Vištų lenktynėse dalyvavęs gaidys nugalėtoju netapo

Penktadienio vakarą Lazdijų miesto parke surengtos antrosios vištų lenktynės.
Varžybos, kurios šįkart nepretendavo vadintis tarptautinėmis – dalyvavo dvi dešimtys Dzūkijos paukščių augintojų – tapo visą savaitgalį Lazdijuose vykusios Pasienio fiestos „Po savo stogu visap patogu“ dalimi.
Užregistruoti savo vištas ir dalyvauti lenktynėse galėjo visi norintieji, o šventės vietoje veikė vištų nuoma. Tiesa, ne viena iš anksto registruota dalyvauti varžybose višta varžybų vietoje nepasirodė, nes, pasak organizatorių, „jau atsidūrė puode su kruopomis“.
Taisyklės nuo pernykštėje Pasienio fiestoje rengtų varžybų nepasikeitė: iš vielos tinklo suformuotas dengtas 10 metrų ilgio takas, kurio viename gale pastatytas narvas su višta. Višta tuo taku kuo greičiau privalo nubėgti iki kitame gale esančio narvo. Visokiais būdais raginamos ir skatinamos šeimininkų sparnuotosios, turėjo nubėgti distanciją tinklo tuneliu.
Tačiau ne visos vištos, užbaigusios distanciją, norėjo ramiai leistis išnešamos iš varžybų vietos – viena juoda sportininkė paspruko nuo savo šeimininko ir pasislėpė po garso operatoriaus scena. Be to, organizatoriai leido lenktyniauti vienam gaidžiui, bet vištoms prilygti greičiu jis nesugebėjo.
Finale varžėsi višta Kulka iš Alytaus ir Lazdijų rajono višta Irena. 100 eurų prizą laimėjęs Kulkos šeimininkas Ignas nebuvo labai kalbus. Priimdamas apdovanojimą jis tepasakė: „Vištą auginome tvarte, daug treniravomės“.
Antrąją vietą iškovojusios Irenos šeimininkas Ignas Simanynas gavo 80 eurų, o trečiąją vietą užėmusios vištos Panteros treneris Mantas Valukonis – 50 eurų. Prizus įsteigė UAB „Paukščių gojus“. Šventės metu Lazdijų miesto parke Paukščių augintojų asociacija surengė dekoratyvinių paukščių parodą.
Pasienio fiesta Lazdijuose tęsėsi visą savaitgalį. Šeštadienį nuo ryto vyko spiningavimo varžybos Akmenių ežere, parodyta Šakių cirko programa vaikams, popiet buvo surengta teatralizuota eisena, o vakare Lazdijų miesto parke koncertavo Katažina, „Man-go“ ir Vidas Bareikis. Sekmadienį šventę užbaigė dviračių Lietuvos plento taurės IV etapas Lazdijų mieste.
Pasienio fiesta tapo pirmuoju dideliu renginiu Lazdijų rajone, vykusiu po buvusio rajono mero Artūro Margelio laikais įvesto visiško alkoholio prekybos renginiuose draudimo panaikinimo. Penktadienį parke už Lazdijos upelio veikusiose prekybos vietose jau buvo pilstomas alus, bet neštis į šventės teritoriją jo nebuvo galima, nes vyko vaikams skirti renginiai.
Romas Sadauskas-Kvietkevičius, delfi.lt
Autoriaus nuotr.

 

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

O tai Beniaus ,,gaižiai ,,nepadėjo .Ir vėl kolukieciams nepasisekė .Nu pravalas visiškai kolukieciams .

Tikrai kolukiečių "pravalas", bet gerai nors niekas po tokio "pravalo" nelakstė girtas su šautuvu po laukus ir nieko nereikėjo vežti su greitąja išblaivinti. Nes visko būna žmonėse patyrus "pravalus", oi visko...

Kažkas degino pievoj plastiką ir labai greitai bėgo, nereikėjo nė šautuvo

Na tvarkant šienainio plėvele su Margeliais visada buvo problemų