Pasienio fiestoje lazdijiečiai rinko lėšas vėžiu sergantiems vaikučiams

Pasienio fiestoje aktyviai dalyvavo ir asociacija ,,Onkologinė savigalba Lazdijuose”.

Jau 16 kartą nuvilnijo tarptautinė Lazdijų krašto šventė Pasienio fiesta. Joje  aktyviai dalyvavo ir asociacija ,,Onkologinė savigalba Lazdijuose”.
Birželio 8 dieną Kęstučio Žalio vadovaujami žvejai nuo ankstyvo  ryto varžėsi spiningavimo varžybose Akmenių ežere.
O po pietų asociacijos atstovai žygiavo teatralizuotoje šventinėje eisenoje, lydimi Valdo  Mikelionio automobilio, ant kurio kėbulo buvo įrengtas vandens baseinėlis su trykštančiu fontanėliu. Vanduo – ne tik sveikatos, bet ir gyvybės šaltinis. Jis labai pravertė ir eisenos dalyviams, besigelbėjusiems nuo svilinančio karščio. Visi pripažino, kad šiemet šventinė eisena buvo išskirtinė, spalvinga ir nuotaikinga. Joje dalyvavo ypač daug Lazdijų krašto žmonių.
,,Onkologinė savigalba Lazdijuose” atstovai propagavo pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA)  veiklą. Lazdijiečiai yra šios organizacijos nariai. Lazdijų miesto parke, kur vyko šventiniai renginiai, jie turėjo savo palapinę su POLA atributais, dalino įvairius lankstinukus, pristatė Pola kortelės suteikiamas privilegijas sergantiesiems  onkologinėmis ligomis, vykdė labdaringą veiklą – rinko lėšas vėžiu sergantiems vaikučiams. Nors aukojančių nebuvo itin daug, pavyko surinkti  205 eurus. Prie šios kilnios akcijos prisidėjo ir patys asociacijos nariai.
Taip pat renginio metu pristatyti Angelės Janulevičienės paveikslai iš vilnos bei Gintauto Kardoko pagamintos pjaustymo lentelės.
Visi draugiškai stebėjo vietinių saviveiklininkų bei svečių iš Baltarusijos, Ukrainos pasirodymus. Dainavo kartu su Katažina ir “Man-Go” bei kitais atlikėjais. Sutemus žavėjosi parke veikiančia įvairių rajono organizacijų sukurta instaliacijų paroda ,,Mūsų bendrystės skėtis”.
Šventė buvo nuostabi. Į ją susirinko minios žmonių ne tik iš Lazdijų, bet ir iš visos Lietuvos bei užsienio. Buvo labai smagu pajusti su jais didelę bendrystę ir patiems pabūti šios didelės fiestos dalimi.
Asociacijos ,,Onkologinė savigalba Lazdijuose” vadovė Dalė Pupininkaitė visą dieną sukosi renginio sūkuryje, nors pati šiuo metu gydosi chemoterapija po ligos atkryčio. Jos tvirtybė, optimizmas, entuziazmas, atsidavimas žavi visus asociacijos narius. Iš jos mes mokomės gyvenimo džiaugsmo, semiamės tvirtybės ir pasiryžimo nepasiduoti ligai ir jokioms negandoms apskritai.
Visi Tau sakome: ,,Ačiū, kad  esi, miela Dale!”

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Pagarba Jums!!! Linkiu, kad Jūsų rūpestis kitais grįžtų Jums patiems kuo geresne sveikata! (Gaila, kad čia, kur verta komentuoti, komentatoriai tyli...)

Manau Dievas atlygins už geruma.

Tikrai šie žmonės nusipelnė pagarbos. Patys sergantys, bet gerumu dalijasi su kitais. Jie pavyzdys kitiems.

Ne vieną Jų pažįstu. Pagarba šitiems Žmonėms!

Sveikatos ir sėkmės šitiems žmonėms. Aktyvūs, pozityvūs padeda dar ir kitiems. Pagarba Jums.

saunuolei likimo seses ir brolei,linkejimai is norvegijos