems pakalikams). Šiaip tai gerbiama merė pabijojo tiesioginio eterio, matosi, kad norėjo iš anksto suderintų klausimų.

O tai klausyk kokia savigyra užsiėmė A.Mikelionis? Tik pasakė oficialius faktus, kad yra Lietuvos rašytojų sąjungos narys ir jam Kultūros ministerija suteikė meno kūrėjo statusą. Beje, jis vienintelis visame rajone turi tokį įvertinimą ir to nenuneigsi.

O man tie veisiejai labai apleistas miestelis tik labai jau per visur reklamuojamas sabaliausku nors nieko gero ten nemaciau.sitiek pinigu investuta margelio ir vistiek jis man nepatrauklus.gal merei laikas butu pasiziuret kokie projektai buvo vykdomi ir ar jie ivykdyti.

nu jau labai yra kuo "žavėtis" mikelionio "tiesa" ir "argumentais", kad net vedėjai sustabdė ir paprieštaravo, o tik kai pats save gyrėsi tai jau buvo užtikrintas.

Na, valstiečių politikai ir rėmėjai nesuvokia, kad normalioje demokratiškoje valstybėje valdžios kritika yra normalus ir net privalomas dalykas. Jie vargšeliai nesupranta, kad kuo daugiau keiks ir koneveiks A.Mikelionį, tuo labiau skatins jį kritikuoti dabartinę rajono valdžią. Matyt, šiems vargšeliams pataiko į skaudžią vietą, kad taip neriasi iš kailio. Na, bet čia jau valstiečių ir jų aplinkos bėdos... Žuvis pūva nuo galvos - pažiūrėkit kas darosi su valstiečiais Seime - nuo R.Karbauskio iki eilinio partijos nario - negali pakęsti net menkiausios kritikos. Kaip danguje, taip ir žemėje. Kaip Vilniuje, taip ir Lazdijuose.

manau kad tik ne mikelionio kritikos kas klausosi gi kaip į jo agitacijas už buvusį įvertino rajono žmonės visi žino ir jo pletkai nieko nekeičia. Žmonės jau atsirenka ir pažįsta tuos "čiulbėtojus" ir savigyras.

Žinai, čia gerą bajerį suskėlei. Atseit A.Mikelionio kritikos niekas neskaito. Neva niekas neskaito, bet visi valstiečiai ir jų rėmėjai jį keikia ir plūsta. Reiškia skaito ir reaguoja, nes jis ko gero pataiko į skaudžią vietą. Jeigu būtų kaip tu sakai, tuomet niekas į jo staipsnius nereaguotų. Logiška?

Niekas neskaito, bet visi žino, ką jis rašo. :)))