B. Rūtelionis: gėda už tokį jų elgesį, atsiprašau

Aš, Benius Rūtelionis, valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos Lazdijų skyriaus pirmininkas, politikas, noriu viešai atsiprašyti Kalniškės mūšio didvyrio, čia nužudyto Vaclovo Brazaičio-Stirnos artimųjų. Atsiprašau už tuos mūsų rajono įstaigų darbuotojus, Kalniškės mūšio metinių paminėjimo šiemet organizatorius, kurie dėl savo buko, trumparegiško požiūrio ir vis dar neslepiamos arogancijos šiemet taip ir nesugebėjo deramai įamžinti ir pagerbti žuvusio partizano Stirnos atminimo.
Iki šių metų vis stebėdavausi, kad kasmet per paminėjimą Kalniškėje vykstančioje žuvusiųjų garbės galerijoje, kur iškabintos būna Kalniškės didvyrių nuotraukos, vis trūkdavo velionio Brazaičio fotografijos. Muziejininkai ir kultūros darbuotojai man aiškino, kad esą neturi tos fotografijos, neišlikusi archyvuose.
Tai aš ėmiausi iniciatyvos, susiradau Stirnos sūnėną, gavau nuotrauką, ją įdaviau muziejaus darbuotojui Tumosai. Ir pasidžiaugiau, kad jau šiemet bus tinkamai pagerbtas a. a. Vaclovas.
Ir kokia buvo gėda prieš atvykusį žuvusiojo sūnėną šiemet, kai mes vaikščiodami taip ir neradome tos nuotraukos, iškabintos drauge su kitais žuvusiaisiais.
Užklaustas muziejininkas pradėjo teisintis, kad esą čia viską sprendžia Sujeta, Kultūros centro direktorius, ir kad su juo reikia derinti.
Neturiu žodžių, brangieji. Cinizmas, arogancija, o gal net ir sabotažas, sakyčiau!
Tai aš pasakysiu paprastai – Rūtelionis suderins. Tik suderins, kad tokių neatsakingų, atvirai antivalstybiškai mąstančių asmenų savivaldybės įstaigose neliktų.
Sakoma, kad su leika proto nepripilsi, ir čia su tokiais žmonėmis reikia kalbėti jiems suprantama kalba – nesugebat, tai nevarkit. Žuvusiojo atminimo šitaip niekinti neleisiu. Net jei tas man ir atsirūgs, toks tiesmukiškumas.

Benius Rūtelionis, LVŽS sk. pirmininkas, rajono tarybos narys

Autoriaus nuotrauka: 

Komentarai

teisingai Beniau, pritariu.

Beniau teisingai jei davei viliui nuotrauka jis ja turejo ir pakabint. Ir aplamai Muziejuje sitiek darbuotoju o ka jie dirba pasiziurek gal viliui laikas namo per daug gerai apie save galvoja.

Beniau teisingai jei davei viliui nuotrauka jis ja turejo ir pakabint. Ir aplamai Muziejuje sitiek darbuotoju o ka jie dirba pasiziurek gal viliui laikas namo per daug gerai apie save galvoja. Ir sako jis visuomet taip daro tik kitus stukalina.

Kodel prano dzuko sodyboje renginiai vyksta viduri darbo savaites ryte, pries renginius beveik niekur nera skelbimu o vaikai suvezami pamoku metu mokykliniais autobusiukais. Nrra jokios galimybes norintiems sudalyvauti..kazkaip atrodo kad tik atkalamas projektas ir viskas visiem dzin. Nors muziejus ir suremontuotas truksta jame gyvybes .darbuotojai turi daugiau pasistenkti ir pritraukti kuo daugiau zmoniu.

tai, kad Vilius jau metai laiko kaip nedirba P.Dzūko sodyboje.

Kokia direktorė, tokie darbuotojai.

Nesupratau ar čia viso skyriaus nuomonė, ar tik pono Beniaus.

Ir kap ponas beniau viskas baigesi ar ponaitis vilius gavo kokia nuobauda ar tik garsiai padumojai ir viskas.

Gerai sako, kad kuo senyn, tuo durnyn!

Čia apie save? Pilnai tikiu.

Nevykusi savireklamė. Atsivertė mesijas mat. Visi žino tavo nuomonę apie partizanus, ji yra kardinaliai priešinga išsakytai. Bet vertinant , kad ne pats rašei tai "patriotui" atleisim kliedesius.

Tai ne kliedesiai, tai tiesa ką rašo. Tai iš tikrųjų nepagarba žuvusiam partizanui ir Beniui ačiū už pilietiškumą.

Nemanau, kad Beniui reikia reklamos, o jeigu jau surado ir perdavė tą nuotrauką, tai reikėjo pakabint, o ne numest kur į kampą.

kad sako ne nuotrauką davė, o knygą, kurioj buvo ta nuotrauka.....

Labai tu darbuotoju muziejuj daug turbut reikegu ir ten etatus perziureti .. beniau mes laukiam permainu muziejuj ir kulturkej.

labiau reikia permainų kultūros srity.

Kodel kai kurie kulturos darbuotojai turi po kelis etatus o kiti dirba ant varganu puse etato.

Beniau o ka tu manai apie kleju ar verta ji toliau laikyti jusu komandoj.juk garbes jums nepridejo .gal atsirastu zmogus kitas kuris nesusitepes.

Save siūlai ? :-)

o tai pats siūlytojas ne labiau susitepęs?

Oi tie margio pakalikai norėtų, kad Audriaus nebūtų, bet ne jūsų nosiai pupuliai!

Pranai ir visi kiti nesu ir nebuvau jokios pargijos narys nei remejas. Nedirbu ir nedirbau jokioj valdiskoj tarnyboj issakiau savo nuomone ir man dzin klejus ar margelis bet paklausiau beniaus nuomones ka jis mano apie kleju

nu nemalk čia mums. .... neesu, nebuvau, man dzin, bet va vistiek kąsiu. Taigi visiems aišku kas tu esi ir neverta apsimetinėti.

Isgerk nuo nervu nes tryda gausi.

Gerbiamieji koment., jau čia nusirašėt... Kultūros truputį.

Beniau kada bus atleisti pensininkai ir tie zmones kurie turi po kelis darbus. Ypac kulturos centre.

Beniau, tavim žmonės tiki nes esi valdančiųjų šulas tad permainų laukiam ne tik kultūros, bet ir kitose srityse. Laukiam.

Ne Benius priėmė ir, ne Benius atleisti turi.

Pokyčių kutūros ir kitur tai nereiškia atleisti, o neleisti vienų skriausti kitus keliais etatais darbinti. Tvarkos iš vadovų, o ne atleisti.

"Pokyčių kutūros ir kitur tai nereiškia atleisti" - gal tik aš nesuprantu: kas čia parašyta?

Toj pacioj kulturkej dirba vieni po kelis etatus o kiti ardami gauna vos po puse etato. Tad pats turizme kodel kai kurie turi po kelis etatus o kiti..... muziejuj irgi reikia perziureti etatus ir ka jie dirba. Taip pat dineta nesuprasi uz ka atlyginima ima lygtai raso lygtai biblej dirba nors niekas jos ten darbo valandom nemate.

Beniau o ka uztai ponaitis vilius gavo ar tik parasei viesai ir viskas. Kokios nuobaudos viliui buvo skirtos .kam viesinti jei patys nesusitvarkot su tokiom nesamonem. Norinciu dirbti yra bet jiem neleidziama.