Tikrins Visuomenės sveikatos biurą

R. Kunigiškienė: „Nesu gavusi jokių pastabų dėl savo darbo.”

Lazdijų rajono savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba pradėjo tyrimą dėl galimų viešųjų pirkimų procedūrų pažeidimų ir galimo dokumentų klastojimo apraiškų biudžetinėje įstaigoje Lazdijų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure.
Toks tarnybinis tikrinimas pradėtas gavus skundą. Šį faktą „Lazdijų žvaigždei“ vakar patvirtino rajono merė Ausma Miškinienė.
„Kontrolieriaus tarnyba gavo skundą dėl galimų pažeidimų. Nusprendėme dėl to atlikti patikrinimą, nes biuras yra savivaldybės įstaiga. Kol nėra tyrimo išvadų, neaišku, ar tai yra tik drausminiai pažeidimai, ar veika gali turėti ir nusikalstamos veiklos požymių. Aišku, skundas gali ir nepasitvirtinti, todėl šiandien nenoriu daryti jokių vertinimų. Tačiau, neslėpsiu, skundo turinys yra žinomas ir savivaldybės vadovams. Jeigu ten nurodomi dalykai pasitvirtintų – reikalai atrodytų labai liūdnai“, – sakė merė.
Turimais duomenimis, į tikrintojų dėmesį pateko Visuomenės sveikatos biuro perkamos prekės. Aiškėja, kad iš vienos su rajono savivaldybės tarybos nariu Artūru Margeliu siejamos rajono bendrovės buvo perkamos kanceliarinės prekės, tačiau realybėje prekės buvo pasiimamos iš parduotuvės ne tos, kurios nurodytos pirkimo dokumentuose.
„Pvz., pagal viešųjų pirkimų procedūrą buvo nurodoma, jog perkamas biuro popierius. Tačiau jo kiekis buvo nepagrįstai didelis tokiai įstaigai, tad buvo nuspręsta tiesiog užklausti direktorės Ramutės Kunigiškienės, kam įstaigai reikia tiek šios rūšies prekių. Šiandien buvome pasikvietę direktorę į savivaldybę mano kabinete ir buvau priblokšta, kai direktorė patvirtino, jog tai tiesa, nes esą taip paprasčiau – nusiperki vienos rūšies prekę, o imi iš minėtos parduotuvės tai, ko reikia. Taip vietoj dokumentuose nupirkto popieriaus į biurą keliavo segtuvai, įmautės, aplankai, markeriai, rašikliai, net baldai“, – sakė A. Miškinienė.
Pasak merės, įstaigos direktorė R. Kunigiškienė nesugebėjo paaiškinti, kodėl taip yra. Esą darė, „kaip buvo liepta, nes norėjo dirbti“.
„Vietoj atsakymo direktorė pasiprašė atleidžiama iš pareigų. Aš pasakiau, kad jei nemato galimybių dirbti su naująja komanda ir pagal įstatymus, o ne kad „taip liepė“, tuomet gali elgtis savo nuožiūra, o mes tokį prašymą tenkinsime. Tačiau šiomis dienomis oficialiai direktorė atostogauja, tai sprendimas, jei bus, bus pirmadienį“, – sakė merė.
Redakcijos žurnalistei susisiekus su pačia R. Kunigiškiene, Visuomenės sveikatos biuro direktorė nustebo, kad kažkas jai turi priekaištų dėl josios darbo.
„Aš dvi šias dienas atostogose, nieko nežinau. Man dirbant niekas jokių raštų dėl jokių patikrinimų neatsiuntė, niekas manęs neinformavo, jog pradėtas kažkoks auditas ar tyrimas. Taip pat nesu gavusi jokių pastabų dėl savo darbo, tiesą sakant, aš atostogose, bet jei jūs sakote, kad kažkas kažkur vyko, tai gal tada luktelkime to pirmadienio, gal kas paaiškės“, – „Lazdijų žvaigždei“ vakar sakė pati R. Kunigiškienė, neišsidavusi, kad buvo iškviesta ir lankėsi savivaldybės vadovų darbo kabinetuose, nors šį faktą redakcijos žurnalistei patvirtino ir su politikais nesusiję savivaldybės darbuotojai.

Vilma Danauskienė, „Lazdijų žvaigždė“ (2019-05-31)

 

Autorius: 
„Lazdijų žvaigždės“ inf.

Komentarai

Seniai reikejo tikrinti!!!

Spėju, kad kažkam vietos šiltos prireikė. Kartais ar ne kokiai Paulionienei, kad Paulionios taip Ausmos post’us sheirino ir laikino. Vargšė Kunigiškienė.. tokio gyvatėm kolegėm apsistatčius. Dar gi Dainauskienė irgi gera pretendentė..

Ne tokia ir vargšė buvo prie Margelio....

Ledai pajudėjo !

Kada zidini patikrins kiek vaiku ir kiek dirbanciu.o gal ten nejudinama visdelto savi......

Ne gailesčio ši ponia nusipelnė, o teisėsaugos dėmesio. Jei esi skuduras ir padedi vogti biudžeto pinigus, turi žinoti, kad įstatymas anksčiau ar vėliau gali tave pasiekti. Liūdna, bet spėju, kad tai tikrai ne išskirtinis atvejis, o įprastinė pinigų plovimo praktika, kai biudžetinės įstaigos, prie buvusios valdžios, "maitino" knygynėlį...

Paskaitykit atidžiau... "Dar tyrimas nebaigtas....'' bet jau Danauskienė užpjudyta apdergti ir sumaišyti su žemėmis dirbusius su Margeliu.. Kas sekantis..? Sprendimas jau padarytas prieš tyrimą.. Tokie metodai rodo naujos merės labai žemą moralės lygį..

kokią turit teisę kalbėt apie merės moralę ? Dabar kalba eina apie buvusio mero moralę. Gaila man žmonių kurie dirbo su anuo. Iš dalies jie turėjo paklusti jeigu norėjo dirbti... Čia gi Lazdijai ir daug ką matėm ir girdėjom kas vyko. Ir tai tikrai nėra merės susidorojimas su savivaldybės dirbančiaisiais. Visi gi norėjom, kad būtų audituojama savivaldybė. Ko bijot jei viskas gerai ...

Prie magelio dirbo daugelis meres giminaiciu jis juos prieme ir neteko girdeti kad jie kentetu del giminystes su mere ar priklausymo kitai partijai visi issiteko o dabar pradidejo medziokle kas ne su mumis tas pries mus.d augelis isverte kailius ir sekmingai talkina merei bet neabejoju jei politika pasikeis meres laukia margelio likimas.dabar labai primena baltarusija jei tu dirbai prie margelio tai dabar kentesi.bet ponai lietuvoje laisve tiek zodzio tiek priklausymo judejimam .atsibuskit....

Pritariu.

Labai gaila bet mere turbut nesupranta kol kalte neirodyta tol zmogus nekaltas , bet ji sia taisykle kazkodel nesivadovauja. Ir viesai kalbeti kol tyrimai vyksta labai nesolidu matosi kad truksta merei kompetencijos. Juk gali zmogus ir paduoti i briuseli skunda del viesos nuomones neigiamos sudarymo bei kvepia spaudimu tikrinantiems.todel merei vertetu patyleti ir dirbti kitus darbus kuriu be jos kalbu dar nesimato.

Negasdyk cia briuseliu. Istatymus turi zinot tokioj vietoj sedintys, kad jie visiem galioja. O jei viska vykde, tik kad liepe, bijojo darbo netekt, tai dar tam ponui dzin. O ji ai tures atsakyt,va tau ir taip liepe. Lieps galva nusipjaut ir pjausis:-) reikia galvot!

Pritariu

Ir "tiems" ir "tiems" pritari :-)

Įprasya valstiečių praktika, kuria ir vadovaujasi Miškinienė - sukelti skandalą. Pasiteisinusi seima, veikia ir Lazdijuose. Čia kaip su magais, kol tu manai, kad triukas vyksta tau prieš akis, iš tiesų viskas vyksta visai kitur. Tad ir dabar, kol Miškinienė kaltina “nesavus”, dirba kokį tai darbelį, už kurį greičiausiai “su paskola” ir vėl įsigys kokio nekilnojamo turto. Va tau, boba, ir laisva Lietuva.

Tikrai jau cia suskelei juoka pro asaras! Tikriausia busi anos valdzios paklusnioji a5 paklusnusis!

Nu ir nisišneka - nusirašo... Jau tikrai - juokas per ašaras ! Pagalvok, (jei dar turi kuo galvoti) prieš taip apsijuokdama.

Šitas biuras išvis nereikalingas!

Tu sakai - tu žinai :-)

Mano nuomone, nei vienas buvusio gerEUsio meravimo laikais laimėjęs konkursą įstaigos/įmonės vadovas, seniūnas ir etc. nėra vertas einamų pareigų, nes tikrai nėra nei protingas, nei kompetentingas, nei smarkiai kažką sugebantis, tik labai gerai mokantis padlaižiauti, neturintis nuomonės, savigarbos ir paskutiniais meravimo metais sugebantis atsivesti kuo daugiau giminių į ATGAL partiją.

Nieko mieste nepavyko pasiekti tai atvažiavo ponia iš miesto kaime paraganėt. Absurdas, rado prie ko kabinėtis, kai nori visada gali rasti, koks žemas lygis gėda mere! Gyvatynas...

Tai žinoma, jau turi žmogų šiai darbo vietai. O Ramutės viskas kas sukurta nuo 0 veltui aišku, kas čia vertina realius darbus ir pokyčius sveikatinant miestą. Joks protingas žmogus neis su tom gyvatėm kovot, tegul pasiima tą darbo vietą. Bendruomenė sureaguos atatinkamai į tokius pokyčius. Žmogus tik sraigtelis biurokratinėj mašinoj ir šitam gyvatyne.

Sveikatina miesta! Kas ci kur sveikatina. Niekas net nezino, kokius cia jos renginius daro. Pacios sueina ir viskas. Zmonem reikia placiau reklamuot! Sveikatint miesta, tai ne keliom bobom su lazdom vaiksciot!

Pati visur dalyvavau - tikrai tik kelios bobos sveikatinosi

Pati "visur" dalyvavau - nu tu pavarai, Asta.

Pati visur dalyvavau - tikrai tik kelios bobos sveikatinosi

Pirmiausia išmokite lietuviškai rašyti, tada komentuokite :) su tokiu išsilavinimu kaip pas jus niekas ir nevaikšto į tokius renginius, o žiūri ką farai rodo ir bumba kaip viskas blogai :)

Aš tai jau nesistebiu parodomosiomis akcijomis. Šiandien prireikė popieriaus, rytoj miltelių spausdintuvui... Skiriama suma, kurioje turi išsiversti .Nereikalinga įstaiga, tai išmokame išeitines kompensacijas ir uždarom visiems laikams.

Pagal kai kuriuos komentarus atrodo, kad kaltas ne tas kas iš savivaldybės pinigus siurbė ir nieko neveikė, o tas kas parašė, pasakė, tikrina. Jau ir taip ilgai šitos visos ,,bezdarių'' kontoros gyvavo, kurios atėję į darbą galvodavo ką veikt, nes realiai, neturėjo jokio užsiėmimo.

"galvodavo ką veikt, nes realiai, neturėjo JOKIO užsiėmimo" - nu raštininkai. Stebiuosi: visažiniai, bl.

Tikrai taip, galvodavo ką veikt, čia informacija iš šiame centre dirbusių. Tai gal ,,Alvydai'' ir tu ten dirbi? :D, :D, :D

Ne, aš ten nedirbu (ir nedirbau). Gaila. Gal gerai ten: ką čia sugalvojus šiandien? Teko tik, prieš porą metų, dvejus kursus ten išklausyti - dėl darbo. Man atrodė, kad dirba žmonės (moterys), išmanančios savo sritį. Daug ką iš išdėstytos medžiagos ir dabar prisimenu.

Tikrai palaikom merę, perkratyt visa šitas įstaigas, per pusę mažinti dirbančių skaičių, kiekvienoj šitoj įstaigoj, kurios tik savivaldybės pinigus siurbia. O kad jau čia kažkas labai nepatenkintas, tai aišku tie patys, taigi ir tolias norisi gerai gyvent. Bet kai patikrins finansinę pusę, gali būti juokai menki.

jeigu tikrins ir 2 metus dabartinė valdžia nieko neveiks tik etatus mažins tegu pradeda nuo atlyginimų savo mažytis

O ar tiesa kad kulturos centre kai kurie isrinktieji tupi ant 2 etatu o visi kiti paprasti mirtingieji vos ant puse etato.ir dar sventes balius turi iskelt nors dailininku ir visokiu ten pridarbinta.

o taip, o pensininkai kultūros centre irgi gali dirbt? Gal jau laikas užleist vietas jaunimui ? Tegul pabūna dabar saviveiklininkais ir jie, o leisti dirbti jauniems. Chebrų laikai baigiasi, ar ne taip ponuli Sujeta ?

Ir tu teisi pencininkai su ponu sujetu ir pone malinauskiene turi eiti namo ir pabuti saviveiklininkais nes dabar su savo macingom pavaidina patys sau apsidovanoja ir dar atlyginimus ima.prasome uzleisti vietas jaunimui.

Tai gal tu smuikeliu pagrosi (pavyzdžiui, vietoje Romuko M.) Nes aš - nemoku :-)

Romukam-vitukam ir kt. Mums jau reikia normaliu grupiu , normaliu renginiu , kuriuose dalyvautu ivairios grupes su daugiau jaunimo o sie zmones gali pabuti saviveiklininkais.

gana jau tų čirpinimų, polkų ir valsų, reikia atsinaujinimo kultūros centre. Vasarą jokių renginių nedaro, dirba savo šaikos metodais.

Ir kodėl tau Ausma taip ilgai neatsako :"-)

O kaip su Socialinių paslaugų centru,tenai viskas čiki čiki?

O gal purto tik "nesavus" savi nelieciami?

Tai, Gal, paaiškinsi, kas tie "nesavi"? Ir kas tada "savi" - neliečiami, kaip išsireiškei, naujai rajono valdžiai.