A. Klėjus: nuoširdžiai atsiprašau visų rajono gyventojų

Neklysta tas, kas nedirba. Deja, taip nutiko ir man.
Turėdamas nedidelę politinę patirtį, panašu, jog galėjau pažeisti savivaldybės mero pavaduotojui Vietos savivaldos įstatyme reglamentuotą nuostatą – neužimti kitų atlygintinų pareigų, kurios nesuderinamos su šiuo politiniu postu. Šių metų vasario 19 dieną pradėjau dirbti puse etato Seimo narės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės politinio pasitikėjimo padėjėju. Apie tai iš karto informavau savo tuometinę darbovietę, taip pat ir Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją. Tačiau… Tačiau nežinojau, kad privalau atsisakyti šių politinio pasitikėjimo padėjėjo darbo nepilnu etatu pareigų. Nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia, ir jei ne DELFI, iki šiol būčiau likęs toje klaidoje. Ačiū jiems už tai!
Atsitiko, kaip atsitiko, kaltas, klaidą ištaisiau. Nuoširdžiai atsiprašau visų Lazdijų rajono gyventojų, savivaldybės merės, savo kolegų savivaldybės taryboje ir bendradarbių savivaldybės administracijoje, taip pat gerbiamos Seimo narės, kurią pastačiau į tokią padėtį. Esu pasirengęs atsakomybei ir pats dar tą pačią dieną kreipiausi į savivaldybės Etikos komisiją, prašydamas įvertinti mano netyčinę klaidą, taip pat parašiau prašymą atleisti mane iš Seimo narės padėjėjo pareigų.
Tuos kelis šimtus eurų, kuriuos per šiuos mėnesius gavau kaip Seimo nario politinio pasitikėjimo padėjėjas, paaukosiu labdarai – onkologinėmis ligomis sergančių lazdijiečių asociacijai „Onkologinė savigalba Lazdijuose“. Vakar dėl to sutarėme su asociacijos vadove Dalia Pupininkaite.
Klysti žmogiška, o ištaisyti klaidą – garbinga. Dar kartą atsiprašau visų ir patikinu, jog šią man skirtą skaudžią pamoką išmokau su kaupu. Manau, kad tai bus pamoka ir kitiems jauniems politikams. Dar rinkimų kampanijos metu tiek aš, tiek mano visa komanda pasisakėme už  atvirumą ir skaidrumą politikoje. To siekėme ir sieksime ateityje. Tikiu, kad savo elgesiu įrodysiu, jog esu vertas Jūsų pasitikėjimo dirbti Lazdijų krašto ir jo žmonių labui. Ir kad mūsų koalicijos žadėti pokyčiai mūsų krašte prasideda nuo mūsų, nuo politikų. Ačiū, kad padedate augti.

Audrius Klėjus, vicemeras

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

As netikiu jumis klejau , nu netikiu kad nezinojot .O pinigus gal reiketu gražinti i valstybes biudžeta visus. O paaukoti direktoriaus atlyginima.

"O pinigus gal reiketu gražinti i valstybes biudžeta visus. O paaukoti direktoriaus atlyginima." - nesuprantu Jūsų minties. Ką čia parašėte?

Pritariu.Atėjusi valdžia,atsiprašant tiek š..o primalė,kad baisu.Aš juos rinkau,patikėjau...dabar net iš toli nesimato jų pažadų.Merė arogancijos karalienė,o tas ponas padchalujus,kaip koks šakalas trinasi be naudos.O žadėjo šviesų rytojų...Nusivylusi jumis "ponai prisiekusieji"!!!

Man ir gi įdomu, kodėl pinigų negrąžina į biudžetą, o vaizduoja geradarį aukotoją. Šiaip tai nei kapeika nuo jo nenupuola, o dabar koks geras. Neteisėtais pinigais dar drįsta girtis viešai.

Audrius tuos "pinigus" uždirbo. Kodėl turėtų kažkam grąžinti?

Prakaituodamas. :D

Norėtųsi pažiūrėti, kaip tu ten Seimo narės (io) politinio pasitikėjimo padėjėju (ja) padirbtum. Žinovai...

Kokiu būdu grąžins pinigus į biudžetą? Neįmanomas toks dalykas. Paaukojimas, tai pats logiškiausias sprendimas.

Koks kilnus poelgis! Kad visi taip klaidas ištaisytų, tai būtų geriau gyventi Lietuvoje. Sėkmės.

O gal geriau ju nedarytu.

Mano nuomone - jeigu pinigai iš biudžeto tai yra mokesčių mokėtojų pinigai jam buvo išmokėti ir jis juos gavo neteisėtai tai jie turi būti gražinti atgal ten iš kur buvo gauti. Jis jokiu būdu negali jų niekam aukoti kaip nuosavų - tai ne jo pinigai. Paaiškėjus tokiai situacijai, - jo gauti pinigai yra ne jo. Taigi - reikia ne tik augti, bet ir mokytis...

Teisingai,o dabar save vos ne didvyriu padarė.

Dabar jau pasidarė toks minkštas kaip nesveikos avies vilna. Šlykštu...

O tai sveikos avies vilna kieta - neminkšta? Tikrai, šlykštu...

Pinigus gavo teisėtai: Audrius pinigus uždirbo. Yra Darbo laiko apskaitos žiniaraštis. Jo, gi, nesuklastosi!

Tuos pinigus gaudamas jis visus apgavo. Toks žmogus negali dirbti mero pavaduotoju. Jis ir vėl apgaus kai tik ras galimybę.

Alvydui o is kur tu viska taip zinai ir visus tik komentuoji nejaugi is paskos visur sekioji.turbut ir dirbti tau neteikia o gal darbo metu viska suspeji is valdisko kompiuterio.

Jei gerbi kitus busi gerbiamas kitu.

Yra kita lietuviška patarlė: gerbk save, ir kiti tave gerbs. Taigi Audrius save ir gerbia: dirbo, supratęs, kad darė negerai - nuoširdžiai atsiprašė visų rajono gyventojų. Pagarba.

Prisipažino, kai sužinojo, kad jau kiti žino. Žurnalistė, tipo, parašė, vargšelis tipo atgailauja ir viskas čiki. Moki Alvyduk savo partijos sėbrus gint. :D

Nesu tos partijos narys. Už žmogišką teisingumą pasisakau.

Esi, esi, nors melas jums visiems draugas.

Kvailiui neišaiškinsi, kodėl jis kvailys.

Man atrodo, kad geriausia apsimesti kvailiu ir tipo nežinojau ,kad reikia deklaruoti kita darboviete .Audriau, esi ne tiek jau durnas, kad neturi patirties, tai kaip tu gali užimti vicemero pareigas, koks iš tavęs tada meres pavaduotojas ir kaip tu gali vadovauti taip susitepęs .

Oi, kad tik nebūtų labiau kuo susitepusių negu antraeilės Audriaus pareigos. Nejuokinkit.

Epitetas: "susitepęs" čia visiškai netinkamas. Nejuokinkit - gerai.

Sako audrius savivaldybej labai pasikeles mazai su kuom sveikinasi. Negrazu labai negrazu.tiek andrius tiek ausma zmoniu rinkti ir turi su visais sveikintis nors is etiketo.

o man kiek matau tai sveikinasi su visais, gal tik jums taip rodos.

bet kaip nerandama kuo kaltinti, o kaltinti labai norisi tai ir nesisveikinimą galima prisiminti, o gal kas patikės?

Jergutėliau kiek naujos valdžios pakalikų. Margelis nė pusės tiek neturėjo. Naujos rajono valdančios daugumos šūkis: jei tu ne su mumis, suminsime su kojomis.

O, tai tu tkrai - Krikščionis?!

Gal gaĺejote nors puokštę gėlių nupirkti iš tų pinigėlių,Veisiejų mokyklos jubiliejuje,o tai sėďėjau stadione ir buvo gėda dėl mano gimtinės valdźios, ne dėl to, kad merė neatvyko, jai čia per žema, bet dėl vicemero, kuris sugebėjo ,garbingai mokyklai,jubiliejaus proga atvežti kažkokį popleriaus lapelį, apie mokytojų pagerbimą nebuvo nė kalbos,o juk tiek buvo sveikinimų ir padèkų.Ir nereikia atsiprašinėt, po šito akibrokšto Jūs dar kartą parodėte savo požiūrį ir tikrą veidą

Taigi mere dalyvavo veisiejuose joninese bet labai kazko prastai nusiteikus,atrode pikta.

Gerai, kad nors ir antraeilis žmogus atvažiavo iš rajono. Merė tai pasipūtus. Kažin ko. Gi rinko Veisiejai ją. Nubalsavo kaip liepta. Tai ko dabar negerbia ir nesiteikia atvažiuot. Ar savaitgalis ir su vaikučiais užsiėmusi? Šiaip nei pati mokykla nepagerbė mokytojų, o iš jų pasijuokė tai iš Klėjaus nėr ko norėt. Kur rėmėjų pinigai? Kodėl metėsi mokytojai? Kodėl tik carienė ir ,,garbės" veisiejietis kalbėjo? Kodėl Goberienės nepaminėjo? Gerai, kad ,,mūsų dienos kaip šventė"......

Visi jūs "skaidrūs" kol uodegos kas neprispaudžia. Merė taip pat įstatymus pažeidinėja (beje sąmoningai). Taigi tik gerai paieškok - ir abudu po lygiai "skaidrūs" būsite.

Tu jau čia "skaidrumo" įsikūnijimas :-)

Alvydai, gal tavo vardas Audrius?

Ne, aš Alvydas.